In deze editie van Budget Boodschappen vertelt Jeanine wat er in haar winkelmandje verdwijnt en hoe zij zicht houdt op het boodschappenbudget nu alles duurder wordt. Lees je mee?

Stel jezelf voor!

Hoi, ik ben Jeanine, 34 jaar en woon samen met mijn man en zoontje van 2,5 in een klein dorpje in Gelderland. Ik werk als Internationaal Projectmanager bij een verkoop/marketing ondersteunende organisatie. Binnen ons gezin ben ik degene die een weekplanning maakt met wat we gaan eten en die de folders doorkijkt om te zien waar boodschappen gedaan worden. Vaak doen we de weekboodschappen op zaterdag met zijn drietjes maar soms gaat mijn man (met mijn zoontje) op een van zijn vrije middagen als ik aan het werk ben.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Wij hebben niet een vast weekbudget wat we proberen aan te houden maar komen vaak wel rond hetzelfde bedrag uit. Doen de weekboodschappen bij de Aldi of Lidl en kopen daar ook de voorraad in als er aanbiedingen zijn. Daarnaast halen we vaak nog 1x per week wat boodschappen bij de Jumbo (of een andere supermarkt als daar interessante aanbiedingen lopen). Ik plan vooruit wat we nodig hebben en we vriezen ook regelmatig wat in om op een later moment te eten. Nu alles duurder wordt, vind ik het wel belangrijk om bij te houden wat we kwijt zijn.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Het liefst doe ik boodschappen bij de Jumbo omdat ik die winkel goed ken en ze daar alles hebben wat wij gebruiken. Toch doen we onze weekboodschappen bij een discounter. Puur vanwege de prijs. De producten die ze daar niet hebben of waarvan we liever een ander merk gebruiken halen we bij de Jumbo of soms bij de Plus.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Deze moet ik even uit mijn hoofd doen maar was van de weekboodschappen en zat rond de 64 euro. Wat we exact kochten weet ik niet meer precies maar het volgende sowieso:
Melk
Kaas
Eieren
Magere Yoghurt
Vlees (slavinken en kipfiletblokjes)
Vleeswaren voor op brood
Aardappelschijfjes
Pastasaus
Volkoren Spaghetti
Spaghetti groenten pakket
Bananen
Mandarijnen
Druiven
Aanmaaklimonade
Diepvries spinazie
Curryketchup
Koekjes
Brie
Roomkaas
Crackers

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Wasmiddel bestel ik vaak online of koop ik bij de AH als de actie er weer is. Wij gebruiken altijd OMO (vind ik lekker ruiken) en die is niet vaak in de aanbieding. Als ik hem goedkoper vind, dan koop ik hem meteen. Shampoo en douchegels etc. koop ik meestal 1 à 2 x per jaar groot in bij de DM in Duitsland. Ik werk vlakbij Nijmegen en kan dus vrij makkelijk daar de grens over. De DM scheelt ontzettend met de Nederlandse drogisterijen. Ik koop daar ook de haarverf. Scheelt soms wel 10 euro per pakje. Ik koop dan meestal voor 80 euro in en daar kunnen we dan weer heel wat maanden mee doen. Luiers koop ik bij de Trekpleister.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Koopzegels doe ik nooit, wel alle andere zegeltjes of stempels die je in allerlei winkels hebt. Heb ook veel klantenkaarten of stempelkaarten van de bloemisterij, tuincentrum, bouwmarkt etc.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Ik heb de Jumbo app en daar kijk ik af en toe in voor inspiratie om iets nieuws te maken. Als het goed bevalt, wordt het een terugkerend gerecht. Ik kook ongeveer 3x per week gewoon Hollandse pot dus aardappelen, groenten en vlees of iets van vis of een stamppot. Dan meestal 2x rijst of pasta of iets met wraps. Dat soort dingen maak ik vaak wel voor 2 dagen en de restjes stop ik in de vriezer. In het weekend 1x per 3 weken friet en ik maak in het weekend vaak verse soep met brood erbij en van die soep kunnen we dan de week erna nog een keer eten. 1x per 2 maanden eten we een week van bijna alleen maar vriezer kliekjes..

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ik probeer te letten op elke dag iets van groenten. Is het weinig groenten dan doe ik er nog wat rauwkost bij zoals tomaatjes of komkommer of paprika. Daarnaast gebruiken we veel volkoren producten zoals volkoren pasta of wraps. Mijn zoontje eet overal van mee, maar ik let wel op dat ik het niet te pittig maak.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Als iets in de aanbieding is wat je graag eet en wat je makkelijk kunt bewaren kook dan een grote hoeveelheid en vries de rest in. Pasta, soep en sauzen kun je goed invriezen.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Kaas, luiers, vlees, olijfolie. Eigenlijk van alles wel wat. En ik zou voor mijn man Coca Cola Zero inslaan. Die drinkt hij graag maar hebben normaal de huismerk variant omdat hij die ook lekker vindt. Maar in dit geval zou ik dan wel wat 6packs inslaan en in de kelder zetten

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Ik hou heel erg van smeersels en toastjes. Vooral de gevuld eitje salade van de Aldi is erg lekker. Dat vind ik altijd lastig te laten liggen als het weekend in zicht is. En wat zou ik nooit meenemen? Lastig, meeste producten vind ik van prima kwaliteit en hebben we weleens in huis. Alleen alcohol niet, dat drinken we beide niet en hebben we dus ook nooit in huis. Ja, soms een flesje voor visite maar zelfs dan vragen we ze zelf wat uit te kiezen (wat wij natuurlijk betalen) omdat we er geen verstand van hebben.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik vind dit altijd een hele leuke rubriek die ik met plezier lees en leuk om nu zelf eens mee te doen!

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Jeanine! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen in deze dure tijden aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog