Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Voor het gezin van drie probeert Demi per week onder de €120 te blijven. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Demi het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Ik ben Demi, ik werk als doktersassistente voor drie dagen. Heb samen met mijn vriend een dochtertje van 2. Meestal doe ik boodschappen, soms mijn vriend.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Ja, dat is het altijd al geweest. Van huis uit meegekregen en daar profiteren we nu, dat de boodschappen duurder zijn geworden, weer van.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Ik doe altijd boodschappen bij de Plus omdat die dichtbij zit. Ik doe twee keer boodschappen en probeer onder de €120 per week te blijven. Dat is inclusief luiers.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Ik weet niet meer wat erop stond, maar het was vooral voor het avondeten, brood, fruit, muesli, bier, toetjes, chips, stokbrood, borrelhapjes, bitterballen, wc-papier, fruitdrank, kokosyoghurt en toiletverfrisser. Het kostte €102,89.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Ligt eraan wat ik nodig heb. Voor een flacon toiletverfrisser ga ik niet speciaal naar een drogist, maar voor wasmiddel of luiers wel.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ja, ik spaar koopzegels. We sparen dit op voor extra’s rond de feestdagen of vakantieperiode.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

We variëren graag. Soep, couscous salade, visschotel, een dagje vega, Hollandse pot, noem maar op. Als we iets pittigs eten zoals Mexicaans, dan maak ik in een apart pannetje een portie die minder kruidig is voor onze dochter.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Met budget en mijn bovengrens qua bedrag per week.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Koken voor twee dagen en PLUS doet mee met TooGoodToGo. Scheelt veel in de kosten.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Daar zou ik echt goed over na moeten denken. Nu zou ik zeggen: de dure producten zoals koffie en vlees. Of luiers ofzo.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Iets te snoepen vind ik lastig te weerstaan. Ik zou nooit kant-en-klare kibbeling meenemen, dan ga ik liever naar de kraam op de markt.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Demi! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog