Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Voor haar gezin van zes doet Ellen boodschappen bij Lidl en Plus. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Ellen het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Mijn naam is Ellen, ik ben 36 jaar en ik woon met mijn man en 4 jonge kinderen: 2,4,bijna 6, bijna 8 jaar, in het oosten van het land. Ik werk als gymdocent op een middelbare school. Ik doe altijd de boodschappen, naar ieders tevredenheid.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Ik bespaar zo veel als mogelijk; B-merken vinden we prima. Het is elke week weer een flinke uitgave. Ook vind ik het zonde om dingen weg te gooien. Dus wat over is, wordt ingevroren of in een ander recept gebruikt. We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we ons geen grote zorgen over de boodschappenuitgaven hoeven te maken, maar ik let zeker op de kleintjes.

LEES OOK: 19 BOODSCHAPPEN BESPAARTIPS ONZE BOODSCHAPPEN UITGAVEN (GEZIN VAN 5)

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Ik ga naar 2 supermarkten; de Plus en de Lidl. Ik doe 1 keer in de week de ‘grote’ boodschappen en verder ga ik nog 1 of 2 keer voor wat verse dingen. We wonen tegenover de winkel, dus het is wel heel makkelijk. Een tijdje kocht ik het fruit en groente op de markt, maar door verandering van werkdag doe ik dat niet meer. Brood kopen we bij de bakker. We zijn tussen de €150,- en €200,- per week kwijt aan boodschappen voor 6 personen.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Vanochtend in m’n eentje de grote boodschappen gedaan bij de Lidl: €78,02. Dit zijn de dingen die we wekelijks vast kopen, zoals melk, drinkyoghurt, yoghurt, kaas, vleeswaren, zoet beleg, ontbijtgranen, wat groente, bananen en wat ander fruit. Ook zat er vlees met een 30% sticker bij, dat vries ik in.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Ik koop alles bij de Kruidvat. Ook daar let ik op de aanbiedingen. Eigen merk is vaak ook prima. Anders wacht ik tot er een goede aanbieding is, zoals 1+1 gratis. Vaak bestel ik het online, zeker wanneer de luiers in de aanbieding zijn. Met nog maar 1 in de luiers loont het alsnog.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ik spaar mee met de koopzegels bij de Plus, hiervan doen we leuke dingen in de zomer. Nu is er een uitjes-actie, daar ben ik heel blij mee. Met een gezin van 6 is het een nog leuker dagje uit op deze manier. De acties waar je speelgoed mee kan sparen probeer ik te mijden. Dat lukt niet altijd wanneer de kinderen er lucht van krijgen. Ik vind het zonde; er wordt niet lang mee gespeeld en ligt dus zo weer in de hoek.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Het weekmenu is heel verschillend. Ik laat het afhangen van wat er in de aanbieding is aan vlees of groente. Ook koop ik regelmatig een pakketje van To good to Go bij de Plus of de Lidl. Hierin zitten soms dingen in die in de vriezer kunnen, maar ook die dezelfde dag gebruikt moeten worden. Dan zoek ik voor een recept op internet als ik er niks mee weet. Onze kinderen lusten best veel, dus meestal komt het goed met het menu. Al vielen de radijsjes niet echt in de smaak… We eten meestal 1 keer in de week macaroni met ham en kaas en een pot groente en komkommer. Op zaterdag mogen de oudste 3 kinderen kiezen wat we eten, iets dat gekookt kan worden. Het is vaak pannenkoeken, quiche, broodje hamburger of shoarma. Ze helpen dat graag met het koken van hun eigen keus. Dat smaakt nog net iets lekkerder. We eten 1 keer in de week bij mijn ouders. En een keer in de week komt oude-oma bij ons eten.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

We willen vooral een goede afwisseling in de week, en we eten veel groente. In onze ogen gezond. Daarnaast kijk ik dus ook goed naar de aanbiedingen en wat er in het pakketje van To good to Go zit. Mijn man en ik, en de kinderen zijn vrij actief, dus voor wat extra lekkers is ook ruimte.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

De To good to Go app vind ik een hele fijne. Bij de bakker is het natuurlijk vrij voorspelbaar; brood. Maar bij de Lidl en zeker de Plus is het pakketje heel afwisselend. Daar moet je wel van houden en het moet passen in je gezin. Voor ons het ook nog eens super makkelijk, het is heel dichtbij. Bij de Lidl zijn aan het begin van de dag ook fijne aanbiedingen. Toen het nog wat minder bekend was, scoorde ik daar nog wel eens wat. Maar nu ben ik vaak te laat.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Eerder zou ik voor de luiers kiezen…Nu zou ik een paar blokken kaas meenemen, vlees en chocolade!

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Chocola is wel de favoriet, we hebben net de Paastijd achter ons. Dat is maar goed ook, die paaseitjes in kilozak; mmmm. We houden niet van geitenkaas, dus dat laten we graag voor een ander liggen.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik vond het leuk om van anderen te lezen hoe zij de boodschappen en het weekmenu regelen. Ook leuk om het zelf eens helemaal in te vullen!

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Ellen! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog