Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Dyonne probeert de weekboodschappen altijd op maximaal €110 te houden voor haar gezin van vier. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Dyonne het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

He hoi! Ik ben Dyonne, 29 jaar oud en woon samen met mijn vriend en onze 2 dochters in het mooie Fochteloo. Ik werk als persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg. Bij ons thuis doe ik, heerlijk vanaf de bank, de boodschappen.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Besparen is een groot woord. Ik denk er wel om. Maar bij ons komt het brood van de bakker en eten we gewoon Calvé pindakaas. Zo heb ik gewoon een aantal producten die ik niet van het huismerk koop. Wel kijk ik altijd of ‘onze producten’ ook tussen de aanbiedingen staan. En soms baseer ik het weekmenu dan ook op de groente die bijvoorbeeld in de aanbieding zijn.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

De weekboodschappen haal ik bij de Jumbo. Die bestel ik vanaf de bank en haal ik dan vaak op woensdag na mijn werk samen met de kinderen op. Dan hebben we gelijk een klein middag uitje. Eerder bestelde ik altijd bij de Poiesz maar de Jumbo heeft echt een app en dat vind ik makkelijker werken. Ik ga tussendoor regelmatig nog naar de winkel voor een klein boodschapje. (Bijvoorbeeld een broodje voor tussen de middag, drinken en wat lekker voor mee naar het werk of iets wat ik vergeten ben bij de weekboodschappen.) Deze doe ik wel altijd bij de Poiesz. Brood haal ik bij de bakker, aardappels bij de boer en we kopen ook vaak een vleespakket van 10 kilo bij de boer. De weekboodschappen probeer ik altijd rond de €110 te houden. De losse boodschapjes verschillen per maand. In maart was dit zo’n €85.

LEES OOK: 19 BOODSCHAPPEN BESPAARTIPS & ONZE BOODSCHAPPEN UITGAVEN (GEZIN VAN 5)

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Mijn meest recente weekboodschappen vielen nog mee. Die kwamen uit op €95. Ik neem de kratjes nooit mee, ik zet het altijd gelijk over in onze eigen kratjes. Dat scheelt ook altijd weer. Ik kocht; fruit, toetje, kaas, eieren, verse groente, groente uit pot, mix voor soepen, drinken, koekjes, chips, kaas, vleeswaren. Meestal koop ik om de week een 6pack melk, 6pack yogi, 4pack pepsi en een blok kaas. Dat tikt vaak wel aan.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Drogisterij artikelen koop ik, of online of vaak bij de Kruidvat. Die zit in het dorp naast ons. Hierbij kijk ik wel altijd goed naar de aanbiedingen vooral voor luiers en wasmiddel.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ik spaar via de app van de Jumbo mee met de punten. Ik heb er echter nog nooit wat mee gedaan. Bij de Poiesz spaar ik de zegels. Daar hebben we laatst een grote airfryer voor gehaald. Maar met bijvoorbeeld zegels voor bakjes of borden doe ik eigenlijk nooit mee. Die dingen slingeren daar weer overal rond of je hebt halve boekjes en dan vergeet ik het weer. Vaak heb ik het ook niet nodig.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

We eten sowieso 1x in de week patat en zondag vaak soep met een stokbroodje. Verder probeer ik het een beetje af te wisselen met aardappels en pasta/rijst. Voor inspiratie kijk ik graag op www.lekkerensimpel.nl. Ik heb wisselende diensten en eet de ene week 1x en de andere 2x mee op het werk. Zij eten tussen de middag warm dus dan hoef ik ‘s avonds niet nog een keer. Ook eten we 1x in de week bij mijn schoonouders als wij aan het werk zijn en zij op de kinderen passen. Luxe, I know! ;) Deze week bestaat o.a. uit zelfgemaakt pizza, gekookte aardappels, wortels en kippenpootjes en lasagne.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Waar ik rekening mee houd… ja de aanbiedingen, maar alleen als het dingen zijn die wij ook echt gebruiken. En verder wil ik liever niet ver boven die €110 uitkomen.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Voor mij werkt het goed om de boodschappen via de app te doen. Ik heb een goed overzicht van wat ik koop en ik koop daardoor geen onzinnige dingen of extra snoep en chocolade etc. die je misschien wel mee neemt als je in de winkel loopt. Je ziet gelijk het bedrag wat je uit geeft, je hebt een overzicht van de aanbiedingen en het scheelt veel tijd.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Oeh dat is een lastige. Ik zou denk ik eerst naar het gangpad rennen met shampoo, wasmiddel en luiers. En als de kar dan bijna vol is sjees is nog even langs de lang houdbare producten. Of toch de snoepjes…

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Ik ben een echte broodeter en hou van lekkere belegde broodjes. Ik ga ook geregeld even langs de supermarkt om afbakbroodjes te halen met lekkere smeerseltjes. Wat ik nooit mee zou nemen is geitenkaas of gorgonzola. Bah!

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Dyonne! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog