Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Bianca vergelijkt regelmatig producten qua prijs, maar als een product goed bevalt kijkt ze niet naar een goedkoper alternatief. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Bianca het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Mijn naam is Bianca, ik ben 37 jaar en werk als HR Medewerker. Ik ben getrouwd met Paul (40) en wij hebben twee dochters van 6 en 3 jaar. Meestal doe ik de boodschappen, maar in vakanties doet Paul dat vaker.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Het wisselt. De ene keer kijk ik echt naar de aanbiedingen en vergelijk ik de prijzen. Boodschappen zijn immers duur genoeg en het verschil tussen merk en huismerk/merkloos is soms aanzienlijk. Soms bevalt een product gewoon goed en dan kijk ik niet echt naar een goedkoper alternatief.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Meestal ga ik naar Albert Heijn, dat zit in het dorp. Ook hebben we hier de Lidl op het dorp, maar daar kom ik minder vaak. Dit komt doordat er sprake was van koemelkallergie en bij Albert Heijn kon ik makkelijker producten vinden door de groene prijsbordjes met “vegan” erop. Bij Lidl vind ik dat toch meer een zoektocht en ik vind de winkel minder overzichtelijk.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Op mijn lijstje stond bruin brood, mini krentenbollen, mayonaise, koekjes, sla, tomaat, komkommer, ui, wraps, kip shoarma, knoflooksaus, cup-a-soup (4 stuks = 50% korting), limonade, wijn, ciabatta, beleg, zoals grillworst, plakken kaas, salade en vlokken en er stond ijs op. Totaal was ik €74,20 kwijt.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Voor drogisterijartikelen kijk ik echt wel waar het goedkoper is en soms naar bulkaanbiedingen. Wc papier gaat niet over datum, shampoo is altijd handig om op voorraad te hebben, net als wasmiddel, wc blokjes, vaatwastabletten etc. Voor dingen in de medische richting, zoals neusspray, hoestdrank, keeltabletjes en dergelijke, kijk ik waar dat het goedkoopst is. Nu hebben ze dat ook niet altijd bij de supermarkt.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ik spaar mee met koopzegels van Albert Heijn. Deze zet ik in als we in een duurdere periode zitten, zoals in de vakantie, of de feestmaanden. Die beginnen bij ons vanaf oktober met de kinderverjaardagen.

LEES OOK: 19 BOODSCHAPPEN BESPAARTIPS & ONZE BOODSCHAPPEN UITGAVEN (GEZIN VAN 5)

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Wij vervallen vaak in hetzelfde, mede door de koemelkallergie. Nu dat een afgesloten hoofdstuk lijkt, kunnen we wat makkelijker variëren.
Bij ons staat 4x peer week AVG op het menu. Wortel, rodekool/spinazie, broccoli, snijbonen of sperziebonen. We eten een keer per week pasta of bami. Een keer per week staat er patat op het menu. Inspiratie haal ik niet echt ergens vandaan. Het is al een feest dat we weer lasagne kunnen eten of andere gerechten met melk of kaas, die we de laatste (bijna) 4 jaar niet konden eten.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ik hield altijd rekening met koemelkallergie, maar dat hoeft niet meer. Nu is het alleen nog appel wat ik voor de jongste wil vermijden. Verder geen dieet of leefstijl, maar aanbiedingen houd ik wel in de gaten.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Het kan lonen om lang houdbare producten (in bulk) in de aanbieding te kopen.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Tja, voorheen zou ik luiers zeggen…dat hoef niet meer. Ik denk naar de vleesafdeling. Vlees vind ik erg duur en staat wel vaak op het menu. Het is prima in te vriezen. Ook zou ik nog even langs de shampoo, deo, toiletpapier, wasmiddelen sprinten.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Er zijn niet echt dingen die ik niet kan weerstaan. Maar chocomousse, neem ik nog wel eens mee. Dat is echt iets waar ik dan van kan genieten. Er is ook niet echt iets wat ik nooit mee zou nemen, maar als het alleen om mijzelf ging, dan zou het rode kool en rode bieten zijn. Dat lust ik niet. Mijn gezin lust het wel, dus dat beland toch ook in het karretje.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Bianca! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog