Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Vanwege tijdelijk minder inkomen is besparen op boodschappen iets waar Annemarie op let. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Annemarie het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Ik ben Annemarie, 37 jaar, getrouwd en mama van 2 meiden. Ik heb een eigen bedrijf en run dat naast het zorgen voor het gezin. Ik ben eigenlijk altijd degene die de boodschappen doet.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Doordat ik mijn bedrijf nog niet zolang geleden ben gestart, hebben we tijdelijk even wat minder inkomen. Daardoor is besparen op de boodschappen wel iets waar ik op let.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

De meeste boodschappen doe ik bij Lidl. Daarnaast doe ik ook boodschappen bij Plus. Ik doe 1x per week de weekboodschappen. Mocht ik iets vergeten zijn, dan haal ik dat er later nog bij. Daarnaast koop ik kaas en eieren op de markt. Gemiddeld ben ik voor ons gezin zo’n 80-100 euro per week kwijt.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Het boodschappenlijstje van vorige week bestond voornamelijk uit brood, zuivel, vlees, kaas, nootjes. Hiervoor was ik zo’n €50,- kwijt. Ik neem eigenlijk altijd brood van gisteren mee, waardoor ik voor €1,- brood voor de kinderen heb voor de hele week. Ik had deze week een too good too go box van de supermarkt waar dit keer veel groente in zat. Hierdoor hoefde ik dit niet meer te kopen.

besparen op boodschappen bespaartips minder geld kwijt in supermarkt - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Drogisterij-artikelen koop ik bij de drogist en dan het meeste in Duitsland, omdat wij vlakbij de grens wonen. Dit scheelt erg veel geld vergeleken met de Nederlandse prijzen.

LEES OOK: MIJN FAVORIETEN VAN DM – DROGIST IN DUITSLAND

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ik spaar koopzegels bij de Plus, omdat die het meeste opleveren en zo kan ik meestal tijdens de al dure decembermaand gratis of bijna gratis boodschappen doen. Verder doe ik mee aan de spaaracties van de Lidl, maar dat gaat meestal automatisch via de app. Als er een leuke actie is, zoals een tijdje terug met voorraadbakjes, dan maak ik daar gebruik van.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Deze week staat er stamppot, Mexicaanse wraps, tomatensoep, pannenkoeken, kipsaté met sla en patat op het weekmenu. De dag die over blijft, eten we restjes of een goed gevulde omelet.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Als ik boodschappen doe let ik op aanbiedingen bij de supermarkten waar ik altijd de boodschappen doe. Daar pas ik het weekmenu op aan. Ik ga niet allerlei supermarkten af voor de beste acties. Verder eten mijn man en ik koolhydraatarm, dus daar houd ik rekening mee met het kiezen van de producten.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Scoor een box van bijv. de supermarkt van too good too go. Daar zit vaak nog veel in waar je echt wel nog lekker van kan koken. En heb je even geen inspiratie, google is je vriend. Verder kijk ik altijd of vlees afgeprijsd is en doe ik dat in porties in de vriezer. Veel supermarkten verkopen brood van gisteren voor weinig geld.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Als ik 1 minuut gratis mocht winkelen zou ik als eerste naar de vleesafdeling gaan, omdat vlees gewoon erg duur is.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Ik kan eigenlijk alles wel goed weerstaan in de supermarkt, behalve als ik met trek naar de supermarkt ga. Dan heb ik een zwak voor stracciatella-yoghurt. Ik heb niet echt iets wat ik niet zou meenemen uit de supermarkt.

Wil je verder nog iets kwijt?

Leuk om mee te doen met deze vragenlijst. Vind het altijd erg leuk om te lezen hoe anderen het doen.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Annemarie! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog