Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Akke bestelt de boodschappen één keer per week bij Jumbo. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Akke het boodschappen doen aanpakt en waar zij op let!

Stel jezelf voor!

Mijn naam is Akke, ik ben 26 jaar en ik heb samen met mijn man twee zoontjes van 2,5 jaar en 9 maanden oud. Ik doe thuis de boodschappen.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Ja dat houdt mij zeker bezig omdat ik het zonde vind om er onnodig veel geld aan uit te geven. En in deze tijd met de absurd hoge prijzen houd ik me er nog wat meer mee bezig dan voorheen.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Ik bestel een keer per week alle boodschappen bij de Jumbo en die worden thuisbezorgd. Jumbo is de enige supermarkt die bij ons bezorgd en ik vind boodschappen thuis laten bezorgen echt ideaal met twee jonge kinderen. Ook werkt de app heel handig voor het bestellen en de service is goed.

Ik geef gemiddeld ongeveer €100 per week uit bij de Jumbo. Dit is exclusief wasmiddel, vaatwastabletten en luiers. Die kopen we in grootverpakkingen. Ook kopen we vlees bij de slager voor ongeveer €50 per maand en aardappels bij de boer voor €10 per maand.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Bananen, peren, komkommer, spruiten, boerenkool, mini krieltjes, mango, kiwi’s , roerbakgroente, brood, appelmoes, satésaus, doperwten, broccoli, kabeljauw, koffiemelk, toiletpapier, keukenrol, kroepoek, gangmakers, havermout, chocoladepasta, paprikaspread, pannenkoekmix, rookworst, zuivelspread, ontbijtspek, roomboter, yoghurt, vla, kookroom, karnemelk, chocolademelk, wortelen.
Dit kostte €80.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Ik koop het meestal bij de drogist als het in de aanbieding is. Als het op is en er is geen aanbieding vergelijk ik de prijzen bij de supermarkt en drogist en koop het waar het het goedkoopst is. Meestal zit er niet een groot prijsverschil tussen.

LEES OOK: 19 BOODSCHAPPEN BESPAARTIPS ONZE BOODSCHAPPEN UITGAVEN (GEZIN VAN 5)

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ik heb een Jumbo extra’s pas en daarmee spaar ik automatisch punten. Het is soms weleens handig voor gratis producten of korting op boodschappen of uitjes.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Broccoli ovenschotel met vis, bami, stamppot boerenkool, wortels met doperwten, aardappels en vissticks, spruitjes met vlees en gekookte aardappels, pannenkoeken. En nog een keer macaroni maar die ingrediënten zaten nog in de vriezer en voorraadkast. Ik haal mijn inspiratie en recepten uit tijdschriften van de supermarkt en van websites en kookboeken zoals Lekker en Simpel.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ik pas het weekmenu aan op aanbiedingen en we eten vrij veel aardappels, groente en vlees omdat we dat lekker vinden.

besparen op boodschappen bespaartips minder geld kwijt in supermarkt - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Weekmenu maken en een keer per week boodschappen bestellen zorgt voor minder impulsaankopen en je hebt geen stress over het avondeten en de rest van de boodschappen.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Lastige vraag, ik denk naar de houdbare producten zoals rijst en pasta.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Chocoladerepen en verse broodje kan ik niet weerstaan. Ik zou geen drank of dierenvoer meenemen uit de supermarkt. Beide gebruiken we (bijna) niet.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik vind het een leuke rubriek om te lezen op je site.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Akke! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog