Weer een drukke maand vol verandering, maar met vier gelezen boeken lig ik nog steeds op schema voor mijn boekendoel dit jaar! In deze blog deel ik weer wat leuke boekentips met je.

Meivakantie & start basisschool

Kan iemand me even knijpen? Je knippert een keer met je ogen en je jongste dochter wordt 4… En dat betekent: beginnen op de basisschool! Dat is een hele verandering en ook Erik is gestart met een opleiding dus er veranderde heel wat deze maand. Tel daarbij op dat het meivakantie was en je snapt dat ik niet hele hoge verwachtingen van mezelf had op het gebied van lezen. Het tegendeel bleek waar, want het lukte me makkelijk om vier boeken uit te lezen. Mijn doel is om in 2024 40 boeken te lezen, de teller staat nu op 18. In mijn vorige boekentips blog las je al dat ik alle boeken via Kobo Plus lees. En ik selecteerde mooie titels, want ik kan ze alle vier aanraden. Ik vertel je er graag meer over!

Het Kersenspoor beoordeling review - Mama's Meisje blog

Het Kersenspoor

In mijn boekentips blogs zijn al heel wat romans over de Tweede Wereldoorlog voorbij gekomen. Tussen de boeken in Kobo Plus stond ‘Het Kersenspoor’ aanbevolen en omdat het verhaal me aansprak, besloot ik het te lezen. Het is weer een heel ander boek dan degene die de verhalen van in de vernietigingskampen vertellen: dit verhaal speelt zich enerzijds af in het verleden, aan de grens van bezet Frankrijk en anderszijds in het hedendaagse Engeland, waar Hannah op een brief van haar overleden oma stuit en op zoek gaat naar antwoorden die alleen het verleden kunnen geven. Een supermooi en beeldend geschreven verhaal wat gedurende het lezen steeds verder de waarheid van toen blootlegt. Ondanks de trieste omstandigheden vond ik het een prachtig verhaal!

In ‘Het kersenspoor’ van Sarah Steele redt een dappere schooljuf tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven van talloze Joodse kinderen. De kersenboomgaard waar zij woont vormt het middelpunt van wat de ‘kersenroute’ genoemd wordt. Via deze route worden de kinderen naar het niet-bezette deel van Frankrijk gesmokkeld. Maar de missie wordt steeds gevaarlijker… Ruim zeventig jaar later vindt een jonge vrouw een brief van haar overleden grootmoeder, waarna ze op onderzoek uit gaat. Hoe is het afgelopen met de dappere vrouw die zo veel kinderen wist te redden, maar die uiteindelijk zelf ook moest vluchten?

Laat me niet vallen roman review - Mama's Meisje blog

Laat me niet vallen!

Het is even inkomen in het verhaal, maar al vrij snel zit ik helemaal in de Italiaanse vibes van dit feelgood verhaal. Wat een fijne, makkelijk leesbare roman die echt een aanrader is als je even geen zware kost wilt lezen. Hoewel een tikkeltje voorspelbaar, vond ik het alsnog een origineel verhaal met een leuk einde!

Laat me niet vallen’ van Isabelle Paz Soldan is een heerlijk zomerse feelgood in het prachtige Milaan. In het studentenhuis van Femke in Milaan zijn twee zaken verboden: mannen en honden. Toch treft ze beide in het huis aan. Femke houdt zich graag aan de regels, maar tegen het straathondje Pasta kan ze geen nee zeggen. De knappe kerel die stiekem door het huis sluipt is een heel ander verhaal, die zet ze zonder pardon het huis uit. Ze vertrouwt hem voor geen meter. Als ze hem later op haar werk opnieuw tegen het lijf loopt, komt haar innerlijke karateka boven borrelen. Ze laat hem keihard vallen – maar dat had ze beter niet kunnen doen…

Leven met de dood - Verhalen van een uitvaarverzorger Iede Hoorn - Mama's Meisje blog

Leven met de dood – Verhalen van een uitvaartverzorger

Mooie, respectvolle verhalen van Iede Hoorn, een uitvaartverzorger die je misschien weleens voorbij hebt zien komen op Instagram. Ik kreeg een inkijkje in de wereld van de uitvaarten en hoewel we daar vaak liever niet over nadenken, vond ik het toch mooi om dit boek te lezen.

In ‘Leven met de dood’ lees je wat Iede Hoorn meemaakt in zijn werk als uitvaartverzorger. Het contact met de nabestaanden, het verzorgen van een lichaam, uiteenlopende verzoeken, kleine uitvaarten, over-the-top-uitvaarten, dingen die misgaan, dingen die hem altijd bijblijven; als Iedes telefoon gaat weet hij nooit in welke situatie hij die dag gaat belanden. Wat hij met zijn ervaring als uitvaartverzorger inmiddels wel weet is dat de dood veel meer is dan stemmige kleding en koffie met cake. De dood is verdrietig, soms schrijnend, maar vaak ook mooi, liefdevol en zelfs grappig. Met het delen van zijn verhalen wil Iede een nieuwe blik op de dood werpen in de hoop deze meer bespreekbaar te maken.

Boekentips 2024 de onbedoelden recensie - Mama's Meisje blog

De onbedoelden

Na het vorige boek was ik even inspiratieloos, dus scrolde ik door de Kobo Plus bestsellers. Daar kwam ik dit boek tegen: De onbedoelden. Eerlijk: ik moest even wennen aan de schrijfstijl. Er zijn geen dialogen, geen leestekens bij ‘gesproken zinnen’ en dat leidde me eerst af, maar eenmaal op dreef las het prima weg. Kan ook niet anders, want dit verhaal greep me. Het is echt heel indrukwekkend en je krijgt van alle personages een kijkje in hun emoties en wat dit verhaal met hun doet. Ik had het dan ook in een paar dagen uit!

Een jonge vrouw bevalt van een tweeling. Ze is ongetrouwd en moet van haar ouders haar dochters afstaan. De tweeling wordt daarna van elkaar gescheiden en weet niet van elkaars bestaan af. Als dit geheim jaren later wordt onthuld begint hun zoektocht. Eerst naar elkaar en dan naar hun gemiste verleden. ‘De onbedoelden’ is een pageturner, gebaseerd op waargebeurde feiten.

Heb je misschien meer leuke boekentips? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Affiliate: disclaimer