Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Eigenlijk mag het maandbedrag voor boodschappen wel omhoog, maar Angela vertikt het gewoon en stort zich wekelijks op folders en aanbiedingen. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Angela het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Ik ben Angela, ik ben 36 jaar en samen met mijn man hebben we twee dochters van 9 jaar en 5 jaar. Ik werk als doktersassistente voor 28 uur per week en mijn man is bedrijfsleider bij een bouwmarkt. We doen ieder één keer per week boodschappen, meestal haal ik de grote weekboodschappen en dan gaat mijn man een keer naar de supermarkt voor de rest.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Dat is iets waar wij aandacht voor hebben, want we geven gemiddeld €700 per maand uit aan boodschappen en dat is een flink bedrag. Dat is trouwens exclusief de drogist en dat soort dingetjes. Eigenlijk zou er wel wat bij dat bedrag op moeten, maar ik vertik het gewoon. In plaats daarvan stort ik me liever op de uitdaging om flink te besparen op de boodschappen en pluis ik de folders wekelijks uit.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Een tijd lang vloog ik naar drie verschillende supermarktketens maar daar ben ik mee gestopt. Ik doe de boodschappen uiteindelijk het liefst bij Albert Heijn en kom sporadisch bij een Jumbo, Aldi of Lidl. Dan moet er wel echt een goede aanbieding zijn die ik even mee wil pikken. Gemiddeld geven wij €700 per maand uit, dat is een €175 per week. Ik haal de bulk in huis, mijn man gaat in het weekend nog eens naar de supermarkt voor wat aanvullende boodschapjes.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Ik deed boodschappen voor woensdag tot en met zondag, mijn man gaat dan zondag weer om aan te vullen tot woensdag. In mijn karretje lag van alles zoals brood, drinkyoghurt, wc papier, kip, diepvriesgroente en verse groente, bananen, druiven, mango’s, afbakbroodjes, bouillonblokjes, saté, chips, bitter lemon, enz. Ik betaalde €102,54 hiervoor.

LEES OOK: 19 BOODSCHAPPEN BESPAARTIPS & ONZE BOODSCHAPPEN UITGAVEN (GEZIN VAN 5)

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

De drogisterijartikelen rekenen wij niet mee met het maandbedrag voor de boodschappen. Beide kinderen gebruiken speciale producten i.v.m. een probleemhuid en dit schaffen we via de apotheek aan. Andere dingen zoals wasmiddel, vaatwastabletten en verzorgingsproducten voor mij en mijn man koop ik veelal in bulk op het moment dat er ergens een goede aanbieding is.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Koopzegels niet, andere acties soms. Ligt eraan wat het is. We hebben laatst gespaard voor de 1+1 gratis actie bij Albert Heijn voor de bioscoop. En de Disney natuurlijk. De pannenzegels laat ik weer zitten.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

We hebben een moeilijke fase qua eten met de jongste achter de rug. Heel kieskeurig en kreeg er soms geen hap in. Nu gaat het gelukkig beter, maar we zijn nog steeds voorzichtig met wat we haar voorzetten. Vaak aardappelen met groente en een stuk vlees, maar de macaroni van laatst ging ook goed. Stapsgewijs proberen we nieuwe dingen uit. Eén keer per week eten wij iets anders dan de kinderen en soms proeft ze dan, goede ontwikkeling!

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Vooral met budget en aanbiedingen om binnen het maandbedrag te blijven. Lukt de ene maand beter dan de andere.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Kook voor twee dagen, bijvoorbeeld stamppot nu het seizoen weer is begonnen. Is een manier om te besparen op je weekmenu: vaak voordeliger dan iedere dag een ander gerecht op het menu.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Toch wel naar de houdbare en diepvries producten.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Zo af en toe vinden we haring heel lekker, maar dat zou ik nooit uit de supermarkt meenemen. Chocolate chip cookies kan ik niet weerstaan.

Wil je verder nog iets kwijt?

Leuk om te lezen van anderen, maar ook leuk om in te vullen!

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Angela! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog