In deze editie van Budget Boodschappen vertelt Maaike over waar zij op let bij het vullen van haar winkelwagentje. Lees maar mee!

Stel jezelf voor!

Mijn naam is Maaike, ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en dochter van 2 jaar. Zij krijgt sondevoeding. Dus ik reken haar nauwelijks mee qua boodschappen. Ik ben maatschappelijk werker bij de gemeente Súdwest Fryslân. Ik doe graag de boodschappen, omdat als mijn man dit doet dan geeft hij het dubbele uit, haha.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Zeker weten. Ik houd enorm van koopjes en besparen. Ik zie het als een sport om iets voor minder te krijgen.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Bij de Jumbo, omdat deze bij ons in de wijk bevind en er hoeft geen parkeergeld betaald te worden. Tegenwoordig bestel ik ook wel bij Picnic omdat zij gratis bezorgen en dezelfde prijzen als de Jumbo hanteren. Ik doe 1 keer per week boodschappen, gemiddeld voor 100 euro. Soms nog een kleine boodschap tussendoor.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

102 euro bij de Picnic. Groente, vlees, brood, zuivel, snoep en koek.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Dat koop ik of online of bij de kruivat. Dat is goedkoper dan in de supermarkt.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ik scan wel met de Jumbo pas, want van die punten kun je weer gratis boodschappen krijgen. Ik haal daar vaak vaatwastabletten van.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Ik haal de inspiratie meestal van de jumbo app. We eten graag quiches, lasagne, wraps, zelfgemaakte pizza.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Waar ik het meeste rekening mee houd zijn de aanbiedingen en budget niet eens zo zeer.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Ga maar 1 keer per week boodschappen doen. Doe niet bij te veel supermarkten boodschappen, want je wordt overal verleid om bepaalde aanbiedingen te kopen die je eigenlijk niet nodig hebt. Ga nooit met een lege maag boodschappen doen. Maak lijstjes voordat je vertrekt. Zet die op de foto, zodat je niet in de winkel staat zonder lijstje. Maak ook lijstjes als je online boodschappen doet. Koop geen maaltijdpakketten, maar kijk naar de ingrediënten en welke je nodig vind. Dat is vaak goedkoper dan het maaltijdpakket.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

WC papier, producten zonder of met lange houdbaarheidsdatum.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Producten bij de vers afdeling. Bijvoorbeeld versgebakken koekjes, tapas bakjes, kaas producten.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Maaike! Leuk om te lezen waar jij op let met boodschappen doen. Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog