Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Voor boodschappen gaat Linda regelmatig naar Duitsland sinds ze aan de grens wonen en dat bespaart veel geld! In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Linda het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Hai, ik ben Linda en ik ben 42 jaar. Ons gezin bestaat uit een lieve man (tevens mijn chauffeur als ik boodschappen ga doen) en twee jongens, de oudste is 16 en de jongste is 6. Tegenwoordig valt huismoeder ook onder beroep geloof ik, dus dat is mijn beroep. De boodschappen neem ik voor mijn rekening.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Sinds de afgelopen twee jaar houd ik me wel bezig met besparen op boodschappen. Sommige dingen zijn fors duurder geworden, De heren hier in huis houden van Axe en die prijzen zijn fors omhoog gegaan dus kijk absoluut naar aanbiedingen. Daarbij komt dat we sinds twee jaar heel dicht bij de Duitse grens wonen en sommige dingen daar veel goedkoper zijn. Dus ga ik daar boodschappen doen en houden we wat meer geld over om te sparen en om leuke dingen te doen, zoals dagjes weg.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Ik doe het liefste boodschappen in Duitsland bij de Kaufland en in eigen land bij Dirk van de Broek. De Kaufland is een fijne winkel met heel veel aanbod en vaak zit er nog een echte slager in de winkel. Het aanbod is groot en vaak voordeliger dan in Nederland. En het voordeel is dat ze een aparte winkel hebben waar je je drinken kunt kopen.
We gaan 1 keer in de twee weken voor grote boodschappen naar de Kaufland en combineren dat dan met DM voor de drogisterijartikelen. We geven dan ongeveer 250 euro uit. De verse groentes haal ik voor de eerste dagen bij Kaufland en de rest bij Dirk van de Broek

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Mijn meest recente kassabon heb ik niet meer om bij te voegen, maar ik was bijna 175 euro kwijt voor allerlei soorten broodbeleg, vlees, tissues, Katja snoepjes voor de kinderen (heel voordelig), toetjes, roomboter, aardappelen, pasta, kruiden, sausjes zoals mayo en curry. Bij de kassa moesten we €174,65 afrekenen en ik heb natuurlijk ook even gekeken wat me dit allemaal bij de Albert Heijn had gekost. Bij Albert Heijn had me dit €290.99 euro gekost.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Ik koop mijn drogisterijartikelen meestal bij DM in Duitsland omdat het voordeliger is dan in Nederland. Heel soms koop ik het hier in de winkel als ze een goede aanbieding hebben.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ik spaar gratis punten met mijn Kaufland card. Die punten kun je gebruiken voor korting op producten of bijv. 5 euro korting op je boodschappen. Ik ben erg fan van de app want je vind daar ook coupons die weer extra korting geven.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Op het weekmenu staat 6 dagen iets gezonds en vers te maken en 1 dag iets ongezonds. Vorige week was het bijv.:
Maandag: peen en uien met vleeskrabbetjes
Dinsdag: nasi met saté en babi pangang
Woensdag: verse bruine bonensoep
Donderdag: rode kool met aardappelen en verse worst
Vrijdag: frietjes met een broodje hamburger
Zaterdag: zelfgemaakte puree, met verse bietjes en zelfgemaakte Duitse frikadelle met roomsaus en een zelfgemaakte komkommer/dille salade (dit is meestal de dag dat de man de keuken in gebruik neemt en nieuwe recepten uitprobeert)
Zondag: lasagne

Ik vind het vreselijk om elke dag wat te moeten verzinnen om te eten, dus ik probeer te werken met een weekmenu en vooruit te plannen wat we gaan eten. Mijn man is handig op de pc dus we hebben een Excel bestand waar we beide in kunnen kijken en werken. In dat bestand staan alle recepten en gerechten die we graag eten. Maar wat vet handig is: er staat ook bij welke ingrediënten je nodig hebt en eventueel een YouTube filmpje of site waar het hele gerecht staat beschreven.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ik hoef niet echt rekening te houden met een dieet maar ik probeer wel zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes te koken en alles zelf vers te maken. Dit lukt niet altijd want soms wint makkelijk koken het van alles zelf maken. Verder let ik op aanbiedingen, waarom meer betalen dan nodig is ;)

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Als je in de buurt van Duitsland woont ga daar eens boodschappen doen. Installeer de DM app en Kaufland app en thank me later!

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

De vleesafdeling met een tussenstop op de chocoladeafdeling.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

De geur van verse broodjes en versgebakken brood kan ik niet weerstaan. Ik neem nooit plastic tasjes mee uit de winkel. Ik heb altijd mijn boodschappentassen bij me en in mijn tas zitten twee kleine opvouwbare tasjes. Zodra ik thuis ben en de tasjes uitgepakt zijn dan gaan ze ook gelijk weer terug mijn tas in :)

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik vind dit altijd super leuk om te lezen dus dank je wel dat ik nu de gelegenheid krijg om ook iets te schrijven over mijn karretje.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Linda! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog