Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Kirsten en haar man houden zich niet bezig met besparen op boodschappen. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Kirsten het boodschappen doen aanpakt!

Stel jezelf voor!

Ik ben Kirsten, 33 jaar en ik werk parttime op een assurantiekantoor. Mijn man heeft een goede baan in de financiële sector en we hebben samen twee dochters van 3 en 5 jaar oud. Ik doe de boodschappen, denk dat mijn man maximaal 4 keer per jaar in een supermarkt komt…

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Daar hou ik mij niet mee bezig eerlijk gezegd. We komen altijd rond van onze salarissen en willen ook gewoon genieten. Dat is wel een luxe positie en dat realiseren wij ons.

WEL BESPAREN? CHECK DEZE BLOG MET SUPERMARKT BESPAARTIPS!

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Meestal ga ik naar Plus omdat die bij ons in het nabijgelegen winkelcentrum zit. Daar zit trouwens ook een vestiging van Albert Heijn dus als Plus iets niet had van mijn boodschappenlijstje, dan pak ik die winkel ook even mee. Ik doe zo’n 3 à 4 keer per week boodschappen. Wat ik gemiddeld uitgeef, moest ik even checken. Dat varieert de laatste periode van €50 tot €150 per keer. De ene keer haal ik iets meer voorraad in huis dan de andere keer. Meestal bekijken wij het graag per dag à 2 dagen en plannen we niet zo ver vooruit.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Een vriendin kwam lunchen dus ik haalde verse broodjes, beleg zoals zalm en roomkaas, slamelange, dressing en een versgeperst sapje. Ik nam gelijk de ingrediënten voor het avondeten van twee dagen mee en betaalde €54,87.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Meestal koop ik tandpasta, inlegkruisjes en wattenschijfjes in de supermarkt. Wasmiddel bestel ik online (samen met een wasparfum waar ik fan van ben) en dingen zoals shampoo en gezichtsverzorging gebruiken zowel ik als mijn man van de kapper en de huidtherapeut. Ook voor onze meiden bestel ik speciale merkjes zonder chemische troep. Dat verkopen ze niet in de supermarkt of bij de lokale drogisterij.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Dat heb ik nooit gedaan omdat ik het zo’n gedoe vind met zegeltjes sparen en bewaren. Ik ben nogal chaotisch en zou ze geheid kwijtraken. Maar ik las laatst ergens dat steeds meer supermarkten dit digitaal aanbieden, dus misschien moet ik me er maar opnieuw in verdiepen?

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Uitgebreid koken vind ik heerlijk, maar meestal is mijn man doordeweeks laat thuis en eet ik alleen met de kinderen. Dan verloopt het niet altijd ontspannen en voelt koken meer als een straf. Wat ik vaak doe is bijvoorbeeld pasta maken voor de kinderen (die houden niet van stukjes groente en dat pureer ik dan ook vakkundig) waar dan een portie saus voor in de vriezer gaat. Als ik dan toch pasta sta te koken, bak ik in een andere pan ingrediënten waar mijn man en ik dol op zijn, bijvoorbeeld zalm of schelpdieren. Ik heb een bord op Pinterest gemaakt met een gigantische verzameling aan pastarecepten en bij gebrek aan maaltijdinspiratie, kijk ik daar opnieuw naar. De portie saus uit de vriezer komt weer van pas als we iets eten dat de kinderen absoluut weigeren. Zo is iedereen tevreden.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Sinds ik op de lijn let, probeer ik in de supermarkt de borrelhapjes en toastjes vakkundig te vermijden. Er waren tijden dat er iedere weekenddag een hapjesschaal op tafel kwam. Toen er zo’n gezellig randje over mijn broek begon te groeien, vond ik het tijd om dit een halt toe te roepen. Dus leefstijl is wel een ding waar ik rekening mee houd.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Ik voel me niet de aangewezen persoon om een dergelijke tip te delen.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Toch wel naar de borrelhapjes en toastjes, haha! Een reden voor een feestje, toch?

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Wat ik niet kan weerstaan is meermaals gezegd, al gaat het steeds beter: de borrelafdeling. Wat ik nooit zou meenemen uit de supermarkt is shampoo of skincare van de bekende grote merken. Ons gezin is dat niet gewend omdat we de voorkeur geven aan producten zonder chemische troep.

Wil je verder nog iets kwijt?

Wat fijn dat je de tips deelt om mensen met een smalle beurs te helpen!

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Kirsten! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog