Wat ligt er in het winkelwagentje van Lieke? In deze editie van Budget Boodschappen vraagt zij ons om hulp, want ze vindt het lastig om goede aanbiedingen te herkennen en te besparen op de boodschappen! Deel jij je tips? 

Stel jezelf voor!

Mijn naam is Lieke, ik ben 31 jaar oud en woon samen met mijn man, zoon van 3 en dochter van enkele weekjes oud. Ik werk als verpleegkundige. Mijn man en ik doen vaak samen de boodschappen, maar door onregelmatige diensten verschilt het ook nog wel eens.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Ja zeker! Ik denk dat wij veel meer uitgeven dat dat nodig is. Ik weet alleen niet hoe ik goedkoper boodschappen kan doen en welke actie nou daadwerkelijk een goede korting is.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Vaak gaan we naar Lidl met het idee dat het goedkoper is. We komen er nu achter dat dit soms niet eens het geval is. De Jumbo is bij ons om de hoek, maar Albert Heijn, Hoogvliet en Aldi zijn ook in de buurt.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

We halen meestal boodschappen voor de eerste drie dagen. En met het drinken op dit lijstje redden we het meestal ook niet de hele week. Wij zijn dan rond de €100 kwijt, meestal iets er boven.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Ik koop deze bij Kruidvat of Etos als ik zie dat er een actie is. Maar kom er dan soms achter dat het helemaal niet veel scheelt.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Bij de Jumbo maak ik gebruik van de Jumbo pas en bij de Albert Heijn heb ik een bonuskaart.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Wij hebben weinig inspiratie en het komt vaak neer op aardappels en groente. Als er iemand tips heeft, dan zijn ze van harte welkom!

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Af en toe zijn wij op dieet en volgen wij een keto dieet volgens een boekje.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Als ik tips zou hebben, dan zou ik ze delen. Ik ben vooral zelf op zoek naar tips!

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Oohjee! Momenteel zou ik als eerst naar de babyafdeling rennen!

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Snoepjes en chocolade kan ik niet weerstaan. Ik heb niets specifieks wat ik niet zou meenemen of dingen die ik niet lekker vind.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik zou graag tips ontvangen over het vinden van boodschappen in de aanbieding en hoe ik dit het beste kan aanpakken. Ik ben bereid om hiervoor naar meerdere winkels te gaan.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Lieke! Ik ben heel benieuwd welke tips je van andere boodschappenexperts krijgt! Heb jij een tip voor Lieke? Laat ‘m achter in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!