Wat ligt er in het winkelwagentje van Charlotte? In deze editie van Budget Boodschappen deelt zij haar digitale kassabon met je! Check it out!

Stel jezelf voor!

Ik ben Charlotte, 40 jaar en (bewust) alleenstaande moeder van 2 jongens van 1 en 3. Ik werk als zzp’er in de zorg en ben mede-eigenaar van een kleinschalige zorgorganisatie. Ik doe de boodschappen bij ons thuis.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

In lichte mate. Ik vind de boodschappen wel heel duur geworden de laatste jaren. Naast dat ik denk dat de prijzen in de supermarkt wel echt omhoog zijn gegaan, komt dat natuurlijk ook omdat er een paar mondjes om te voeden bij zijn gekomen. Ik koop wat nodig is, wat we lekker vinden en waar we zin in hebben, ongeacht wat het kost, of dingen in de aanbieding zijn of bijv. niet het juiste seizoen is. In die zin bespaar ik niet op de boodschappen. Ik heb wel geprobeerd om boodschappen te doen bij een goedkopere winkel (Lidl) om zo wat te besparen op de totaalkosten, maar dat vond ik uiteindelijk te veel gedoe. Ik laat de boodschappen altijd bezorgen en dat doen goedkopere winkels niet. Bepaalde producten wil ik graag van een A-merk (zoals Coca-Cola) dus daar moest ik dan weer voor naar een andere supermarkt. Dit kostte veel tijd en dat was de besparing in kosten me dan toch niet waard. Ik hou van het gemak van de boodschappen laten bezorgen en heb daar best wat extra geld voor over. De tijd die me dat bespaart stop ik dan in iets leuks doen met de kids. Die maak ik er ook echt niet blij mee als ze in het weekend met moeders nog alle weekboodschappen moeten halen. Daarbij is dat ook echt geen doen met 2 koters en een paar volle tassen boodschappen. We gaan soms wel eens met zijn drieën naar de supermarkt, maar dan voor een paar kleine dingetjes. Feest als ze dan zelf pak koekjes of zakje snoep mogen kiezen!

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Ik bestel mijn boodschappen het vaakst bij de Jumbo. Soms ben ik laat met bestellen, en dan zitten de bezorgmomenten die voor mij uitkomen al vol. Dan bestel ik de boodschappen bij Plus, zij hebben dan vaak nog een ruime keuze in bezorgmomenten. Ik vind het assortiment van Jumbo wat uitgebreider en meestal is alles er wel wat ik bestel. Bij Plus komt het vaker voor dat ze dingen niet hebben. Ik laat één keer per week mijn boodschappen bezorgen. Heel soms moet ik dan op vrijdag zelf nog even langs de winkel om wat verse producten bij te halen, zoals brood en zuivel. Ik geef gemiddeld € 100 per week uit aan boodschappen.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Het winkelwagentje van Charlotte (1) - Mama's Meisje blog

Het winkelwagentje van Charlotte (2) - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Die koop ik elders. Verzorgingsproducten bijna altijd bij het Kruidvat als ze in de aanbieding zijn. Douchegel, shampoo, deodorant, tandpasta…..eens in de zoveel tijd hebben ze altijd wel een 1+1 gratis actie. Ik sla dan een bulk in zodat we weer even vooruit kunnen. Wasmiddel en vaatwastabletten koop ik vaak via bol.com als daar de jaarboxen in de aanbieding zijn.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ja, ik spaar mee met koopzegels. Deze koop je voor maximaal een paar euro bij je boodschappen, en op dat grote bedrag merk je dat nauwelijks. Eens per jaar lever ik de boekjes in en dan is het toch een leuk bedrag wat je krijgt. Ik spaar ook wel mee met acties die de kinderen leuk vinden, zoals boekjes, knuffels o.i.d. Voor mezelf (zoals voor handdoeken, glazen o.i.d.) eigenlijk nooit.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Ik probeer altijd 5 dagen in de week (redelijk) gezond te koken. Vaak 3 keer per week aardappels, groenten en vlees en dan nog 2 keer iets van pasta, rijst, wraps. Op zaterdag en zondag eten we wat ongezonder en staan er vaak frietjes, pizza, pannenkoeken, soep, broodje hamburger e.d. op het menu. Buiten de avondlockdown gaan we ook regelmatig uit eten in het weekend.
Ik probeer zelf, in ieder geval door de week, op mijn gewicht te letten en haal mijn inspiratie vaak uit de boeken van Project Gezond. Hiermee kun je met ‘gewone’ producten toch gezond eten en afvallen. De kinderen kunnen ook gewoon mee eten met de recepten uit dit boek, wat ik een absolute pre vind.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ik probeer vaak een weekmenu van Project Gezond te volgen, hier houd ik rekening mee met het kiezen van de maaltijden. Daarnaast eet de jongste ook al vaak met de pot mee, maar hij heeft nog niet zoveel tanden en kiezen. Met het kiezen van de maaltijden houd ik er dan ook rekening mee dat hij het makkelijk kan eten (bijv. geen biefstuk). Soms heb ik wel echt zin in iets wat de jongste nog niet zo goed kan eten, dan krijgt hij iets uit de diepvries of een potje.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Zoals je kunt lezen moet je voor een Budget boodschappen tip niet bij mij zijn…

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Ik zou naar het gangpad met de duurdere huishoudelijk producten rennen, zoals de wasmiddel en vaatwastabletten.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Ik zou naar het gangpad met de duurdere huishoudelijk producten rennen, zoals de wasmiddel en vaatwastabletten.

Wil je verder nog iets kwijt?

Nee.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Charlotte! Leuk om een inkijkje te krijgen in jouw winkelwagentje! Wil je reageren? Laat je reactie achter in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!