Zoals jullie inmiddels wel weten, zijn wij hier thuis gek op voorlezen. Van uitgeverij Deltas kregen we een leuke serie voorleesboeken: ‘Fien’! Vandaag vertellen we meer over deze boekjes over een klein, ondeugend meisje en we mogen ook iets heel leuks weggeven! Lees je mee?

Fien: een ondeugend meisje

Suus begint al een echte boekenwurm te worden want ze is dol op voorlezen. En niet alleen dat, ze bladert ook erg graag door de boekjes die zowel beneden in de speelhoek als in de boekenkast op haar slaapkamer liggen. Zo ook de boekenserie van Fien, die bestaat uit een vijftal vierkante boekjes met verhaaltjes over dit kleine, ondeugende meisje. Toevallig heeft Fien, net als Suus, blond haar en de illustraties spreken Suus dan ook erg aan. In de verschillende boekjes uit deze serie komen allerlei onderwerpen aan bod die gaan over erg belangrijke fases tijdens het opgroeien van je kindje. Zo vertelt Fien gaat op het potje over de weg naar zindelijkheid. Fien begint met oefenen op het potje, maar kan al snel op de grote wc! In Fien is boos! lezen we hoe stom Fien het vindt dat haar mama steeds ‘nee‘ tegen haar zegt. Dan wordt Fien boos en als mama dan vervolgens boos op haar wordt, gaat ze op de grond stampen, rollen en loopt ze rood aan. Eigenlijk weet ze helemaal niet meer waarom ze nu boos is! De boekjes van Fien laten stuk voor stuk met duidelijke illustraties zien wat het leven van een peuter bezighoudt. De boekjes zijn van een Franse schrijfster en vertaald naar het Nederlands. Hierdoor zijn sommige woorden in enkele boekjes iets anders dan wat wij gebruiken, maar dit kun je makkelijk zelf aanpassen. Door middel van de leuke illustraties en in verhouding weinig tekst, zijn deze boekjes uitermate geschikt voor peuters vanaf ongeveer 2 jaar. Wij vinden ze erg leuk en lezen graag voor uit deze boekenserie!

img 2463

img 2315

De serie voorleesboeken ‘Fien’ bestaat uit de volgende boekjes: Fien gaat op het potje (ISBN: 9789044744521), Fien is boos! (ISBN: 9789044749434), Fien gaat voor het eerst naar school (ISBN: 9789044745221), Fien en haar knuffel (ISBN: 9789044745214) en Fien gaat in bad (ISBN: 9789044751222). De boekjes zijn verkrijgbaar voor €7,95 per stuk bij de boekhandel en via bol.com (geschreven door Sibylle Delacroix, Uitgeverij Deltas). 

 

WIN: Fien gaat in bad

img 2316

Van Uitgeverij Deltas mag ik één exemplaar weggeven van het voorleesboek Fien gaat in bad. Wil je kans maken op dit leuke boek voor peuters? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom je kans wilt maken op dit leuke voorleesboek
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 23 mei 2018. De winnaar krijgt uiterlijk 26 mei bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 

Liefs Karin

 

 

 

 

 

 

Review serie voorleesboeken Fien kinderboek kinderboeken over voor peuters - Mama's Meisje blog