Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. De ene keer gaat Joyce verschillende supermarkten af voor aanbiedingen, de andere keer houdt ze het bij één. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Joyce het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Ik ben Joyce, 33 jaar. Voor mijn gezin, bestaande uit mijn man en ik en twee dochters (5&7) doe ik elke week de boodschappen. Ik werk als administratief medewerkster.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Bij grote (duurdere) artikelen is dit zeker iets waar ik naar kijk. Ik koop bijvoorbeeld wasmiddel alleen in de aanbieding. Voor de rest probeer ik de ene week wel te letten op de aanbiedingen, maar de andere week weer niet. Hangt er ook vanaf hoe druk ik in de week ben en of ik de energie heb om bij verschillende supermarkten langs te gaan (vaak dan wel op de fiets). Vlees probeer ik ook altijd in grootverpakkingen te kopen en het dan in te vriezen. Onze lokale toko heeft vaak vleesaanbiedingen waar ik een heel aantal kilo van koop en dan per portie invries.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Ik doe over het algemeen de boodschappen bij Jumbo. Dat ligt bij ons redelijk centraal, en er zijn verschillende andere winkels (zoals Kruidvat, Action en Albert Heijn) direct om de hoek. Mocht ik iets van die winkels nodig hebben, kan ik alles in 1x halen. Ik probeer om op woensdag/donderdag de wekelijkse boodschappen te doen. Vaak lukt het om de maaltijden zo te plannen dat ik niet weer hoef. Heel af en toe voor verse groente, maar dat pikt mijn man vaak op de terugweg van zijn werk op bij de supermarkt. Gemiddeld ben ik tussen de €90,- en €130,- kwijt per week.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Fruit, vlees, cola (altijd Pepsi Max), kaas, sap, melk, groente. Eigenlijk heel standaard. Ik was €118,98 kwijt bij de kassa voor 7 dagen eten, toiletpapier en enkele verzorgingsartikelen.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Normaliter koop ik dit altijd bij een drogist waar het in de aanbieding is. We hebben de luxe dat we hier eigenlijk bijna elke drogist hebben, dus er is altijd wel ergens wat in de aanbieding.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Koopzegels niet, maar ik spaar bij de Jumbo wel automatisch mee met andere acties. Als ik het leuk vind lever ik ze in (bijvoorbeeld bij een pannenactie), of ik maak er iemand anders blij mee.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Onze kinderen eten van kleins af aan eigenlijk altijd heel goed mee met de pot. We eten ook heel gevarieerd. Ik kan op vrije dagen nog wel eens een hobby kok zijn en dingen uitproberen. Op de dagen dat ik werk of er is zwemles, staat er iets makkelijks op tafel (aardappels uit de oven, groente en een stukje vlees) of iets wat van een andere keer over was en we hebben ingevroren. Zaterdag is bij ons altijd patat dag en zondags is het makkelijkst van allemaal: soep!

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ik probeer zo gezond mogelijk boodschappen te doen. Dus veel fruit en groente. Ook laat ik de kinderen vaak hun eigen fruit uitkiezen om mee te nemen naar school (4x per week moet er fruit mee) zodat ik zeker weet dat ze het opeten. Soms houd ik me bezig met de aanbiedingen, maar dat is vaak alleen als ik verwacht weer een beetje voorraad in te moeten slaan. Voor de rest vind ik het vaak makkelijker om maar naar 1 supermarkt te gaan.

LEES OOK: 19 BOODSCHAPPEN BESPAARTIPS & ONZE BOODSCHAPPEN UITGAVEN (GEZIN VAN 5)

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Ik ben nog steeds super blij met een grote vriezer. Hierdoor koop ik vaak grotere verpakkingen vlees en verdeel ik het in porties en vries het in. Dit doe ik ook met maaltijden die overblijven. In porties in de vriezer zorgt er voor dat je deze heel makkelijk weer kunt ontdooien als je een keer minder tijd hebt.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Naar de kaasafdeling! Ik lust zelf geen kaas, maar mijn man en kinderen wel en het vliegt er doorheen in ons huis. Toch is het wel erg duur.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Ik ga altijd boodschappen halen met een volle maag, waardoor ik in de supermarkt niet vaak in de verleiding kom om dingen te halen die niet op mijn lijstje staan. Mocht ik toch een keer rond lunchtijd gaan, kan ik vaak een bakje filet americain niet weerstaan. Daarnaast zou ik absoluut geen kant-en-klare maaltijd van de supermarkt meenemen. In mijn studententijd heb ik deze eens gegeten, maar wat een zout! En zo smaakloos voor de rest!

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Joyce! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog