Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Esther heeft van huis uit heel erg meegekregen om op te letten met geld. Voor haar gezin van vier is zij gemiddeld €70 per week kwijt in de supermarkt. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Esther het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Mijn gezin bestaat uit: Jordy (36) fulltime teamleider supermarkt, Esther (30) parttime administratief medewerker, Jesse (5), Mees (1). Ondanks dat mijn man in de supermarkt werkt doen wij daar geen boodschappen (please don’t ask haha). Bij hem gaan op de woensdag de aanbiedingen in dus soms haalt hij die dag wat dingen uit de folder. Meestal doen wij op zondag boodschappen, dit kan ik alleen zijn of met het hele gezin.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Dit is zeker wel iets wat mij bezighoudt. Vanuit huis uit hebben wij al heel erg meegekregen om op het geld te letten; geen geld is niet kopen, alleen dingen in de aanbiedingen, is het echt nodig? etc. Stel ik heb echt trek in een bepaald gerecht maar de duurste ingrediënten zijn niet in de aanbieding, dan eet ik het pas als het in de aanbieding is. Hoeveel trek ik er ook in heb.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Een Jumbo of Albert Heijn zou ik niet snel mijn boodschappen doen omdat ik die duur vindt. Ondanks dat ik het wel eens fijn zou vinden dat de boodschappen worden bezorgd doe ik dit niet. Gezien de Jumbo en Albert Heijn de enige zijn die bij ons bezorgen. In ons eigen dorp zit een kleine supermarkt (Spar) die je aan vakantie doet denken en dus ook prijzig. Hiervoor rijden wij altijd een dorp verderop waar een grote fijne Vomar supermarkt zit en van goede prijs/ kwaliteit.
Daarnaast doet mijn man bij zijn werk (Dirk van den Broek) supermarkt soms wat boodschappen. Wij doen dus 2x per week boodschappen (woensdag bij de Dirk en zondag bij de Vomar). Gemiddeld zitten wij rond de €70,- per week.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Geb. aard., kip cordon blue, kaas schnitzels, courgettes, risotto rijst, wortels, casino brood, vla, snoep, Turks brood, brood, crème fraîche, bananen, bagels, kipfilet, avocado, roomkaas, stroopwafels, kipnuggets, kipfilet (800 gr), diepvries spinazie (Wellicht nog e.e.a. vergeten wat we kochten). In totaal bij 3 verschillende winkels geweest en iets te ‘losjes’ geweest met boodschappen. Totaal €90,-.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Deze koop ik meestal in de drogist. Daar zijn ze vaker in de aanbieding. Heel af en toe is er van plein.nl een goede aanbieding van 2 + 3 gratis op wasmiddel. Daar hebben wij vorig jaar flink ingeslagen dus voorlopig nog even genoeg. Vaatwastabletten koop ik altijd met black Friday bij de Kruidvat. Een jaar voorraad voor €19,99.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ik doe niet aan koopzegels of kooppunten. Voorheen woonde wij tegenover de Hoogvliet, hier deden wij wel soms aan kooppunten. Vaak vergat ik ook dat wij die hadden en herinnerde mijn bonnetje mij er weer aan. Het blijkt te kunnen lonen maar ergens voelt dat ook niet helemaal zo. Heb mij er ook nog niet echt een keer goed in verdiept. De Vomar heeft ook zo’n soort spaarsysteem. Wij sparen altijd al maandelijks. Wel willen wij nog eens mee doen met spaaracties voor spellen of handdoeken etc. Eerst kijk ik online wat het los kost voordat ik er vol in ga om te sparen én of ik het wel nodig heb.

LEES OOK: KOOPZEGELS ALLEEN RENTE SPAREN + UITLEG!

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

De laatste tijd is de inspiratie heel ver te zoeken en is het allemaal wat ‘basic’. De boeken van simpel en snel vinden wij wel fijne inspiratie. Het zijn makkelijke recepten én er hoeven niet al te gekke/ dure producten in die je maar 1x koopt en daarna bijna niet meer gebruikt.

Maandag: aardappels, groente, vlees
Dinsdag: broodje (tosti, pistolet, knakworst o.i.d.)
Woensdag: pasta gerecht
Donderdag: rijst gerecht
Vrijdag: makkelijk; pizza, hotdog, pannenkoeken, patatjes (manlief werkt dan altijd tot 22 uur, 2 jonge kids en een vrijdag na opvang en einde van de week… give mom a break haha)
Zaterdag: aardappels, groente, vlees
Zondag: patat met snack

Deze week:
Maandag: pasta, courgette, kip, spek, tomatensaus
Dinsdag: kids tosti, ouders bagel met roomkaas, kipfilet en avocado en truffelmayo
Woensdag: geb. aard., kip cordon blue, wortels
Donderdag: geb. aard., kaas schnitzel, snijbonen
Vrijdag: bami (uit een pakje) en kroepoek
Zaterdag: ‘bakjes dag’ a.k.a. tapas. Turkbrood, worst, piccolinie’s etc.
Zondag: Patat en snack

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Zorgen altijd wel voor een gevarieerd menu maar gezonder kan altijd wel. Het menu is vaak voornamelijk gebaseerd op wat er in de aanbieding is.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Soms loont het om naar meerdere supermarkten te gaan. Denk er ook aan of je bepaalde producten echt direct nodig hebt of kan wachten tot ze in de aanbieding zijn. Daarnaast zijn wij echt wel fan van To good to go. Voornamelijk de boxen van de bakker. Anders kopen wij gewoon brood in de supermarkt (de broodboxen van de Dirk van de broek geven ook echt waar voor je geld). Sinds kort heeft de Domino’s bij ons in de buurt ook boxen (gevaarlijk). Voor chips inkopen kopen wij vaak een box van Unwasted. Deze boxen bestaan uit chips en nootjes. Er is ook een box waarbij je muesli erbij kan krijgen. Deze box bestellen wij vaak voor een verjaardag. Je hebt meteen genoeg.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Denk dan toch wel naar de wasmiddelen en vaatwastabletten. Lang houdbaar maar ook prijzig. Kan wel al het vlees meenemen maar ja.. moet ook in een vriezer passen. Daarna misschien wel de frisdrank want dat gaat ook altijd wel hard.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

De laatste tijd kan ik de Spaanse ontbijtwafels niet laten liggen. Wat ik nooit zou meenemen is rolmops of tonijn uit blik. Oh en ui want daar ben ik allergisch voor. Verder komt er wijn en bier ook niet ons huis in.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Esther! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog