Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Marja is alleen met haar man, al schuiven haar volwassen kinderen soms nog wel gezellig aan. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Marja het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Dag, ik doe anoniem mee dus laten we zeggen dat ik Marja heet. Samen met mijn man heb ik twee volwassen zoons. Zij zijn al uitgevlogen, maar eten af en toe mee samen met partners. Boodschappen doen we wisselend: zowel samen als alleen, maar is wel een gedeelde taak voor ons.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Besparen op boodschappen houdt mij zeker bezig. Daar zit geen financiële motivatie achter, maar is een principekwestie. De boodschappen zijn voor iedereen duurder geworden, ook voor ons, maar ik probeer hierop te besparen door de aanbiedingen in de gaten te houden en slim in te kopen.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Het liefst doe ik boodschappen bij Jumbo, simpelweg omdat deze in de buurt zit. Soms ga ik naar Albert Heijn of Aldi, afhankelijk van een goede aanbieding ja of nee. Ik doe gemiddeld drie keer per week boodschappen en gemiddeld geven we €100 per week uit. Maar dat is de ene keer meer dan de andere keer hoor, soms ook een week maar €60 omdat er nog veel in de voorraadkast staat.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Mijn zoon en schoondochter kwamen eten en ik maakte paella. Ook was de karnemelk op en nam ik vers fruit mee zoals aardbeien, perziken en appels. Ik rekende €44,71 af.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Schoonmaakmiddel, handzeep, tandpasta en dergelijke kopen we in de supermarkt. We zijn maar met z’n tweeën dus hoeven geen flinke voorraad in te slaan hiervan. Verzorgingsproducten en make-up bestel ik vaak bij Oriflame.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ja, we sparen mee met koopzegels. Dat laten we vaak voor de feestdagen uitkeren zodat we dan lekker uit eten gaan van het gespaarde bedrag. Toch altijd een leuk zakcentje en iets om naar uit te kijken. Andere acties sparen we ook mee, maar dan geven we de zegels vaak weg om anderen blij te maken.

LEES OOK: ZOVEEL BESPAARDEN WIJ MET ALBERT HEIJN PREMIUM!

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Vaak maken we een menu voor drie dagen. Door spontane plannen bleven we in het verleden weleens met boodschappen zitten die over de houdbare datum gingen. Dat vind ik zonde, dus nu pakken we het anders aan. Zo aten we deze week opgebakken aardappels met sla en tartaar, een keer soep met broodjes en ik maakte dus paella voor mijn zoon en schoondochter die na het werk bij ons aanschoven. Eigenlijk hield ik altijd al van koken dus ik heb veel uitgeknipte recepten in een map zitten. Die pak ik erbij op momenten dat ik geen inspiratie heb.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Probeer te letten op de aanbiedingen. Ook in het menu: niet alle uitgebreide gerechten met veel ingrediënten in één week. En blijft er wat over, dan eten we het soms de volgende dag weer of als lunch (als de portie te klein is voor twee).

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Zorg voor voldoende opbergbakjes om restjes avondeten in te bewaren. Weggooien is zonde!

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Daar moest ik even over nadenken. Ik zou mijn man en zoons heel blij maken met een paar goede flessen wijn of speciaalbier. Zelf zou ik langs de schoonmaakartikelen gaan, ook toiletpapier, en daarna door naar de koffie. Dat zijn toch dure artikelen geworden.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Wat ik niet kan weerstaan, zijn de roze koeken die bij Jumbo op de bakkersafdeling liggen. Wat ik nooit zou meenemen uit de supermarkt, is vis of schaal- en schelpdieren. Daarvoor ga ik liever naar de markt!

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Marja! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog