De junimaand vlóóg voorbij maar ik las wel even 5 boeken tussen alle bedrijven door. Hele leuke, waarvan één echt een aanrader is om te lezen op vakantie! In deze blog deel ik weer wat leuke boekentips met je.

Lezen

We stevenen af op de zomervakantie en dat betekent: drukte! Sjonge, ieder jaar lijkt het alsof die laatste weken voor de vakantie een soort marathon zijn terwijl iedereen al uitgeput is. De kinderen die ’s ochtends wakker gemaakt moeten worden in plaats van om 05.30 uur naast je bed staan, de zomer die zich eindelijk liet zien maar tegelijk kwam met een griepje in huize Mama’s Meisje én die agenda die steeds last minute nog even vol wordt gepland met allerlei dingen die vóór de zomervakantie nog moeten. Maar er waren ook een heleboel leuke boeken, maar liefst 5 stuks streepte ik af in de maand juni. Dat zet de teller op 23 gelezen boeken in 2024! Ik vertel je in deze blog graag meer over de boeken die ik las:

De burn-out Sophia Kinsella - Mama's Meisje blog

De burn-out

Back in the days verslond ik de eerste vijf delen van de ‘Shopaholic’ serie om vervolgens nooit meer iets van Sophia Kinsella te lezen. Daar moest verandering in komen, dus toen ik de Burn-out voorbij zag komen tussen de bestseller boeken in Kobo Plus, wist ik: dit is hét moment! Nou, daar heb ik geen spijt van want wat een leuke feelgood roman is dit. Met humor geschreven, luchtig verhaal wat lekker wegleest. Natuurlijk wel een tikkie voorspelbaar maar who cares? In ieder geval geen ingewikkelde verhaallijnen maar een lekker leesbaar boek dat ik in een halve week uit had.

Sasha is tegen een muur gelopen. De wanhoop nabij besluit ze naar het resort in Devon te gaan waar ze als kind graag kwam, in de hoop dat boerenkoolsmoothies, yoga en stilte haar er weer bovenop zullen helpen. Maar het is laagseizoen, het hotel is vervallen en ze moet het strand met iemand anders delen: een chagrijnige, gestreste jongeman die Finn heet. Hoe kan ze één worden met de natuur als hij op een rots zit en haar in de gaten houdt? Wanneer er geheimzinnige berichten, schijnbaar gericht aan Sasha en Finn, op het strand worden achtergelaten, moeten ze wel met elkaar praten. Al snel ontdekken Sasha en Finn dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze hadden gedacht…

De hondenoppas van een miljardair - Mama's Meisje blog

De hondenoppas van een miljardair

Een vrij nieuw boek dat al via Kobo plus te lezen is, is De hondenoppas van een miljardair. De samenvatting is niet heel duidelijk maar het boek gaat over Lilly wiens ouders vroeger hun huis zijn kwijtgeraakt aan de bank. De eigenaar van die bank, Bruce, is nu op zoek naar een hondenoppas en laat Lilly nou hondentrainer zijn! En dus solliciteert ze. Dit boek is humoristisch, grappig en een tikkeltje onwerkelijk geschreven. Maar wel leuk leesvoer, het leest makkelijk weg al wordt de seksuele spanning vrij expliciet beschreven (is niet iedereen van gecharmeerd dus ik meld het toch even). Geen zware kost, dus prima boek voor tussendoor.

Lilly: Een kans om de miljardair wiens bank mijn ouderlijk huis had afgepakt te zeggen wat ik van hem denk? Ja, graag! De hebzuchtige, arrogante eikel denkt dat ik hier ben om op de baan te solliciteren van hondentrainer (ook wel oppas genoemd), maar er zit een grote storm aan te komen. Dus wat als Bruce Roxford lang, gespierd en knap is? Niets zal me ervan weerhouden om hem te zeggen wat ik van hem denk – zelfs niet zijn schattige chihuahua pup, de waanzinnige hoeveelheid geld die hij voor de baan aanbiedt, of zijn prachtige, diepblauwe ogen… Maar door de combinatie? Zit ik in de problemen.
Bruce: Lilly Johnson is vijf minuten te laat voor ons geplande sollicitatiegesprek en ik heb nog nooit een medewerker aangenomen die te laat komt. Maar voordat ik haar weg kan sturen, wordt mijn chihuahua pup verliefd op haar. Ja, alleen de chihuahua. Deze vrouw is onprofessioneel, moeilijk, sarcastisch… en om de een of andere reden onmogelijk om uit mijn hoofd te krijgen. Dus huur ik haar natuurlijk in als mijn inwonende hondentrainer. Hoe slecht kan dat idee zijn?

Het eilandhuis - Mama's Meisje blog

Het eilandhuis (deel 1)

Wat een heerlijke weglezer is Het eilandhuis! Het verhaal is goed opgebouwd, realistisch en je krijgt een kijkje in de gedachten van meer personages dan alleen hoofdpersoon Maike. De omschrijvingen van het huis en de omgeving zijn ook erg gedetailleerd. Je waant je echt even op een eiland zoals Texel of Ameland, maar dan dus voor de Duitse kust. Een ideaal boek om tijdens de vakantieperiode te lezen en het is een serie, dus op naar deel 2! Jammer dat die nog even op zich laat wachten, want deel 1 is pas net in mei van dit jaar verschenen… Nog even geduld dus!

Het leven van Maike, moeder van een vijftienjarige dochter, krijgt een onverwachte wending. Ze ontvangt het verrassende nieuws dat een ver familielid haar een huis heeft nagelaten op Spiekeroog, een Duits Waddeneiland. En dat niet alleen: bij het huis horen ook twee vakantieappartementen en een winkel. Eenmaal aangekomen op het eiland wordt ze betoverd door de groene natuur, de zee en de uitgestrekte stranden. Maike staat te popelen om een nieuwe start op het eiland te maken, maar is ze daar eigenlijk wel welkom? En waarom is het huis juist aan haar nagelaten? Eén ding is zeker: er hangt iets opwindends in de lucht.

De kostschool aan zee deel 1 op eigen benen - Mama's Meisje blog

De kostschool aan zee deel 1: op eigen benen

Poging 2 om aan een leuke boekenserie te beginnen en dan niet zo één die uit 7 delen bestaat please! Ik begon dus aan het eerste deel van de ‘De kostschool aan zee’ serie. Deze serie bestaat uit drie delen, wat ik te overzien vind want de afwisseling met andere boeken is ook fijn. In Op eigen benen maken we kennis met Maggie, die haar baan in het onderwijs opzegt om in Cornwall op een zogenaamde kostschool te gaan werken. Een kostschool waar veel rijke meisjes (en een enkeling met een beurs) naartoe gaan, waarvan je er ook een aantal leert kennen. Die verschillende verhaallijnen zorgden er trouwens voor dat ik in het begin goed moest opletten wie ook alweer wie was. De hoofdstukken zijn dan ook niet gepersonaliseerd dus je schakelt soms binnen een hoofdstuk tussen verschillende personages, wat best verwarrend is. Maar toen ik eenmaal in het verhaal zat, ging dit beter. De omgeving van de kostschool wordt prachtig omschreven dus ik vormde al snel een plaatje in mijn hoofd. Zonder het plot weg te geven, had ik aan het einde van dit eerste deel een andere wending in de privésferen van Maggie verwacht, maar die bleef uit. Al met al een boek dat, als je eenmaal op gang bent, lekker wegleest en heerlijk voor de aankomende vakantieperiode. Ik ga deel 2 snel lezen, maar er kwam eerst even iets anders leuks tussendoor!

Welkom op de Engelse kostschool aan zee, waar hechte vriendschappen ontstaan en waar levens voor altijd zullen veranderen. Op eigen benen is het eerste deel van een driedelige serie van Jenny Colgan, over een Engelse kostschool aan zee. Het is heerlijk zonnig in Cornwall als het schooljaar begint op het kleine internaat aan zee. Maggie, de nieuwste lerares in Downey House, is vastbesloten haar stempel te drukken, maar zal dat ten koste gaan van haar relatie met de veilige, betrouwbare Stan? Simone heeft een studiebeurs gewonnen en wil haar ouders trots maken. Wanneer ze hoort dat ze een kamer moet delen met de populaire, mooie, slimme meisjes van Downey House, beseft ze dat ze snel vrienden moet vinden. Fliss is woedend. Ze wilde helemaal niet naar een kostschool en vindt het verschrikkelijk om van huis weg te zijn. Terwijl Simone wanhopig probeert erbij te horen, probeert Fliss wanhopig er weg te komen.

Doe alsjeblieft niet alsof je thuis bent - Mama's Meisje blog

Doe alsjeblieft (niet) alsof je thuis bent

Toen het pas verschenen boek van Lydian Coppus op de deurmat viel, scheen de zon en spetterden de kinderen in het zwembad in de tuin. Goede reden om de boel de boel te laten en te genieten van nieuw leesvoer. Ik nestelde me op een tuinstoel, koud drankje on the side en begon aan Doe alsjeblieft (niet) alsof je thuis bent: belevenissen van een B&B-eigenaar. Met een gloednieuw seizoen van B&B Vol Liefde in het vooruitzicht was ik toch behoorlijk in de waan van het romantische plaatje. Al in het begin van het boek werd ik met beide benen op de grond gezet: dit boek staat gewoon bomvol dingen die je wilt weten als je van plan bent een B&B te openen. En eerlijk: die anekdotes en bloopers zijn om te smullen. Ik heb gegrinnikt, gegierd en me verbaasd bij het lezen. Van met forensische blik onderzoeken of er gesekst is in de B&B tot een overstuur brandalarm midden in de nacht. En van een slechte review om een ontbrekende slacentrifuge tot Owen de Overdrijver. Dit boek is heerlijk en vol humor geschreven: echt een aanrader om mee op vakantie te nemen deze zomer!

‘Dat lijkt me nou zó leuk’ krijgt Lydian meestal te horen als ze vertelt dat ze een B&B in haar achtertuin heeft. Gevolgd door een dromerige blik waarachter ongetwijfeld knisperend wit beddengoed, vazen vol veldbloemen, croissants – zelfgemaakte natuurlijk – en glimlachende gasten schuilgaan. De realiteit is… anders. Er zijn gasten die zoveel lawaai maken tijdens de seks dat ze het ontbijt van je buren verstoren. Ze zijn rommelig, veeleisend, luidruchtig, liefdevol, depressief, dronken, enthousiast, en bovenal AANWEZIG. Eerlijk en humoristisch vertelt Lydian hoe ze leerde een B&B te runnen op een manier die bij haar past. Soms is ze forensisch onderzoeker, soms is ze de biechtafnemer. Meestal is ze gids, conciërge, wasvrouw en Assepoester, en altijd de voorbeeldige gastvrouw. Nou ja, bijna altijd. Een boek vol anekdotes, bloopers en dingen die niemand je ooit vertelt over het hebben van een bed and breakfast.

Heb je misschien meer leuke boekentips? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Affiliate: disclaimer