Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Amanda is zwanger van de tweede en doet hoofdzakelijk boodschappen bij Lidl. Voor de aanbiedingen checkt ze ook Plus, Jumbo en AH en ze komt wekelijks bij de slager en de bakker. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Amanda het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Ik ben Amanda, getrouwd en we hebben een kind van 6 jaar. De tweede is onderweg en we hebben een hondje. Mijn man is supermarktmanager en ik ben managementassistent. We doen vaak samen boodschappen.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Ja, op zich wel. Ik let wel op met boodschappen doen; bijvoorbeeld op aanbiedingen. Maar ik vind gezond eten en variatie ook erg belangrijk. Ook dat onze dochter ook diverse voedingsmiddelen proeft nu ze nog zo jong is.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

We gaan hoofdzakelijk naar Lidl, aanbiedingen kopen we vaak bij Plus, Jumbo en AH. Wat we gemiddeld uitgeven: Lidl €65, Jumbo en Plus en AH tussen de €40 en €70. Bakker wekelijks (Bakker Bart) €16 ( 3 broden en 1 zak puntjes en 1 zak bruine bollen, soms krentenbollen).
Slager vaak wekelijks €40.

LEES OOK: 19 BOODSCHAPPEN BESPAARTIPS & ONZE BOODSCHAPPEN UITGAVEN (GEZIN VAN 5)

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

In verband met mijn zwangerschap hebben wij vandaag groots ingeslagen. Dus ook de vriezer vol gepakt omdat ik bijna uitgerekend ben. Vandaag tikten we €190 af bij Lidl, Plus, Jumbo, de slager, AH en de bakker.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Vaak bij de drogist( Kruidvat). Vandaag was de Elmex in de aanbieding bij de Jumbo 1+1 gratis, dan sla ik dit daar in, net als de haarshampoo van daar. Die van mijzelf koop ik altijd online(kappersshampoo), net als gezichtsproducten van Vichy. Dit is online veel voordeliger. Vaak kost dit een keer per kwartaal/halfjaar zo’n €60/€80. Houdt de aanbiedingen van de sites goed in gaten.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Vaak niet. Af en toe met pannen of bakjes, maar vaak niet.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Zoals ik eerder aangaf, vind ik het belangrijk dat wij gevarieerd en gezond eten en onze dochter alles moet proeven. Denk aan veel fruit, vezelrijke pasta en veel groente. Haal vaak van lekkerensimpel.nl lekkere maaltijden; zo klaar en kost weinig. Houden ook van Hollandse kost; bloemkool, gehaktbal, rauwe andijviestamppot, worteltjes met puree en vis. Plaattaart is ook lekker en haal ik vaak van de site van Paulines keuken. Lekker met gemarineerde kip, feta, ui en tomaatjes. Eigen gemaakt tzatziki met Griekse yoghurt en knoflook, zo simpel, maar lekker. Plaatdeeg van Tante Annie (Jumbo). Dinsdag is vaak een rennen vliegen dag i.v.m. werk en zwemles om 17:15. Dan vaak een kliekje uit de diepvriezer (pasta, stamppotje o.i.d.).

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Aanbiedingen: vooral met fruit en groente, op basis hiervan maak ik weekmenu’s. Loop dan de kasten na en kijk dan wat ik erbij kan doen en wat ik heb, ook in de diepvriezer qua vlees.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Kijk vooral de aanbiedingen bij verschillende supermarkten en op basis hiervan maak je een menu. Kijk op de site van AH of lekker en simpel of Paulines keuken naar lekkere recepten wat je ermee kan maken voor variatie.

LEES OOK: ‘BROOD VAN GISTEREN’ EN ANDERE ALBERT HEIJN BESPAARTIPS!

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Naar de koffiebonen (DE), wasmiddelen (Ariël en Lenor) en naar de luiers, shampoo en naar de koeling voor vega vlees en vleesvervangers.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Wat ik niet kan weerstaan: vaak lekkere bakproducten zoals een appeltaartje of muffins bij de AH of de verse koeken bij de
Lidl. Wat ik nooit zou meenemen: kant en klaar maaltijden of pakjes en zakjes voor pasta of sauzen, zoveel zout.

Wil je verder nog iets kwijt?

Eet gevarieerd, vooral met kinderen. Wees creatief en kijk op sites. Maak op zondag al een boodschappenlijstje en zet in de agenda van je mobiel het menu per dag. Zo heb je altijd wat vast staan en weet je wat je moet kopen. Let op aanbiedingen en maak op basis daarvan je weekmenu’s. Koffie en thee is vaak bij de Kruidvat in de aanbieding, hoeft niet altijd in de supermarkt.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Amanda! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog