Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Eens per twee weken bezorgd Jumbo de boodschappen en de rest komt van lokale ondernemers. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Manon het boodschappen doen aanpakt en waar zij op let!

Stel jezelf voor!

Ik ben Manon, 28 jaar, getrouwd en samen hebben we een kind van 1,5 en een baby op komst. Als beroep doe ik verzorgende-IG. De boodschappen worden meestal thuisbezorgd maar als ze gehaald moeten worden, dan doe ik dat.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Besparen op boodschappen vind ik zelf erg belangrijk. Je moet natuurlijk wel goed en gezond eten maar je wilt er ook niet de hoofdprijs voor betalen. Wel vinden wij het belangrijk de lokale ondernemers ook te steunen.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

1x per 2 weken doen we de grote boodschappen bij de Jumbo. Voor de tijd maken we een 2-wekelijks lijstje met wat wij die weken gaan eten.
Tussendoor halen wij de verse groenten vlak voor de tijd. Vlees halen we altijd bij de slager weg (1x in de 2 maand ongeveer). Fruit halen we altijd bij de groenten/fruitboer weg (1x in de 2 weken). Brood bij de bakker (1x in de maand).

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Dit is voor ruim 2 weken boodschappen, werd thuisbezorgd door Jumbo:

Aardappelen kruimig 2x 3 kg
Bloemkool 1x
Mini krieltjes 600 gram
Komkommer 1x
Aspergetips 100 gram
Witlof 500 gram
Uien 1 kg
Paprika rood 1stuk
Ham kaas saus 1 pakje
Witte bolletjes 10 stuks
Champignons gesneden 1 potje
Aardappelbolletjes aviko 600 gram
Jumbo gegrilde beenham 110 gram 2x
Penny wafels 2x
Stroopwafels 1x
Speculaas koeken 1x
Chocolate chip cookies 1x
Disco biscuit 1x
Melkchocolade biscuits 1x
Tijgernootjes bacon kaas 1x
Gekookte blokjes ham 2x
Braadworsten fijn 1x
Varken schnitzel 2stuks
Goudse geraspte kaas 30+ mild 1x
Verstegen mix voor gehakt lekkerste balletje 40gram
Jumbo houdbare halfvolle melk 500 ml 10x
Jumbo houdbare halfvolle melk voordeelverpakking 6×1 liter 3x
Yakult original 15-pack 1x
Jumbo beenham met honing mosterd saus 1x
Milky way mini (gratis bezorging)
Twix mini (gratis bezorging)
Snickers mini (gratis bezorging)
Mars mini (gratis bezorging)
Bounty mini (gratis bezorging)
Totale kosten: €89,83
Totaal verkregen korting : €5,80

LEES OOK: 19 BOODSCHAPPEN BESPAARTIPS & ONZE BOODSCHAPPEN UITGAVEN (GEZIN VAN 5)

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Dit kopen wij meestal bij de DM in Duitsland, Dit is gewoon velen malen goedkoper dan in Nederland bij de Kruidvat etc.
Bij goede aanbiedingen wil ik nog wel eens naar DieGrenze gaan.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Koopzegels doe ik niet aan, zal misschien wel wat schelen maar bij de jumbo gebruik ik dat niet. Andere acties ligt eraan wat de actie is en hoeveel je bij moet betalen.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Het weekmenu is voor de aankomende weken nog niet bekend, komt door de feestdagen, dan vind ik dat altijd wat lastiger plannen. Ook moet ik tussendoor veel avonddiensten werken, waardoor mijn man en kind bij zijn ouders eet.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ik kijk vooral wat de Jumbo in de aanbieding heeft aan groenten, hierop bepaal ik dan de 2-wekelijkse menu’s. Verder probeer ik zo goedkoop mogelijk boodschappen te halen.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Ik kijk vooral naar de niet-merkproducten vind ik zelf. Huismerken zijn vaak net zo lekker en scheelt in de portemonnee. Ook vind ik als je online boodschappen besteld, je veel minder snel lekkere dingen besteld, die je wel in de winkel snel zou pakken. Online bestel ik altijd alleen wat ik nodig heb.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Dan zou ik denk ik naar de babyvoeding afdeling gaan als ik deze nu zou winnen, dan zou ik Nutrilon voeding pakken, ook omdat dit erg duur is maar wel nodig is. (ook al zitten wij in twijfel of we Kruidvat eigen merk gaan gebruiken.) Verder zou ik dan ook naar de drink-afdeling gaan, en veel sapjes, cola, Fanta, etc. pakken.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Ik vind het zelf heel moeilijk als ik in de winkel loop om geen gebak mee te nemen, dit is echt iets wat ik super lekker vind en altijd met veel moeite langs loop. Ik zou nooit geen sushi meenemen uit de supermarkt (lust het gezin en ik ook niet).

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Manon! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog