Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Lianne heeft samen met haar vriend een dochter en is zwanger van de tweede. Zij geven gemiddeld €150 per week uit aan boodschappen, inclusief drogist.  In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Lianne het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Ik ben Lianne (30), samen met mijn vriend (33) heb ik een dochter (2) en ben ik in verwachting van ons tweede kindje. Mijn vriend heeft een eigen bedrijf en ik werk in het ziekenhuis als teamleider. We doen de boodschappen gezamenlijk.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Nee, we kopen wat we nodig hebben. Ik probeer wel te letten op koopjes, maar het is niet dat we heel kritisch zijn. We houden bijvoorbeeld heel erg van gezelligheid en spontane etentjes/borrels en doen dan uitgebreid inkopen. Dat zou soms wel wat minder kunnen.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Eigenlijk net hoe de wind waait. We bestellen regelmatig bij een pick-up point uit praktisch oogpunt en dan is het meestal Plus of Jumbo. Als we boodschappen doen is het vaak Jumbo of de LIDL. We doen gemiddeld 2 à 3 keer in de week boodschappen waarvan 1x grote boodschappen en 1 à 2 keer wat kleinere. We halen brood bij de bakker. We besteden nu in deze tijd gemiddeld 150 euro aan boodschappen inclusief drogist.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Voor 4 dagen avondeten, vleesbeleg, sla, komkommer, kaas, pudding en rijstwafels voor €61,59.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Meestal bij de Kruidvat of de ETOS, meestal ligt het er net aan waar de beste aanbiedingen zijn voor bijvoorbeeld luiers. Ik probeer deze ook verder vooruit te bestellen.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Koopzegels niet omdat ik bij teveel verschillende winkels boodschappen doe. Spaarpunten alleen als het interessant is, bijvoorbeeld een product wat ik toch nodig heb. Nu ben ik bijvoorbeeld aan het sparen voor het PLUS boodschappenpakket, maar ik ga er niet speciaal voor naar die winkel.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Veel aardappel, vlees, groente omdat ons kindje dat het beste eet. Verder zoek ik regelmatig op makkelijke, kindvriendelijke recepten die ik dan regelmatig maak. Macaroni staat ook regelmatig op het programma, omdat het makkelijk is om de saus op voorraad te hebben voor drukke dagen. Verder komen wraps, ovenschotels en andere praktische gerechten regelmatig voorbij.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ik ben sinds kort (vanwege mijn zwangerschap) meer aan het proberen suikervrij te eten. Verder moet het makkelijk zijn, we staan niet vaak uitgebreid in de keuken. Daarnaast moet ik het mogen eten gezien mijn zwangerschap en moet het kindvriendelijk zijn. Ik laat me ook regelmatig leiden door aanbiedingen in de zoektocht naar wat we eten.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Een keer in de week grote boodschappen doen zodat je niet dagelijks in de verleiding komt. Verder is een grote vriezer hebben ook ideaal zodat je altijd wat op voorraad hebt, maar ook voorraad kan aanleggen op het moment dat het in de aanbieding is.

LEES OOK: 19 BOODSCHAPPEN BESPAARTIPS & ONZE BOODSCHAPPEN UITGAVEN (GEZIN VAN 5)

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Cliché misschien, maar ik denk toch de wasmiddelen e.d. Tikt toch aan als je daar wat van in je winkelkar gooit.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

We hebben eigenlijk zelden koekjes in huis, omdat ik weet dat we dat allemaal niet goed kunnen laten staan en we eigenlijk prima zonder kunnen. Zolang het maar niet in huis is.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Lianne! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog