Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Om te besparen, koopt Fianne geen luxe producten meer zoals chips en koek en laat ze de boodschappen bezorgen door Jumbo. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Fianna het boodschappen doen aanpakt en waar zij op let!

Stel jezelf voor!

Mijn naam is Fianna en ben 29 jaar, woon samen met mijn vriend en drie kinderen. Ik ben Persoonlijke Begeleider als beroep en doe dit al jaren met veel plezier. Wij deden altijd vaak samen de boodschappen in het weekend, maar sinds kort laten wij de boodschappen bezorgen. Hier heb ik voor gekozen om impulsaankopen te voorkomen.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Besparen op boodschappen is echt een onderwerk wat mij bezighoud, alles wordt de laatste tijd zo duur en ik wil daarom proberen om nog extra te bezuinigen op de boodschappen. Daarom maak ik ook een weekmenu en kijk daarbij goed wat er nog in huis is.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Wij laten 1x in de week de boodschappen bezorgen door de Jumbo, wij geven tussen de 80 en 100 euro uit, in het verleden was dit altijd rond de 130 euro.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Mijn laatste boodschappenlijstje bestond uit: nasigroenten, appels, paprika, aardappelschijfjes, hutspot, 2 broden, 2x afbakbroodjes, 2x tomatensoep, 2x kidneybonen, 2x mais, 3x kipsaté, diepvries prei, limonade, toiletpapier, champignons, 3x kroepoek, ongezouten/ongebrande cashewnoten, 4x koekjes, 1x vlees, feta, roomkaas, rijst, nasi kruiden, spelt pizzadeeg, 2x wraps familiegerechten, tomatenblokjes, boter, rijstepap, 2x yoghurt. Hiervoor moest ik €75,59 betalen.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Dit koop ik vaak bij de Kruidvat of Action.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Nee, mij eigenlijk nooit in verdiept.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

De inspiratie haal ik vast van eerdere weekmenu’s of van internet.
Maandag – Aardappelen, bonen, vlees
Dinsdag – Aardappelen, wortelen, vlees
Woensdag – Nasi
Donderdag – Hutspot en vlees
Vrijdag – Pizza
Zaterdag – Tomatensoep en brood
Zondag – Wraps

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ik hou met de boodschappen rekening met wat echt nodig is qua avond eten en voor werk/school. Ik koop tegenwoordig geen luxe producten zoals chips/snoep etc. Wel rond Sinterklaas of kerst, dit puur om de kosten lager te houden en het niet noodzakelijk is.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Maak een week menu en kijk daarbij wat je nog in de kast hebt staan of in wat er in diepvries ligt.

LEES OOK: 19 BOODSCHAPPEN BESPAARTIPS & ONZE BOODSCHAPPEN UITGAVEN (GEZIN VAN 5)

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Vlees, dit is zo duur.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Ik kan met boodschappen doen chocolade moeilijk weerstaan, daarom laat ik mijn boodschappen ook bezorgen :) en ik zou nooit vis meenemen.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Fianne! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog