Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Joyce moet rondkomen van een uitkering en redt het niet meer met een budget van €80 per week. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Joyce het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Hey! Ik ben Joyce, 32 jaar en woon in het mooie Groningen. Ik woon alleen, maar heb wel een hele fijne vriend. Met hem eet ik meerdere keren per week en ik eet een keer met mijn beste vriend.
In het dagelijks leven ben ik vooral bezig met content creatie en bloggen (de blog van Joyce vind je hier). Mijn hobby’s zijn dan ook allemaal op creatief gebied.

Ik ben zelf dus verantwoordelijk voor de boodschappen. Maar mijn beste vriend doet om de week voor onze avond boodschappen en mijn vriend koopt ook regelmatig eten voor ‘s avonds.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Hierin heb ik niet zoveel keuze, maar het wordt steeds lastiger. Ik moet rondkomen van een uitkering en daardoor is het budget toch wel belangrijk. Daarom probeer ik grotendeels op basis van bonusaanbiedingen mijn weekboodschappen te doen. Maar heb ik ergens anders zin in? Dan koop ik dat ook echt wel. Voor mij is het wel belangrijk dat eten leuk blijft en geen “moetje”.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Ik bestel ze online bij de AH. En ga dan gemiddeld nog 1-2 keer voor dingen die ik vergeten ben of die ik graag wat verser wil hebben. Ik denk dat ik ongeveer €100 per week uitgeef. Ik probeer hier wel onder te blijven, maar door de inflatie is dit lastig.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Los van wat boodschappen nog in de winkel was dit mijn bestelling:
Uiteindelijk was ik voor de boodschappen zelf €41,97 kwijt en er kwam nog €7 koopzegels bovenop.

Tros bananen €1,55
Sperziebonen €1,99
Maaltijdsalade €3,59
Aardappelschijfjes 3x €2,37
Kipsatéschnitzels 2x €5,00
Uitgebakken spek €1,99
Schouderham €1,99
Griekse yoghurt 2x €2,09
Halvarine €1,19
Witte bollen 3x €5,97
Holie granola €3,99
Krentenbollen €1,69
Fanta lemon zero €3,09
Kaiserbroodjes €0,69
Aviko airfryer friet €2,69

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Die koop ik afwisselend in de supermarkt of drogist. Ligt er maar net aan of er ergens een mooie aanbieding is. Die probeer ik ook altijd wel af te wachten als het gaat qua voorraad. Een nadeel is dat ik vrij dure shampoo gebruik, die is niet te krijgen bij de drogist of supermarkt. Maar grotendeels koop ik drogisterijartikelen toch bij de Kruidvat omdat daar vaak mooiere aanbiedingen zijn.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Koopzegels spaar ik zeker. Dit gaat ongemerkt toch snel, omdat ik samen met mijn vriend de boodschappen bestel. Ik zie dit echt als een mooi spaarpotje, maar ik vind het ook fijn voor als ik een keer krap uitkom met mijn budget.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Meestal haal ik de inspiratie online weg of uit de Allerhande als ik een keer wat nieuws wil proberen, maar vaak zijn het ook dingen die ik regelmatig maak.
Op donderdag worden de boodschappen bezorgd, dus mijn week begint op die dag. En dit was niet de gezondste week. Mede door de warmte en veel afspraken, waardoor er wat minder tijd is.

Donderdag – broodjes knakworst
Vrijdag – mie met boontjes kipfilet en saté
Zaterdag – Spareribs met airfryer patatjes en sla
Zondag – Aardappeltjes met kipschnitzel en broccoli
Maandag – Aardappeltjes Kippenpoot en maïs
Dinsdag – Iets simpels omdat we lang onderweg zijn en voetbal gaan kijken
Woensdag – Met beste vriend (beslissen we dag zelf)

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ik probeer €80 per week, maar soms is dit toch echt niet te doen. Als je een fles olijfolie nodig hebt is dat al €9 van je hele budget, dat gaat hard.
Daarnaast probeer ik zo gezond mogelijk te eten, maar gun mezelf wel af en toe een snack en ik wil graag zoveel mogelijk eiwitten binnen krijgen. Dat laatste tikt ook altijd wel aan in het budget.
Van tevoren kijk ik ook nog even wat ik nog in de vriezer en kasten heb.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Let op (bonus)aanbiedingen en vergelijk dit ook met andere supermarkten. En daarnaast zijn huismerkproducten vaak ook prima. Het hoeft niet allemaal A-merk om goed te zijn.

Voor mij helpt online bestellen, omdat ik dan minder vaak in de winkel kom en dus minder in de verleiding om onnodige en ongezonde dingen te kopen. Bovendien heb je dan een beter inzicht in wat je eraan kwijt bent.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Pfoe dat is een lastige, ik denk dan toch de wat duurdere dingen zoals vlees, toiletpapier en wellicht zou ik ook een mooie voorraad proteïne producten in gaan slaan. Die zijn doorgaans ook best goed houdbaar.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Ik zou nooit Kaas meenemen uit de supermarkt. Ik hou hier echt niet van. In ieder geval, ik zou het niet voor mezelf meenemen, maar prima voor mijn vriend kopen bijvoorbeeld.

Wat ik niet kan weerstaan zijn toch vaak de chocopinda’s, een kleine snack of een Breaker.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Joyce! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog