Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Kristel heeft het besparen en opletten op aanbiedingen als klein meisje al aangeleerd gekregen. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Kristel het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Ik ben Kristel, 34 jaar. Ik woon samen met mijn partner Alex en onze twee meisjes Evie van 2,5 jaar en Lana van 1 jaar in Limburg. Ik ben werkzaam als leerkracht in het regulier onderwijs in Venlo. Meestal ben ik degene die de boodschappen doet, maar we doen dit ook vaak samen als gezin.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Besparen is zeker een onderwerp dat mij bezighoudt, vooral sinds de kindjes er zijn maar ook al toen ik zelf nog een klein meisje was. Mijn oma bladerde vroeger alle reclamefolders door om zo goedkoop mogelijk boodschappen te doen. Dat heb ik wel voor een deel over genomen. Ik ben van mening dat niet alles wat duur is, beter is. Veel B-merk producten zijn net zo goed. Ik vind het dan ook zeker belangrijk om niet alleen onder in de schappen en naar de prijskaartjes te kijken, maar ook naar de aanbiedingen.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Ik kom het meeste bij de Albert Hein, maar maak ook wel uitstapjes naar de Lidl. Het voordeel is dat wij heel dicht aan de Duitse grens wonen, dus daar doen we ook nog wel eens wat boodschapjes. Meestal is het 1x per week boodschappen doen en dan meteen voor de gehele week. Deze boodschappen zitten dan meestal tussen de €100,- en €150,- ook wel afhankelijk van wat we precies nodig hebben.

LEES OOK: EEN HALF JAAR AH PREMIUM & AH BROOD VAN GISTEREN (+ MEER BESPAARTIPS!)

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Fruit, groente, vlees, brood, broodbeleg, yoghurt, muesli, chips. Dit was op zaterdag 9 september en we hebben €65,62 betaald. Daarbij hadden we een paar aanbiedingen en wat persoonlijke bonus.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Het voordeel van zo dicht aan Duitsland wonen is dat we heel gemakkelijk daar boodschappen kunnen doen. Hier koop ik dan ook voornamelijk onze drogisterijartikelen zoals shampoo, wasmiddel, luiers, luierdoekjes en dergelijke. Dat scheelt behoorlijk in de portemonnee.

LEES OOK: DROGISTERIJARTIKELEN KOPEN IN DUITSLAND (SHOPLOG)

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Koopzegels doe ik niet, maar ik heb bij de AH wel de Premium versie aan staan. Op die manier heb ik wekelijks 5 extra persoonlijke aanbiedingen en spaar ik sneller met andere lopende acties. Koopzegels gebruik ik niet en ik zie daar de noodzaak niet van. Verder sparen we eigenlijk wel mee met heel veel zaken, zoals dagjes uit en stickers en dergelijke.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Iedere week wordt er wel een pasta-maaltijd gegeten, maar ook 1x frietjes. Daarnaast zijn de maaltijden van Knorr ook erg populair, maar ook quiches of wraps.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Bij het boodschappen doen probeer ik zeker rekening te houden met aanbiedingen, maar ook budget. Wanneer salaris gestort is, zal ik wat sneller grotere of duurdere aankopen doen dan wanneer er minder geld is. Ook wanneer er in de winkel toch een goede aanbieding is, zal ik deze bekijken. Vooral wanneer het om houdbare producten gaat.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Dat het zeker geen schande is om goed in beeld te hebben wat je inkomsten en uitgaven zijn. Het geeft juist veel rust en biedt weer kansen en geeft ruimte op het doen van leuke dingen met mijn gezin.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Vooral naar de afdeling met houdbare spullen zoals pastaproducten of spullen die in de vriezer kunnen, zoals vlees en vis.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Wat ik nooit mee zou nemen zijn sowieso producten die ik nooit gebruik, maar ik ben ook geen fan van A-merk producten dus die zou ik ook niet meenemen. Wat ik moeilijker kan weerstaan zijn kleine toetjes voor na het eten. Dat zijn meestal gewoon wat kleine yoghurtjes met wat fruit.

Wil je verder nog iets kwijt?

Zorg voor overzicht in je kosten, want ik denk dat je daar hoe dan ook een beter/vrolijker mens van wordt.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Kristel! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog