Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. In deze editie van Budget Boodschappen lees je hoe Sharon het boodschappen doen aanpakt en ze deelt een leuke Budget Boodschappen Tip!

Stel jezelf voor!

Hoi, ik ben Sharon (29 jaar) en samen met mijn man heb ik een zoontje van tweeënhalf. Ook ben ik 4 maandjes zwanger van ons tweede kindje en we weten sinds kort dat we nog een zoontje krijgen!

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Eigenlijk lette ik altijd al wel op. Maar een tijdje geleden nam mijn man de sprong in het diepe om zijn vaste baan op te zeggen en ergens anders aan de slag te gaan. Dat beviel helemaal niet zo goed dus ging hij weer in gesprek met zijn oude werkgever. Gelukkig kon hij terugkomen, maar het was allemaal wel even spannend omdat hij toen twee maanden thuis zat. Dus geen inkomen en toen moesten we ons spaargeld aanraken. Nou, sindsdien gingen de alarmbellen af bij mij en heb ik me voorgenomen om meer te besparen zodat we het spaargeld (en het liefst nog meer) kunnen aanvullen en lekker kunnen blijven sparen.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Sinds ik beter oplet, ga ik soms naar meerdere winkels. Dus Albert Heijn, Dirk en soms ook de Hoogvliet pak ik dan mee. Ligt er aan wat er in de aanbieding is. Maar ik doe dan twee keer per week boodschappen: de ene keer de ‘bulk’ en de andere keer nog om wat aan te vullen. Momenteel geven we zo’n €90 tot €100 per week uit.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Ik haalde spullen voor soep zoals groentepakket, vlees, bouillon en vermicelli. En brood, fruit, vla, koffiepads, waterijsjes (ben ik verslaafd aan deze zwangerschap), melk, toetjes, koekjes, soepstengels, pindakaas en nog wel wat meer dingetjes. Ik betaalde €67,39.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Die koop ik niet in de supermarkt, maar bij Kruidvat, Trekpleister of Etos. Daar heb je iedere week een andere folder en inmiddels heb ik wel in de gaten wanneer onze vaste dingetjes weer in de aanbieding zijn. Dan koop ik gewoon in ‘bulk’ en dan kan ik weer een tijdje vooruit. Luiers koop ik van Albert Heijn, want die bevallen heel goed en gaan we ook voor onze tweede weer gebruiken straks.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Nee, die koopzegels spaar ik niet want ik vind dat ik bij teveel verschillende winkels kom, dus dan schiet het nog niet op. Maar als er bijvoorbeeld zegels zijn voor een dagje uit of handdoeken ofzo dan spaar ik wel. Als ik ze zelf niet gebruik, ken ik altijd wel weer iemand die er wel wat aan heeft.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

We wisselen flink af hier! Ik en mijn man vinden koken allebei leuk, ik kook meestal 4 dagen per week en hij 3 dagen. Wie kookt, bepaalt wat we eten. En dan halen we recepten van internet, uit de supermarkt of via social media. Ons zoontje eet tot nu toe ook goed mee, ben weleens benieuwd wanneer dat stopt haha. We eten van alles: risotte, pasta’s, rijstgerechten, ovenschotels, noem maar op. En ook vaak wel één of twee keer per week iets met aardappelen, vlees en groenten.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Als we zoeken naar recepten, kijken we naar ingrediënten die niet te duur zijn en van het seizoen. Dat scheelt vaak in de prijs. En verder letten we op het budget: ik wil maximaal €400 per maand uitgeven dus dan is alles prima als ik daar maar binnen blijf. En eerlijk gezegd wordt dat steeds moeilijker hoor. Maar ik hou wel van een uitdaging dus ik probeer het nog steeds zo te doen.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Ik was laatst bij Albert Heijn en zag dat ze daar van die zakjes met groenten en fruit hebben die bijvoorbeeld een beschadiging hebben en dan kost het maar €1.

CHECK DEZE 19 BOODSCHAPPEN BESPAARTIPS!

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Toch wel naar de babyafdeling. Dan zou ik luiers en flesvoeding inslaan voor de kinderen en als er nog tijd over is ook de wasmiddelen bij langsgaan.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Op het moment kan ik waterijsjes niet weerstaan haha. Wat ik nooit zou meenemen is van die potten bouillon met vlees die je door de soep kunt gooien. Ik ga al bijna over m’n nek als ik dat zie.

Wil je verder nog iets kwijt?

Leuk om in te vullen!

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Sharon! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt en wat een goede tip, die kende ik nog niet. Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog