Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. De vriend van Ashley is sportinstructeur en samen sporten ze veel. Ze houden €150 aan als budget voor hun gezonde leefstijl en gezin van drie. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Ashley het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Mijn naam is Ashley, 29 jaar en samen met mijn vriend heb ik een zoontje. Ook ben ik zwanger. Mijn vriend werkt fulltime als sportinstructeur en ik werk tweeënhalve dag in een interieur- en cadeauwinkel. We laten de boodschappen bezorgen, meestal ga ik nog één keer per week naar de winkel.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Niet per se. We komen maandelijks rond en ik let op dat de uitgaven niet te hoog worden. Denk dat het anders wordt als ons tweede kindje er is.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

We hebben een bezorgbundel bij Albert Heijn: elke maandagochtend worden de boodschappen bezorgd. Dit hebben we al sinds we samenwonen en bevalt goed. Meestal ga ik nog een keer naar de Jumbo of de Lidl voor wat losse boodschapjes. Dus twee keer per week en max. €150.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Het meest recent was niet zoveel, een pak melk, kipfilet en roerbakgroenten. Dat was samen €11,23. Maar de boodschappen die we afgelopen maandag bezorgd kregen, waren samen €136,29.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Dat bestel ik bij Plein, zij hebben alle merken die we gebruiken en dan bestel ik in één keer een voorraadje.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ja, we hebben Premium genomen bij Albert Heijn en sparen ook koopzegels. Die gebruik ik soms om de boodschappen te betalen of voor verjaardagen.

LEES OOK: 19 BOODSCHAPPEN BESPAARTIPS & ONZE BOODSCHAPPEN UITGAVEN (GEZIN VAN 5)

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Wij vinden gezonde voeding heel belangrijk. Mijn vriend werkt in een sportschool en traint zelf ook veel, ik ook 3 tot 4 keer per week (al was dat in het begin van de zwangerschap even minder door misselijkheid). Daardoor eten we ook heel bewust en daar passen we het weekmenu op aan. Veel kip, rijst, vis, verse groenten en dergelijke. Ook soms wel een patatje hoor, maar niet standaard.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Met leefstijl en daar hangt een prijskaartje aan. Maar ik probeer wel onder de €150 per week te blijven, dat lukt altijd.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Koop vlees in de aanbieding en vries het in. Als er kipfilet in de aanbieding is of mager gehakt, dan koop ik grootverpakkingen en maak er thuis porties van die in portiezakjes de vriezer ingaan. Dan hoef ik soms maar één keer per maand vlees te kopen.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Dan zou ik naar de zuivel rennen en naar het vlees. Dat zijn de duurste producten omdat wij vaak de magere varianten met veel proteïne pakken. Die zijn vaak het duurst.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Er ligt niet alleen maar gezond in onze kast hoor. Als ik in de supermarkt ben, dan kan ik de roze koeken maar beter laten liggen want die gaan thuis op in twee dagen. Ik zou nooit houdbare melk meenemen: zo vies!

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Ashley! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog