Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Marjolein woont sinds kort samen met haar vriend en heeft het budgetteren van huis uit meegekregen. In deze blog lees je haar antwoorden op de Budget Boodschappen vragenlijst!

Stel jezelf voor!

Hi, ik ben Marjolein, 30 jaar en werk 5 dagen in de week bij Albert Heijn. Sinds kort woon ik samen met mijn vriend. Aangezien ik in een supermarkt werk doe ik de boodschappen voor de hele week. Heel af en toe gaan we in het weekend nog samen naar de supermarkt.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Ja dat is zeker iets wat mij bezighoudt. Thuis hadden we het niet altijd heel breed en was besparen op boodschappen zeker een ding. Toen ik uit huis ging heb ik dit zeker meegenomen. Ik doe liever leuke dingen waar ik echt van geniet, dan elke week veel geld aan de boodschappen kwijt te zijn. Ik probeer daarom zoveel mogelijk in de aanbieding te kopen en niet extreem luxe/dure producten te kopen. En maak ook altijd een weekmenu zodat ik geen eten verspil. Ook koop ik vaak producten met een 35% sticker om die dag te gebruiken of in te vriezen.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Albert Heijn en Lidl. Aangezien ik bij de Albert Heijn werk is dit gewoon makkelijker, ook krijg ik daar personeelskorting. Niet op al mijn boodschappen want er is een maximum bedrag per kwartaal vastgesteld. Ik doe mijn boodschappen altijd op maandag en daarna ga ik door naar de Lidl, mijn vriend vindt de kaas en de afbakbroodjes daar lekkerder. Het boodschappenbudget is €50 per week. Dat lukt altijd goed. Al hou ik daar niet veel van over. Mocht er in de loop van de week nog iets nodig zijn, neem ik dat uit het werk mee. In het budget is niet meegerekend als we in het weekend vrienden op visite krijgen. Daar hebben we nog wel €50 per maand voor gebudgetteerd.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Lidl :
– Afbakbroodjes 1x
– 30+ belegen kaas plakken
– Snijbonen (B)
– Sperziebonen (B)

Aldi;
-Sinaasappels (B)
– Tomatenpuree

Albert Heijn;
– Oliehoorn Mayonaise
– Spekreepjes
– 3x Tijgerbruin (B)
– 1x Tijger Volkoren (B)
– 2x Lipton thee rooibos (BB)
– Alcoholvrij bier
– Courgette (B)
– Bloemkool
– 2x bakaardappelen (BB)
– Blik tonijn op water
– Chocochip koekjes
– Vruchtgebak koek (BB)
– AH Halvarine goed begin
– 2x bio melk (BB)
– 1kg kwark
– Hipro skyr aardbei
– NAturel chips
– Frites 1kg
– Keukenrol 2x (B)
– Bananen
– Druiven

(B)= Bonus
(BB)= bonusbox

Ik was deze week €49 kwijt voor de boodschappen.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Ligt er net even aan waar het goedkoper is. Soms koop ik dit bij de supermarkt, soms bij de kruidvat. Maar ook wel eens bij bol.com. Ik kijk naar de prijs van de verpakking en of er net zoveel in zit. Geleerd van gierige gerda, ze heeft hele goede tips!

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Koopzegels spaar ik niet. Ik doe 1 keer in de week boodschappen voor mijn opa. Ook gebruikt mijn moeder wel eens mijn bonuskaart. Veel te veel gedoe om dat dan te verrekenen. En ik vind niet dat zij voor mijn koopzegels moeten betalen. Andere acties doe ik vaak wel aan mee. Zo spaar ik met de boodschappen voor airmiles.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Maandag; Nasi
Dinsdag: Bakaardappelen, Bloemkool en Saucijzen(voorraad)
Woensdag: Simpele curry van chickslovefood (kipfilet uit voorraad)
Donderdag: Eet ik bij mijn opa en vriend bij zijn ouders
Vrijdag: Stamppot snijbonen + Speklappen(voorraad)
Zaterdag: Spaghetti met tomatensaus en gehaktballetjes
Zondag: Schnitzel met patat

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ik probeer altijd zo gezond mogelijk te eten, maar wel lekker. Zo koop ik geen pakjes en zakjes. Ik heb een goede voorraad kruiden en zoutloze kruidenmixen. Ik voeg zelf dan nog een klein beetje zout toe. Ook kies ik graag voor volkoren producten die vaak wel wat duurder zijn.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Probeer recepten waarvoor je de meeste producten al in huis hebt. Als je voor elk recept 10 dingen in huis moet halen loopt je boodschappenbudget enorm op. Koop ook binnen het seizoen of groente en fruit uit de vriezer.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Waarschijnlijk naar vlees, wijn, bier, wasmiddelen en wc papier. Dit zijn de producten die behoorlijk kunnen oplopen qua prijs.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Soms als ik net vrij ben heb ik trek en koop ik zo’n lekker bake off broodje. Pakjes en zakjes van de bekende groene en oranje merk zou ik zelf nooit meenemen. Ik zoek dan naar een recept wat erop lijkt. Lekker en Simpel en Keukenliefde heb vaak deze recepten wel op hun website staan.

Wil je verder nog iets kwijt?

Zorg dat je van de verse producten alles opgebruikt, dit hoeft niet per se bij 1 gerecht natuurlijk. Maar voedselverspilling is zo zonde. En neem zeker eens iets met een 35% korting sticker mee, dat hoeft niet per se omdat het goedkoper is. Maar in de winkel word het vaak weggegooid of weer gebruikt voor veevoer.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Marjolein! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog