Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Om overzicht te houden op de uitgaven, pint Fatima een vast bedrag per maand en verdeelt dit over de weken. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Fatima het boodschappen doen aanpakt en waar zij op let!

Stel jezelf voor!

Hoi, ik ben Fatima en ik ben 33 jaar. Ik werk als hoofdcaissière bij de Jumbo om de hoek. Ik ben getrouwd en heb 2 schoolgaande kinderen.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Ja het is vooral nu best een ding. Boodschappen worden duurder, net als electra/gas. Zelf werk ik dus in de supermarkt. En ik merk dat het gemakkelijk is om snel daar mijn lunch te kopen en kleine boodschapjes weer te pinnen. We hebben het sinds november over een andere
boeg gegooid en zijn zwaar gaan budgetteren.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Bij de Lidl. Ja erg hè. Maar bij de Lidl deed ik al langer mijn boodschappen. En de kleine dingen en bijv. brood haal ik weer bij de Jumbo. Wij doen 1x per week boodschappen. En soms haal ik tussendoor wat kleine dingen. Wij geven per week 125 euro uit. Mijn vlees en vis koop ik slim in door gebruik te maken van de Samen Minder Verspillen-bak bij de Jumbo. Ik koop dan vlees in voor minstens de helft van de prijs.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Nou ik maak elke week een weekplanning. Die stel ik samen met wat aanbiedingen en mijn vriezer voorraad. Dat haal ik dan met mijn wekelijkse benodigdheden. Zoals zuivel, vleeswaren etc. Het scheelt ook dat we niet zoveel te snoepen in huis halen. Deze week was ik zo rond de 100 euro kwijt. Die 25 euro extra als budget bewaar ik voor de feestdagen.

LEES OOK: 19 BOODSCHAPPEN BESPAARTIPS & ONZE BOODSCHAPPEN UITGAVEN (GEZIN VAN 5)

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Ja ik koop groot in bij Plein.nl of via Wehkamp of Bol.com. Dat scheelt echt een hoop. Want ik hoef me een half jaar me niet druk te maken om wasmiddel, afwasmiddel, shampoo etc.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Nee wij hebben geen koopzegels. Wel spaar ik met de Jumbo Extra’s punten.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Maandag : schnitzel met aardappelen en groenten
Dinsdag: roerbakgroenten met kip en rijst.
Woensdag: boerenkool met steak
Donderdag: spaghetti
Vrijdag: gyros eenpansgerecht.
Zaterdag: uit eten
Zondag: sateschnitzel met aardappelen en groenten
Ik verzin zelf een hoop. Maar gebruik ook regelmatig de recepten van Lekker en Simpel.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Aanbiedingen, dat sowieso. Verder geen snacks, etc. Ik kijk naar de kiloprijs: soms is een groot voordeelpakket goedkoper dan een kleine verpakking. En als je hiermee rekening houdt haal je het er makkelijk uit.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Maak gebruik van afgeprijsde vlees of vis uit aanbiedingsbakken. Dit scheelt een hoop. Kip is nu zowat 8 a 9 euro, ik koop het in voor 4 euro.
Je vriezer is je grote vriend.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Ik zou naar de kw (kruidenierswaren) afdeling rennen en flink veel kruiden, sauzen etc. inslaan.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Oh jeetje, ja, ik doe een goeie fles salentijn wijn graag in mijn mandje. Maar die is prijzig. Ik zou nooit orgaanvlees meenemen. Want dat vind ik niet lekker.

Wil je verder nog iets kwijt?

Mijn tip verder is: heb je het gevoel dat je je pinpas te vaak pakt en hierdoor geen overzicht heb? Ik pin per maand een bedrag en ik verdeel die over weken in mijn budgetmapje. Hierdoor weet ik wat ik uitgeef en dat ik bewust met het geld om moet gaan. Want het vliegt anders echt de deur uit.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Fatima! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog