Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Stephanie het boodschappen doen aanpakt!

Stel jezelf voor!

Hoi hoi, ik ben Stephanie, 32 jaar. Ik werk bij de Wibra als filiaalmanager. Mijn man zit in de logistiek en samen hebben we 2 kinderen: 2 jongens van 11 en 8 jaar oud. Wij doen elke week samen de weekboodschappen, de tussendoor boodschapjes afhankelijk van wie er die dag vrij is.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Wij hebben heel wat jaren behoorlijk op ons geld moeten letten en daardoor werd ik erg creatief om te besparen. Elke week bekeek ik alle folders van supermarkten uit de buurt en baseerde daar mijn weekmenu op. Dat is gelukkig niet meer nodig maar we hebben wel een maximum wat we uit willen geven aan de boodschappen. Ik vindt het wel heel belangrijk dat er genoeg keuze is voor de jongens aan bijvoorbeeld fruit en (gezonde) tussendoortjes en dat we afwisseling hebben in het avondeten. Daar houden we wel rekening mee bij het bepalen van ’t budget, deze is zeker de afgelopen 2 jaar flink groter geworden.

LEES OOK: PRAKTISCHE BESPAARTIPS OP BOODSCHAPPEN!

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Wij doen 1 keer in de week grote boodschappen bij de Lidl, wij hebben een groot filiaal in de buurt zitten en daar hebben ze lekker veel keuze. Verder doen we 1 à 2 keer in de week een klein boodschapje om bijvoorbeeld vers brood bij te halen of een vergeten ingrediënt.
Ons budget voor de boodschappen is 675 per maand, dit is inclusief alles, dus ook wasmiddelen, drogisterijspullen en schoonmaakmiddelen.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Alle ingrediënten voor het avondeten van de hele week, wat extra koekjes voor de kids voor eventueel mee naar school, fruit, broodbeleg, drinken voor de hele week, kattenbakvulling, wc papier. We moesten afrekenen: 84 euro. Dit is vrij laag, dat kwam omdat ik veel heb gebruikt van wat ik nog in de vriezer/ keukenkastjes had staan.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Ik koop mijn wasmiddelen en andere drogisterijmiddelen over het algemeen bij de Kruidvat of op mijn werk. Schoonmaakmiddelen koop ik altijd op mijn werk.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Heel af en toe sparen we zegels maar dit is meestal meer voor de acties voor de kinderen dan andere acties.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Wij eten sowieso 2 keer in de week pasta, dat is makkelijk na een lange werk /schooldag en zaterdag altijd makkelijk, pizza of patat.
Verder wisselt het, we halen veel inspiratie van insta maar hebben ook zeker terugkerende favorieten.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ik vind het belangrijk dat we altijd voldoende vers fruit in huis hebben voor de jongens, zij groeien flink dus eten ook graag veel, gezonde keuzes vind ik dan belangrijk (ze krijgen ook echt wel hun koekje, snoepje, chipje hoor). Verder let ik wel altijd op de aanbiedingen, ik kijk altijd eerst in de folder wat er eventueel on de aanbieding is en wat ik kan gebruiken, daarna maak ik pas mijn weekmenu.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Probeer alle aanbiedingen te bekijken en ook echt te vergelijken. Koop vervolgens alleen wat je ook echt nodig hebt. Maak grote porties en vries een deel is, dit scheelt vaak toch wel wat.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Dat is een lastige, ik denk naar de ‘houdbare’ spullen zoals de pasta’s etc. Lekker de voorraadkast vullen!

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Wat ik niet kan weerstaan… Chips en frituursnackjes. Wat ik nooit mee zou nemen…Ik kan eigenlijk niet zo snel iets bedenken.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Stephanie! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog