Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Anouk doet de boodschappen online en merkt daardoor goedkoper uit te zijn. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe zij het boodschappen doen aanpakt!

Stel jezelf voor!

Ik ben Anouk, 36 jaar, getrouwd met man van 38 jaar en wij hebben 1 zoontje van 6 jaar. Ik werk 3,5 dag als planner/roostermaker. Wij doen de boodschappen digitaal/online.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Waar ik kan is het natuurlijk altijd prettig om te besparen. Ik merk dat sinds dat we de boodschappen online doen, we echt goedkoper uit zijn. We bestellen vaak echt wat we nodig zijn. Het hoeft allemaal geen A-merk te zijn. Zoek ook wel vaak uit of het goedkoper ook lekkerder is. Het is natuurlijk altijd jammer als je te veel betaald, terwijl het ook goedkoper kan en net zo lekker is (of misschien zelfs wel lekkerder).

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Wij bestellen de boodschappen via de Jumbo. Deze laten we 1x per week thuis bezorgen. Daarnaast halen we het fruit 1x per week op de markt en halen zo nog wat lossen boodschappen bij onze buurtsuper.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Onze weekboodschappen komen wekelijks zo rond de 100 euro uit. Hierin zitten veelal onze standaard boodschappen: melk, yoghurt, vla, afbakbroodjes, toiletpapier, beleg, chips, creakers, eieren, amandelmeel, havermeel, groente, chips, liga’s, snoep en vlees.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Dit verschilt heel erg. Ik zoek vaak wel uit waar er wat in de aanbieding is. Af en toe bij de supermarkt maar ook vaak wel bij de Kruidvat, bol.com of plein.nl. Zelf heb ik ook nog spullen via de kapper.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ik spaar geen koopzegels maar spaar vaak wel mee met andere actie. Is het niet voor mezelf dan kan ik er wel iemand anders blij mee maken.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Dit verschilt heel erg. Ik probeer 1x per week wel echt iets nieuws uit te proberen wat ik ergens online/tijdschrift of ergens tegen ben gekomen of ga gericht iets zoeken. We zijn gek op pasta’s dus dat eten we minimaal 1 à 2 keer in de week. Altijd 1x in de week vis. In het weekend halen we wel eens wat of houden we het simpel door iets in de oven te doen. Meestal wel een keertje Hollandse pot: aardappelen, groente (bloemkool, broccoli, boontjes o.i.d.) en vlees. Bij pasta: macaroni, spaghetti, pasta kip pesto, macaroni ovenschotel met spinazie, nasi. Vis: zalm, pangafilet, gamba’s, vis fingers en vissticks voor onze zoon, dit doen we vaak in de oven waardoor we dan ook aardappelen (rosti rondjes, aardappelkroketjes of gewoon gebakken aardappelen o.i.d.) in de oven doen. Gebakken aardappelen: met stukje kippendij en rauwkost.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ik ga altijd eerst onze vaste boodschappen door. We eten zo veel mogelijk alles volkoren, maar ik zoek ook wel soms de aanbiedingen eruit. Het is maar net wat ik tegen kom. De basis probeer ik gezond te houden.

besparen op boodschappen bespaartips minder geld kwijt in supermarkt - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Niet specifiek iets, kijk goed wat je echt nodig bent en kijk naar de aanbiedingen.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Ik denk naar de wijn/alcohol, wasmiddel en koffie. Nooit eigenlijk zo over nagedacht :)

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Er is eigenlijk niet zo direct iets wat ik denk dat zou ik nooit meenemen. Ik ben gek op ijs dus als de bakken magnum in de aanbieding zijn kan ik dit niet weerstaan :)

Wil je verder nog iets kwijt?

Nee eigenlijk niet. Leuk om dit zo eens een keer in te vullen.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Anouk! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog