Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Leonie vindt het altijd weer een uitdaging om tijd te vinden voor de boodschappen met 2 jonge kinderen die nog niet naar school gaan. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Leonie het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Hoi! Mijn naam is Leonie, ik ben 33 jaar en woon samen met mijn man en 3 kinderen (1 jongen, 2 meisjes) in het mooie Vroomshoop. Ik werk de ene week 3 dagen en de andere week 2 dagen, momenteel elke week 2 want ik geniet nog van mijn ouderschapsverlof. De boodschappen haal ik eigenlijk altijd zelf.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Ik kijk vaak wel in de folders waar bepaalde producten in de aanbieding zijn. Ik vind het zonde om teveel te betalen voor boodschappen in deze toch al dure tijd.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Meestal ga ik naar de Lidl en de Jumbo. We hebben het drinken veelal van de Lidl. Moet wel zeggen dat ik ook nogal eens boodschappen bestel bij Jumbo. Ik heb echt een hekel aan boodschappen doen, met name met 3 kids erbij. Vind het altijd weer een uitdaging om tijd te vinden omdat de jongste 2 nog niet naar school gaan.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Ik heb het voor de komende week allemaal besteld bij de Jumbo. Ik schrok zelf nogal hoeveel ik moet betalen: €170,21.
Moet wel zeggen dat ik daar ook echt wel voor een week eten op heb staan. Ook was het zoete broodbeleg op, haal ik meestal bij Lidl (goedkoper) maar heb echt geen tijd volgende week dus ja dan gaat de prijs zo omhoog. Ook staan er Big American pizza’s op, koop ik alleen in de aanbieding maargoed betaal je nog €6 dus dat zijn wel producten die het duurder maken. Dit keer staat er ook veel verse groenten en fruit op omdat ik probeer meer een gezonde levenstijl aan te gaan en dat maakt het dan toch een stukje duurder merk ik.
Dit is het lijstje voor wat betreft het eten van komende week:
Maandag –> Lasagne
Dinsdag –> Verse groentesoep met kippenvleugeltjes
Woensdag –> Nasi
Donderdag –> Verse groentesoep (leftover van dinsdag) met kipschnitzel
Vrijdag –> Nasi (leftover van woensdag, plan dit altijd zo op onze gezamenlijke werkdagen)
Zaterdag –> buurt BBQ
Zondag –> Bestellen we vaak wat

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Nee deze koop ik vaak wel bij de drogist in de aanbieding. Als ik echt geen voorraad heb en het is ’s avonds laat zou ik het doen, maar is me eigenlijk nog maar één keer overkomen. Ik zorg vaak dat ik in de aanbieding een voorraadje van die spullen aanschaf.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Nee koopzegels spaar ik niet, schijnt wel te lonen volgens mijn zusje maar gewoon nooit echt over nagedacht. Gratis zegels neem ik altijd aan, kan er meestal wel iemand mee verblijden.

LEES OOK: WEEKMENU & BOODSCHAPPEN SHOPLOG

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Oeps, het weekmenu heb ik hierboven al ergens getypt! Maar inspiratie is vaak ver te zoeken. Ik kijk wel op de app van Jumbo met gerechten, maar ik heb hier 3 verschrikkelijk moeilijke eters. Hopelijk lijkt nummer 3 wat meer op zijn moeder, de andere 2 zijn net papa en lusten niets ;)

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Momenteel ben ik mijn leefstijl aan het aanpassen dus zitten er meer groente en fruit in mijn mandje. Ik hoop dit te blijven voortzetten want ik merk wel dat het naast vullend ook voedend is. Echt een dieet doe ik niet en de budget dingen zijn vaak zo gezond helemaal niet helaas.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Ik doe het zelf eigenlijk nooit maar ik weet van familieleden dat ze altijd later op de avond gingen omdat dan dingen werden afgeprijsd, geen idee of dat nog zo is. Toen ik nog geen kinderen had vond ik het niet erg om naar meerdere winkels verder uit elkaar te gaan. Wanneer je de aanbiedingen folders doorkijkt en een zorgvuldig lijstje maakt kan je best wat goedkoper winkelen alleen moet je soms wel naar 4 winkels…

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Vlees, dat is zo bizar duur, daar zou ik wel wat van inslaan, dat kan tenminste in de vriezer. Fruit gaat ‘kapot’ binnen bepaalde tijd ;)

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Chocolade is echt mijn valkuil. Vis zul je mij uit de supermarkt niet zien halen (nu ben ik daar sowieso al niet super fan van ;))

Wil je verder nog iets kwijt?

Je hebt een leuke vragenlijst, precies goed, niet teveel en niet te weinig. Ook volg ik je graag!

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Leonie! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog