Vorige week deed ik de wekelijkse boodschappen en vroeg ik via Instagram Stories of jullie het leuk zouden vinden om daar eens een shoplog van te zien op de blog. Ik kreeg heel veel enthousiaste reacties, dus hier is de shoplog van mijn boodschappen bij PLUS en Aldi!

Onze wekelijkse boodschappen

Voordat ik laat zien wat ik bij deze supermarkten heb gekocht, leg ik even uit waar ik allemaal naartoe ga voor onze wekelijkse boodschappen. Ik kom sowieso één keer per week bij de Aldi. Daarnaast gebruiken we nog een aantal merkartikelen, meestal ga ik daarvoor naar de PLUS. Maar soms is er een goede aanbieding bij Albert Heijn of Jumbo en dan ga ik daar naartoe. Voeding, luiers en pap voor Suus haal ik altijd bij Kruidvat (lees: laat ik bezorgen :D ) net als toiletartikelen, make-up en meestal ook wasmiddel. Vlees halen we bij de slager, dus bijna nooit in de supermarkt (tenzij ik het meteen nodig heb en vergeten ben bij de slager mee te nemen). Meestal haal ik daar een voorraad voor de hele maand, dus de vriezer zit dan vol! In ons dorp zit geen Lidl, maar af en toe ga ik daar ook heen in plaats van naar de Aldi.

Boodschappen bij PLUS

SAM 1837 e1486643459648Bij PLUS haal ik altijd brood. Bij ons gaat er, dankzij Erik, behoorlijk wat brood doorheen: vier stuks per week. Ik heb geen vaste soort, dus we wisselen heel wat af. Verder haal ik er altijd aardappelen en kaas. Dit zijn echt de vaste dingen die we altijd van PLUS hebben.

februari Aldi PLUS1

 

Toen Suus net was geboren, heeft Erik de Kiekeboebox bij PLUS gehaald. Daarin zaten bonnen voor gratis maaltijdpotjes.
Die had ik nog liggen, dus die heb ik deze keer even meegenomen. JA, ik geef mijn kind af en toe potjes! Ook kreeg ik vorige week een paar oud-collega’s op visite.
Daarom had ik gebakjes meegenomen. Verder drink ik heel veel brandnetelthee en Erik drinkt koffie, ook dat moest er komen.
Optimel, Cruesli, champignons, zoutoplossing neusspray voor Suus, aardappelpartjes en frites stonden ook nog op mijn lijstje. In totaal was ik bij PLUS kwijt: €52.96

Boodschappen bij Aldi

Voor de meeste boodschappen ga ik naar Aldi. Vers fruit en groente, zuivel, van alles en nog wat:

februari Aldi PLUS2

Het fruit vliegt er thuis door. Erik en ik eten beide 2 tot 3 stuks fruit per dag. En sinds Suus de smaak te pakken heeft, sta ik regelmatig hapjes te maken die ik invries. De prijzen zijn bij Aldi veel lager en de kwaliteit is prima, dus ik sla altijd groot in en dan concludeer ik na een week dat alles weer (bijna) op is. Hetzelfde geldt voor groente, dat is bij Aldi ook stukken goedkoper. Ik maak altijd een weeklijstje met wat we ’s avonds eten en op basis daarvan haal ik boodschappen. Zo koop ik geen onzin dingen die ik later weer weg moet gooien. Tissues heb ik ruim ingeslagen, ik snotter wat af de laatste maanden en dan heb ik die dingen op tafel voor het grijpen staan. Verder eten we dit weekend boerenkool met spekjes en worst, dan vries ik de andere helft in voor als we een keer weinig tijd hebben. Meestal eten we in het weekend een keer ovenbroodjes als ontbijt. Koekjes en chips hebben we ook altijd in huis, ‘voor de visite’… Verder cola light, nootjes, zilvervliesrijst, een pot rode kool, gezeefde tomaten die ik gebruik om pastasaus mee te maken, halvarine voor op brood, eieren en keukenrol. Bij de Aldi moest ik €54,26 betalen

Hoeveel geef jij per week uit aan boodschappen?

Nu was ik €107,22 kwijt, maar dit is wel een dure week. We zijn normaal gesproken rondom €80 per week aan eten kwijt. Dit is dan inclusief vlees. Aardappelen, koffie, thee, chips, koekjes, rijst, keukenrol en tissues heb ik nu ‘ingeslagen’, dus dat hoeft de komende keren niet en dat scheelt weer op het totaalbedrag.
Ik ben altijd heel benieuwd wat anderen ongeveer kwijt zijn per maand. En hoe bespaar je op de boodschappen? Heb je nog leuke tips? Ik zou het leuk vinden om jouw antwoord terug te lezen in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin

 

 

 

 

IMG 1619