Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Dankzij de AH bezorgbundel worden de boodschappen één keer per week thuisbezorgd, maar daarnaast gaat Linda nog een keer naar de supermarkt. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Linda het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Ik ben Linda, 34 jaar. Ik woon samen met mijn partner, dochter van 4 jaar en zoon van 1 jaar. Ik werk in het ziekenhuis op de afdeling radiotherapie. Ik ben degene die zorgt voor de boodschappen, al vraag ik ook wel eens inspiratie aan mijn partner.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Ja, koopjes, aanbiedingen en letten op wat ik uitgeef past wel bij mij. Van thuis uit vroeger hadden wij het niet enorm breed en van thuis uit heb ik nooit meegekregen dat ik alles kon krijgen wat ik maar wilde. Nog altijd geef ik voor sommige producten niet meer uit als het goedkoper kan in een andere winkel.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Wij hebben sinds 2 jaar een AH bezorgbundel. Dit is sinds ik ongeveer 25 weken zwanger was van mijn tweede kind. Ik zag het niet meer zitten om zwanger en met een peuter elke keer de boodschappen zelf te halen. We krijgen nu 1x per week de boodschappen thuis bezorgd. Tussendoor halen we 1 a 2x nog wat extra’s wat we vergeten zijn, maar ook vers producten. Brood uit de winkel vinden we lekkerder dan het brood dat bezorgd wordt, dus dat halen we altijd in de winkel en vriezen we gedeeltelijk in. Sinds kort een Lidl in de buurt, daar kom ik graag voor boodschappen naast de bezorging

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Avondeten, fruit, vleeswaren, vlees voor in de vriezer (ivm bonus), yoghurt, koekje, klein beetje vooruit gekocht voor de paasdagen. Ik was €110 kwijt exclusief koopzegels.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Op diverse plekken, afhankelijk waar aanbiedingen zijn. Supermarkten, Kruidvat, Etos, Action. Dit zijn producten die je goed op voorraad kan kopen en dus goed kan inkopen tijdens aanbiedingen. Daar maakt ik graag gebruik van. Naast budget winkelen probeer ik ook steeds vaker milieuvriendelijk te winkelen, zo heb ik kort geleden shampoo bar en allesreiniger tabletten gekocht.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ik koop koopzegels van AH en zelfs met factor 2 i.v.m. AH premium abonnement. Ik heb hiervoor gekozen, omdat de bank lange tijd geen rente gaf op je spaarrekening en momenteel heel klein percentage. Bij AH krijg je 6% rente op een vol spaarboekje. Ook bij de Lidl scan ik de barcode uit de app. Daar vindt je extra korting coupons en als je een bepaald bedrag hebt besteedt kun je gratis producten krijgen.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Aantal keer AVG, macaroni, kant en klare quiche (na werkdag van beide waardoor wij laat thuis zijn met de kinderen), salade, ovenschotel.
Inspiratie is momenteel niet de leidraad van het menu, meer wat de kinderen (mogelijk) wel willen eten.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Aanbiedingen en de kinderen is hetgeen waar ik het meeste rekening mee houd.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Koop houdbare producten die je regelmatig gebruikt in de aanbieding als de je plek hebt om het op te slaan. Denk aan wasmiddel, wc papier, pastasaus potten, pasta, broodbeleg, afwasmiddel, schoonmaakmiddelen.

LEES OOK: 19 BOODSCHAPPEN BESPAARTIPS & ONZE BOODSCHAPPEN UITGAVEN (GEZIN VAN 5)

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Wasmiddel/schoonmaakafdeling en als er tijd over zou zijn naar het frisdrankpad.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

1+1 korting voor een product die we regelmatig gebruiken. Als ik ’s avonds in de supermarkt loop en er zit 35% korting sticker op een zoete snack/koek. Ik zal nooit een product met garnalen meenemen.

Wil je verder nog iets kwijt?

Leuk om zelf eens iets in deze rubriek te schrijven, lees het altijd graag.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Linda! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog