Weet je nog: onze tuinplannen? Achter de schermen zijn we daar al bijna twee jaar ontzettend druk mee… Máár mét resultaat! Ik geef vandaag een tuinupdate én laat het nieuwe boho zithoekje in de tuin zien! Kijk je mee?

De Grote Tuinverbouwing

Shame on me, want het is alweer bijna een jaar geleden dat ik de laatste blog schreef over De Grote Tuinverbouwing. Natuurlijk liet ik zo nu en dan wat van de voortgang zien in mijn stories op Instagram, maar vandaag praat ik je uitgebreid bij. Wat is er allemaal afgevinkt van onze to do list en welke puntjes moeten we nog doen? Ons doel: een kidsproof tuin met veelal gazon, speelruimte en afgerasterd met hekwerk uit veiligheidsoverweging. We maakten een tuinplan en gingen aan de slag. Als je veel zelf doet én een grote tuin hebt, kost verbouwen veel tijd. Dat is wel gebleken, want ik deelde ons plan in 2019 op de blog en de snelle rekenaar concludeert dat we inmiddels twee jaar verder zijn. Er is een heleboel werk verzet, maar er zijn ook nog klusjes die moeten gebeuren. Daarnaast werd ik door Intratuin uitgenodigd om te shoppen voor de tuin en ik laat je vol trots zien wat ik heb gescoord uit de collectie tuinmeubelen. Ik creëerde namelijk een boho zithoekje in de tuin!

kidsproof tuin tuinverbouwing update - Mama's Meisje blog

Kidsproof tuin

Omdat we op een boerderij wonen, wilden we een kidsproof tuin met genoeg speelgelegenheid voor onze dochters. Er zijn hier geen speeltuintjes in de buurt dus ze moeten zich in de tuin kunnen vermaken. Verder vonden we het heel belangrijk dat de gehele tuin omheind was: zo kunnen de kleine avonturiers (plus kindjes die hier komen spelen én de hond) niet zelf op pad gaan naar de dieren en machines. Allereerst werd achterin de tuin een schuur gebouwd met een overkapping in Ibiza style en toen dat project eenmaal afgestreept was, hebben we stapje voor stapje de rest aangepakt. Zand en grond op peil maken, straten, hekwerk installeren en gazon inzaaien. Met een heleboel vierkante meters was dat een behoorlijke klus, maar wát een verschil maakt het nu dit realiteit is geworden! Het overgrote deel van deze klussen is afgestreept, het komt nu vooral aan op de afwerking. Het gazon moet nog een aantal keer gemaaid worden, waarna de boel in gereedheid wordt gebracht voor het gebruik van een robotmaaier. Achterin de tuin hebben we klimplanten voor tegen de schutting geplant, dit willen we nog afwerken met trottoirbandjes. Bij het grote terras waar je vanuit de woonkamer op kijkt, wordt een stukje aan gestraat. Dit zijn voorbereidingen voor een afdak/overkapping die we hopelijk volgend jaar neerzetten. En als de straat dan helemaal is afgetrilt, moeten we grondig opruimen, verlichting en elektriciteit installeren en de schuur herinrichten. We’re getting close!

Tuintrends 2021 Intratuin - Mama's Meisje blog

Tuintrends 2021

Nu we grofweg anderhalf jaar grotendeels thuis hebben gezeten, is de tuin belangrijker dan ooit. Dat zie je ook terug in de Tuintrends 2021 van Intratuin: de tuin is het verlengstuk van onze woonkamer geworden. Comfortabele tuinmeubelen, mooie tuinaccessoires en sfeervolle verlichting: alles om ontspannen te kunnen genieten van een zomerdag of -avond. De tuintrends die mij het meest aanspreken, zijn:

  • Meer groen, minder tegels: het staat niet alleen heel gezellig, het is ook goed voor onze wereld!
  • Aardse kleuren, natuurlijke materialen en gezellige hoekjes in de tuin: eigenlijk vooral het doortrekken van de stijl die we binnen hebben maar dan óók buiten!
  • Tuinverlichting in allerlei uitvoeringen: of het nu een verlichtingssnoer, een windlicht of een solar lantaarn is, sfeervolle tuinverlichting maakt het aangenaam om ook de zomeravonden buiten door te brengen!

Intratuin nodigde mij uit om te komen shoppen in het filiaal in Enschede. Met een goedgevulde cadeaubon én een moodboard (voorbereiding is key) ging ik op pad. Mijn doel: een boho zithoekje in de tuin!

kidsproof tuin de grote tuinverbouwing landelijk wonen Mamas Meisje blog

boho zithoekje in de tuin - Mama's Meisje blog

Boho zithoekje in de tuin

Onder de overkapping is het gezellig ingericht, maar op het grote terras was het nogal kaal. Toen ik dus op pad mocht van Intratuin, besloot ik een boho zithoekje in de tuin bij elkaar te shoppen. Van tevoren dook ik de webshop in om het assortiment te verkennen, waardoor ik met een duidelijke wishlist op pad ging. Allereerst liep ik naar de afdeling tuinmeubelen waar ik de witte kuipstoeltjes uitzocht. Ook besloot ik daar voor het terra-kleurige tafeltje te gaan, samen met het matching buitenkleed. Daarna was het tijd voor de accessoires: een wandhanger van gevlochten palmblad, een solar lantaarn, twee kussens en een glazen vaasje met schelpjes passen perfect bij dit gezellige hoekje. Ik had nog budget over, dus snelde naar de tuinplantenafdeling om een witte bloempot en een zogenaamde ‘bonte wilg op stam’ te scoren. De bloempot met lavendel die je op de foto ziet, had ik een tijdje geleden al bij Intratuin gescoord. Ik ben ontzettend blij met het geheel: van dit zithoekje word ik instant vrolijk en ik zal er nog veel tijd doorbrengen!

CHECK WELKE MAKKELIJKE PLANTEN IN ONZE TUIN STAAN!

Welke tuintrends voor 2021 vind jij helemaal leuk? En wat vind je van mijn boho zithoekje in de tuin? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1