Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Marissa zou graag meer willen besparen op de boodschappen uitgaven, maar noemt zichzelf een gemakzuchtige inkoper. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Marissa het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Ik ben Marissa, 35 jaar en woon samen met mijn man en twee dochters van 5 en 6. Ik werk twee dagen als kleuterjuf en ben bezig om een eigen praktijk als Kindercoach op te starten. Hier in huis ben ik verantwoordelijk voor alle boodschappen.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Besparen op boodschappen is een onderwerp dat mij bezig houdt, maar ik ben er heel slecht in. Ik zou wel graag meer willen besparen, zeker omdat de uitgaven van onze boodschappen elke week veel te hoog zijn. Ik ben helaas een gemakzuchtige inkoper van boodschappen, dus ik heb wat dat betreft nog wel wat stappen te maken.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Ik koop al m’n boodschappen bij de Albert Heijn. Ik ben wat dat betreft een echt Albert Heijn meisje. Een keer in de week laat ik de boodschappen thuis bezorgen en ben ik rond de €120/€130 kwijt. Vaak ga ik tussendoor nog wel extra boodschappen halen, zoals brood, fruit en melk. Met twee schoolgaande kinderen gaat dat hard en met de beperkte ruimte die ik heb in m’n koelkast en vriezer is dat ook wel noodzakelijk. Maar ik maak mij ook vaak genoeg schuldig aan “even” wat lekkers halen, een extra broodje voor bij de lunch met lekker beleg. Vaak komt er in de week dus nog een bedrag van €40-€50 bij aan boodschappen.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Die was van de zaterdag voordat we naar Bruce Springsteen gingen. Ik kocht 2x een zak bakkersbollen volkoren, 2x een zak bakkersbollen wit, superkrentenbollen, doosje gesuikerde donuts, bakje mangostukjes, 4 kaasruit broodjes van de bakker, melk en een pakje gerookte zalm op. Die had ik nu in m’n persoonlijke Bonus en eet ik graag. Het bedrag kwam uit op €31,82.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Dat wisselt en ligt eraan of het in de Bonus is bij de Albert Heijn wanneer ik het nodig heb. Vaak koop ik in tijdens 1+1 acties en heb dan weer op voorraad. Dit kan zijn bij de Albert Heijn of bij de Kruidvat. Mijn haarverzorging koop ik bij de kapper. Veel duurder dan het A-merk in de supermarkt, maar wel nodig met mijn hoofdhuid. Voor mijn dochters gebruik ik het nu ook, omdat het beter is voor hun haar.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Met koopzegels niet, omdat mijn man dat een soort onzin vindt. Toch twijfel ik al een tijdje. Zeker met de bedragen die ik per week uitgeef bij de Albert Heijn heb ik die kaarten vrij snel vol. Met andere spaaracties doe ik wel altijd mee, maar maak er niet altijd gebruik van. Vaak deel ik ze dan met anderen of doneer ze.

LEES OOK: HOEVEEL KORTING NA EEN HALF JAAR AH PREMIUM & AH BROOD VAN GISTEREN

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Maandag: broccoli, pommes duchesse, slavinken voor de meisjes, varkenshaas voor ons
Dinsdag: spaghetti bolognese
Woensdag: vers gemaakte tomaten-paprika soep met volkoren stokbrood
Donderdag: doperwtjes, aardappelkroket, ovenschotel kip piri piri
Vrijdag: uit eten
Zaterdag: kaas ruit broodje met krokante kipburger en gesmolten cheddar
Zondag: uit eten, want concert Bruce Springsteen

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ik kijk altijd wat ik nog heb in huis en wat er in de vriezer ligt. Vaak kijk ik ook naar de week en wat de planning is. Op vrijdags eten we altijd makkelijk vanwege de zwemlessen van de meiden. Meestal pizza uit de oven of een broodje knakworst voor hen. Op onze werkdagen probeer ik ook altijd iets makkelijks te eten, maar wel gezond, zoals een soep of een pasta die ik de avond van te voren kan voorbereiden. Ik kijk altijd naar wat er ik de Bonus is en wat ik daar voor gerechten mee kan maken. Vaak kies ik vanuit de keuze vlees/vis wat we er aan groente/aardappelen bij eten. En van een verspakket maak ik ook graag gebruik voor wat variatie. Mijn man heeft een allergie voor fruit en lust geen vis, maar daar hoef ik gelukkig geen rekening mee te houden qua inkopen. Alleen met koken moet ik er aan denken dat ik sommige dingen niet toevoeg of juist apart kook.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Investeer in een goede grote koelkast en aparte vriescombinatie, zodat je de weekboodschappen in 1x goed kan inkopen en niet meerdere keren naar de supermarkt hoeft en bij aanbiedingen die je kan invriezen goed kan inslaan en vooruit kan kopen. Zo heb je ook altijd iets in huis bij onverwachtse momenten.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

De wijn afdeling. Wij drinken graag de rode wijn van Lindemans en ik hou wel van een bubbeltjes, dus daar zou ik helemaal los gaan.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Kant en klaar producten/magnetronmaaltijden neem ik nooit mee. Ik vind er weinig smaak aanzitten en maak het zelf een stuk beter. Wat ik niet kan weerstaan is de Belgian chocolate ijs van Häagen-Dazs. Als die in de Bonus zijn, moet ik ze meenemen.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Marissa! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog