Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Carlijn zal niet snel de volle 100% betalen voor drogisterijartikelen en geeft gemiddeld €130 per week uit aan boodschappen voor haar gezin van vier. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Carlijn het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Ik ben Carlijn (33) en woon samen met mijn vriend en dochter (bijna 4) en zoontje (bijna 2). Ik ben product manager en ik doe thuis de boodschappen.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Ja zeker, om meerdere redenen: 1) ik vind het leuk om de aanbiedingen een beetje in de gaten te houden en er een sport van te maken om goede deals in te slaan en daarnaast merk je dat alles gewoon veel duurder is geworden de laatste tijd, dus dat we echt bewust boodschappen moeten doen willen we het einde van de maand halen in combinatie met leuke dingen blijven doen en op vakantie kunnen gaan etc.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Het wisselt een beetje. De grote boodschappen en basis haal ik bij de Dirk, deze zit hier om de hoek en is naar mijn idee de voordeligste voor de basis die ik daar altijd haal. Meestal doe ik dan in het weekend voor een groot deel van de week de boodschappen als mijn zoontje slaapt. Maar als we het weekend druk zijn en het niet goed uitkomen, dan bestel ik die basis/weekboodschappen bij de Picnic en laat ik dit in het weekend bezorgen. En verder ga ik vaak nog 1x in de week naar de Albert Heijn om daar wat bonus artikelen te kopen en de artikelen die ik niet bij de Dirk kan vinden (vaak de wat luxere items). Dus 2x per week halen we wel. En daarnaast halen we op zaterdagochtend op de markt kaas en fruit/groente en bij de bakker het brood. Al met al ben ik dan op de markt/bakker vaak €30 kwijt en in de supermarkt per week rond de €100,-

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Gisteravond toevallig bij Picnic snel besteld voor vanavond en heb ik dingen besteld als: melk, kwark, vla, eieren, vlees, groente, broodbeleg, diepvries aardappeltjes, krieltjes.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Net waar het in de aanbieding is, dit zijn producten die ik eigenlijk niet snel voor de volle 100% zal kopen, eigenlijk wacht ik altijd op een aanbieding van 50% korting en dan koop ik gewoon wat meer in en gaat het de voorraad in. Omdat het altijd wel ergens in de aanbieding is, is dit echt zonde van je geld om niet dan in te kopen.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ja, de kleine boodschappen die we bij de AH doen, spaar ik wel voor koopzegels. Zo kan je onbewust toch een klein spaarpotje maken en als we dan eens iets groters willen kopen, laat ik dat uitbetalen, zo heb ik vorig jaar van het geld (wel van een paar jaar sparen) een mooie keramische bbq gekocht.

LEES OOK: 19 BOODSCHAPPEN BESPAARTIPS & ONZE BOODSCHAPPEN UITGAVEN (GEZIN VAN 5)

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Momenteel eten we niet heel spannend, omdat de kinderen niet de wereld lusten en ik toch graag wil dat zij met ons mee eten. Maar groente blijft een ding voor ze om te eten.. Soms probeer ik iets nieuws en dan eten ze het wel en de andere keer niet. Daar leer ik weer van en kan iets wel of niet op het inspiratielijstje blijven.
– Schnitzel met haricot verts en krieltjes (de kids eten waarschijnlijk komkommer en paprika erbij)
– Pasta spinazie met spekjes, champignons en kruidenroomkaas (dit is hun lievelingseten en gaat er gelukkig wel in, hier houd ik vaak wat van over en gaat de vriezer in zodat de kids volgende week weer een portie eten en wij iets kunnen eten wat zij weer niet lusten)
– Worstjes, salade met rösti rondjes uit de oven.
– Wraps met een Hak zak bonenschotel
– Verspakket curry madras
– Rol flamkuche met daarom crème fraîche, prei en spekjes en kaas uit de oven.
– Kliekje uit de vriezer
– Pizza (ik alleen met de kids omdat mijn vriend niet thuis eet)

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ik probeer er voor te zorgen dat er altijd iets bij zit wat (1 van de 2) kinderen lusten, vlees en gebakken aardappels eten ze altijd wel, dus dat staat wel 2x per week op het menu. En verder ook de afwisseling van rijst en pasta. En dat het redelijk snel klaar is. Door de weeks houd ik er niet van om lang in de keuken te moeten staan.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Kijk van te voren wat er in de aanbieding is en kijk of je daar inspiratie uit kan halen voor je weekmenu. EN koop producten als shampoo, wasmiddel, toiletpapier, luiers en billendoekjes altijd in de aanbieding en zorg dat je de voorraad ergens kan opslaan. Als je dit verspreid in grotere aantallen koop, heb je altijd in huis voor een gunstige prijs.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Dat is een lastige, ik gok dat ik in deze volgorde langs de paden zou rennen voor: luiers, wasmiddel, vlees, wijn & bier.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Het is altijd een slecht plan als ik iets vergeten ben en uit werk (met een lege maag) nog een paar kleine dingen moet halen, dan verdwijnt er altijd iets van snoep of koekjes in het mandje.. En er is niet iets wat ik nooit zou mee nemen uit de supermarkt.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik vind dit altijd een leuke rubriek om te lezen, zo zie je hoe andere mensen het doen en kan je altijd weer wat inspiratie uit halen. En verder vind ik het leuk om je te volgen :)

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Carlijn! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog