Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Angela geeft gemiddeld €150 per week uit aan boodschappen. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe zij het boodschappen doen aanpakt en waar zij op let!

Stel jezelf voor!

Hi hoi, ik ben Angela, 33 jaar oud en heb samen met mijn vriend Johan 2 dochters. Zoë is 6 jaar en Iza is 2 jaar. Ik werk als analist bij de Rabobank. Ik doe voor het gezin de boodschappen thuis. Ik laat deze dan ook vaak bezorgen. Meestal moet ik nog wel even naar de plaatselijke Spar om wat verse dingen te halen of dingen die ik ben vergeten.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Ja zeker houdt het mij bezig. Boodschappen zijn best prijzig dat ik daarom wel probeer met lijstjes te werken zodat er niet onnodig veel boodschappen in huis komen.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Ik probeer 1 keer per week boodschappen te laten bezorgen door de Jumbo. Ik haal dan bij de lokale spar in het dorp nog vaak wat verse groenten of dingen die we zijn vergeten. Ik geef gemiddeld wekelijks 150 euro uit bij de Jumbo.

LEES OOK: 19 BOODSCHAPPEN BESPAARTIPS & ONZE BOODSCHAPPEN UITGAVEN (GEZIN VAN 5)

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Jumbo krieltjes
2 x volkoren broden
1 x mais brood
5 x Ben & Jerry’s (GRATIS BEZORGING)
1x Palmolive douchegel
2 x kinder tandenborstels
2 x Jumbo opschuimmelk
1 x Douwe Egberts cups
1 x Karvan Cetivam Aardbei
1 x Pepsi cola multipack
2 x druiven
1 x Zespri kiwi 6 stuks
1 x bananen
2 x komkommer
1 x bloemkool
1 x groene asperge tips
1 x pot hak worteltjes
1 x jumbo snack wortelen
1 x Dubro multi ontvetter
1 x jumbo wc papier extra zacht
1 x pedaalemmer zak biologisch 10 stuks
1 x komo trekbandzakken
1 x jumbo wasverzachter
1 x anti geur spray
1 x aluminiumfolie
1 x jumbo tum tum
1 x haribo mix
1 x jumbo kauwgom pot
1x knorr maaltijdmix spaghetti
1x oliehoorn mayonaise
1x verse chinese tomatensoep
1x snelle jelle kruidkoek
1x hero b’tween mueslireep
1x schuddebuikjes
1x tasty basics crackers
1x tasty basics repen
1x holie granola
1x jumbo hazelnoot pasta
1x jumbo vruchtenhagel
1x Cracotte Crackers
1x bolletje beschuit
1x jumbo kandij ontbijtkoek
1x jumbo ontbijtkoek (5 stuks)
1x jumbo roerbakgarnalen
1x jumbo kipsate schnitzel
2x filet American
1x jonge kaas
1 x jumbo snijworst
1x wapener blokjes kaas
2x ehrmann high protein chocolate mousse
3x optimal magere vanilla vla
1x jumbo scharreleieren
4x jumbo half volle melk
3x campina magere kwark
1x jumbo bak en braad
1x wit tosti brood half
1x jumbo musli rep

Ik betaalde 184,18 euro.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Ik probeer bij de bestelling van de luiers bij Kruidvat ook meteen douchegel etc. in te slaan. Kruidvat heeft nog weleens leuke aanbiedingen. Maar dat lukt niet altijd.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Nee ik spaar geen koopzegels. Nog nooit in verdiept.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Vaak een keer stamppot rauwe andijvie, spaghetti en krieltje met groenten en vlees. In het weekend een keer patat. Verder eten wij geregeld gamba’s met groene asperges en daarbij pasta… Inspiratie haal ik uit mijn vorige boodschappenlijstje en ik vraag vaak even aan familie en vrienden wat ze gaan eten…

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ik probeer echt enkel te halen wat we echt nodig hebben…. Dus eerst rondje door de kasten om te kijken wat we nog hebben. Dan nogmaals mijn lijstje door in de app of ik dingen kan schrappen…Verder probeer ik voor mezelf kwark etc. te bestellen. Ik eet veel kwark samen met de vanille vla van Optimel. Wat gepofte spelt en druiven erdoor en klaar.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Goed de kasten door om te kijken wat je nog hebt en eventueel daarmee kan maken…

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Wasmiddel en Nutrilon peutervoeding.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Verse broodjes(croissantjes) of eierkoeken neem ik vaak mee als ik onverwacht naar de winkel ga.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Angela! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog