Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Kim vindt gevarieerd en gezond eten belangrijker dan het budget. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Kim het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Mijn naam is Kim, 35 jaar, getrouwd en mama van twee kinderen van 8 jaar en 6 jaar. Ik werk als managementassistent, mijn man is accountant. Omdat ik parttime werk, doe ik meestal de boodschappen doordeweeks. Mijn man en ik wisselen elkaar af in wie in het weekend de supermarkt nog eens ingaat.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Dat was het lange tijd wel. Toen de kinderen nog kleiner waren, ben ik thuisblijfmoeder geweest. Dat heb ik met veel plezier gedaan. Ik zou het opnieuw doen als ik weer voor de keuze stond. Maar ik merkte het wel in onze portemonnee: we moesten erg op onze uitgaven letten. Nu ik sinds anderhalf jaar weer een baan buiten de deur heb en er dus weer een tweede salaris binnenkomt, letten we minder op het budget. Ik vind het belangrijker dat we gevarieerd en gezond eten.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Wij doen onze boodschappen bij Albert Heijn omdat die in de buurt zit. Het assortiment is er compleet en we doen gemiddeld twee keer per week boodschappen. We geven maximaal €210 per week uit als ik naar het gemiddelde kijk.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Naast het gebruikelijke zoals verse groenten, fruit, aardappelen, vleeswaren, kaas, andere zuivel en brood kocht ik ook maïswafels, koffiebonen, studentenhaver en keukenrol. Ik betaalde €63,14 (exclusief koopzegels).

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Ja, ik bestel eens in de paar maanden bij Bol of Plein, afhankelijk van de wasmiddel aanbieding. Scheelt ook weer sjouwen, ik sla graag op voorraad in. Dan bestel ik ook andere verzorgingsproducten zoals tandpasta, shampoo, douchegel e.d.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ja, ik heb AH Premium dus ook de verdubbelaar voor de koopzegels staat aan. En ik gebruik de app dus ik spaar automatisch mee voor alle acties.

LEES OOK: ONZE AH PREMIUM BESPARING NA 6 MAANDEN!

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Dit is een voorbeeld van ons weekmenu van vorige week:

Maandag: boerenkool stamppot met magere spekreepjes en gehaktbal
Dinsdag: tagliatelle met zalm en spinazie
Woensdag: krieltjes uit de oven met sperziebonen en kipfilet
Donderdag: tajine met kip en groenten
Vrijdag: pasta pesto
Zaterdag: AVG
Zondag: laten we altijd open, we zien wel wat de dag brengt.

Ik haal maaltijdinspiratie uit de Allerhande. Ik heb al heel wat favoriete recepten verzameld die regelmatig terugkomen. Zo af en toe proberen we ook weleens wat nieuws.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ik let vooral op variatie en op voldoende groenten in onze maaltijden. Dus leefstijl. Ook vind ik het belangrijk om de kinderen van alles te laten proeven, we hebben geluk dat ze veel verschillende gerechten lusten.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

In de app van AH kun je persoonlijke bonussen activeren. Ik heb gemerkt dat er vaak artikelen instaan die we in de voorgaande weken kochten. Dat is wel de moeite waard om even te checken voordat je boodschappen doet, want het gaat buiten de folderacties om.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Ik zou denk ik naar de houdbare producten rennen en veel potgroenten, blikken soep, rijst en pasta’s inslaan. En dan dit afgeven bij bijvoorbeeld De Voedselbank. Zij hebben het harder nodig dan wij.

LEES OOK: ONZE BOODSCHAPPEN UITGAVEN 2023

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Wat ik moeilijk kan weerstaan is de gebaksafdeling van de Albert Heijn. Ook de bakkerskoeken, met name de roze koeken, zijn zoooo lekker. Wat ik nooit zou meenemen is carpaccio uit de supermarkt. Dat vind ik veel te droog en smaakloos.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Kim! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog