Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Annemiek kiest ervoor om de boodschappen bij één supermarkt te halen: het kost teveel tijd om aanbiedingen bij verschillende supermarkten in te slaan. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Annemiek het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Hoi, ik ben Annemiek. Ik ben 39 jaar en woon samen met mijn man en 2 dochters (7 en 5). Ik sta 3 dagen voor de groep als leerkracht in het basisonderwijs. Sinds ik 3 dagen ben gaan werken laten we 1x in de week de boodschappen bezorgen. Op mijn vrije dagen haal ik dan nog de verse producten voor die dagen. Wij controleren samen de bestelling online.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Sinds corona en het online bestellen letten we niet meer zoveel op het besparen op de boodschappen. Dit vergt toch te veel tijd om naar de verschillende winkels te gaan. Voor bepaalde producten kijken we uiteraard wel naar de aanbiedingen en die slaan we dan ook in.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Wij laten de boodschappen bezorgen via de Jumbo. Wij hebben hier een bezorgabonnement en kunnen dus elk tijdstip kiezen zonder extra voor te betalen (dit hebben we al gedaan dus). Wij kiezen altijd de zaterdagochtend tussen 8.00 uur en 11.00 uur, dan heb je verder nog wat aan je dag. Als wij de boodschappen gewoon zouden doen deden we dit ook bij de Jumbo. Wij vinden dit een fijne winkel en grijpen (bijna) nooit mis qua boodschappen. Bij andere winkels bij ons in de plaats heb ik dat wel vaak. Meestal zijn wij per week ongeveer €100,-/€120,- kwijt aan boodschappen. Dit verschilt uiteraard elke week. Ik ga verder nog 1x in de week op pad voor de kleine/verse boodschappen.

LEES OOK: 19 TIPS OM TE BESPAREN OP BOODSCHAPPEN

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Fruit
Beleg
Vlees
Slaatjes
Soja yoghurt
Dingen voor de lekkernijen voor de zondag
Boter (voor brood en in de pan)
Optimel
Patat
En nog een paar kleine dingetjes
€78,19 waren we hiervoor kwijt.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Deze koop ik bij de Die Grenze of bij de Kruidvat. Hier let ik dan wel op de aanbiedingen en sla er dan veel van in.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Wij sparen koopzegels, dit is dan een mooi potje voor de vakantie. Helaas zitten ze er (nog) niet bij met het bezorgen, dus het gaat minder hard de laatste tijd. Qua acties doen wij niet altijd mee, maar nemen vaak wel de zegels aan voor als er bekenden zijn die het wel sparen.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Sinds november 2022 ben ik goed aan het opletten wat ik eet en maak ik elke week een weekmenu. En houd ik de calorieën bij. In overleg met de rest van het gezin bepaal ik wat we elke week eten. Elke week staat er sowieso 3x AVG op het menu. Maar ook de ongezonde dingen komen wekelijks terug, vooral de zondagmiddag is bij ons favoriet > dan komen er lekkere dingen op tafel.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Het weekmenu die gemaakt is. Van daaruit worden de boodschappen gedaan. Standaard staan er producten op die wij wekelijks gebruiken.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Ik heb geen specifieke tip. Wel tip ik de mensen om mijn heen als er iets in de aanbieding is dat zij vaak gebruiken.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Wasmiddel, koffie, bier en lang houdbare producten…

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Eerst zou ik zeggen chips, maar nu neem ik dan toch liever een lekkere reep chocola (puur met nootjes) mee. Maar tegenwoordig komen er niet veel extra dingen meer mee tijdens het boodschappen doen. Dingen die wij niet lusten/eten nemen we niet mee uit de supermarkt, verder geen specifieke dingen.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Annemiek! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog