Klaar voor de eerste in de serie Boekentips 2024? Ik stelde mezelf een nieuw boekendoel én vertel je graag over de drie titels die ik in januari las. Lees maar mee!

Nieuw doel voor Boekentips 2024

New year, new goals! Die 187 dagen durende januari maand is ein-de-lijk voorbij en natuurlijk heb ik weer gelezen! Tijd voor de eerste in de serie Boekentips 2024. Vorig jaar las ik in totaal 38 boeken, dat waren er 25 meer dan in 2022. Lezen is natuurlijk geen wedstrijd, maar ik merk dat het mijn hoofd helpt ontspannen. Precies wat deze moeder goed kan gebruiken om de rollercoaster van gezin, huishouden, eigen bedrijf en sociaal leven aan te kunnen! Ik heb niet de illusie dat het me lukt om dit jaar enorm veel meer te lezen dan vorig jaar, maar een doel van 40 boeken lezen in 2024 zie ik als een fijne uitdaging. In januari kon ik al drie titels afstrepen en in deze blog vertel ik je daar graag meer over!

En uit de bergen kwam de echo recensie boekentips 2024 - Mama's Meisje blog

En uit de bergen kwam de echo

Ergens in een ver verleden las ik de bestsellers De vliegeraar en Duizend schitterende zonnen van Khaled Hosseini en ik herinnerde me dat ik dat echt topboeken vond. Dus toen ik En uit de bergen kwam de echo voorbij zag komen, besloot ik deze ook te willen lezen. Het verhaal wordt door vanuit verschillende personages en in diverse tijdlijnen verteld. Daardoor is het verhaal heel meeslepend en soms ontroerend, maar ik vond het soms ook wel verwarrend. Dan bladerde ik een stukje terug om even het geheugen op te frissen: wie is wie ook alweer? Ik raad je dus aan om de tijd te nemen voor dit boek: lees het aaneengesloten en leg het niet ineens een paar weken weg, ik denk dat je de verhaallijn dan kwijtraakt. Al met al was ik gegrepen door het verhaal en las ik het binnen een week uit. Hoewel er vele omwegen zijn, bleef ik stug doorlezen en stuitte aan het einde op een mooi plot.

Voor de driejarige Pari is haar grote broer Abdullah meer een vader dan een broer. Voor de tienjarige Abdullah is zijn zusje alles. Als Pari noodgedwongen wordt verkocht aan een rijk maar kinderloos echtpaar in Kabul zet dat een reeks gebeurtenissen in gang die een ontroerend en onthutsend beeld geven van de problemen waarmee mensen geconfronteerd worden. Khaled Hosseini volgt zijn personages van Kabul naar Parijs, van San Francisco naar het Griekse eiland Tinos, en weer terug naar Kabul. Hij onderzoekt de vele manieren waarop mensen elkaar liefhebben, elkaar pijn doen en verraden – én hoe ze zich voor elkaar opofferen.

Kobo Plus Hotel Happiness recensie - Mama's Meisje blog

Hotel Happiness

Na de zwaardere kost was het tijd voor iets luchtigers in het lijstje Boekentips 2024. Ik had Hotel Happiness een keer getipt gekregen dus besloot de gok te wagen. Leuk dat het verhaal vanuit meerdere perspectieven vertelt wordt: vanuit Lana, vanuit haar vriend Julien en vanuit Cathérine, de jongedame met wie Julien vreemd is gegaan. En hoewel ik vind dat het boek makkelijk en prettig leest en de schrijfstijl fijn is, vond ik sommige dingen een beetje ongeloofwaardig. Ook gaan de verhaallijnen aan het einde wel erg door elkaar heen buitelen en daardoor werd het allemaal wat veel. Wel een feelgood boek, maar met een zwaarder thema, namelijk verlies van een kind. Een leuke weglezer voor tussendoor. Deel 2 staat op het moment van schrijven niet op Kobo Plus, dus die komt misschien nog op een later moment.

Hotel Happiness is het eerste deel van een nieuwe tweedelige feelgoodserie van Floortje Sanders. In deze serie probeert Lana opnieuw haar geluk te vinden in Amsterdam. Halsoverkop vertrekt Lana uit haar boerderij bij het Franse Annecy als ze erachter komt dat haar vriend Julien is vreemdgegaan. Ze gaat aan de slag in hartje Amsterdam bij het gezellige Hotel Happiness, waar ze omringd wordt door een tikje excentrieke maar hartelijke collega’s. Ook maakt ze kennis met Lenie uit de Jordaan, die zich als een moederkloek over Lana ontfermt. En als ze ook nog eens in de armen belandt van de aantrekkelijke Omar, wijst alles op een happy end. Maar het grote verdriet uit haar verleden heeft Lana nog geen plek gegeven. Kunnen Julien en zij écht zonder elkaar?

Boekentips 2024 Het Weesmeisje Anne Jacobs recensie review - Mama's Meisje blog

Het Weesmeisje

Ik ben dol op series als Downton Abbey en lees ook graag romans die zich afspelen in vroegere tijden. Een hele poos geleden kreeg ik de boekenserie Het Weesmeisje getipt. Daar besloot ik nu het eerste deel van te lezen. Eerlijk is eerlijk: door de hoeveelheid personages duurde het even voordat ik in het verhaal zat, maar het stelde zeker niet teleur. Het leest makkelijk weg, ik kon het bijna niet wegleggen (maar ja, momlife is calling hè dus je moet wel, haha!). Het is al snel duidelijk dat er een geheim is dat langzamerhand ontrafeld wordt. Heerlijk, een boek wat qua schrijfstijl fijn leest en waarin het verhaal gewoon prima te volgen is, zonder allerlei ingewikkeld taalgebruik en gedoe. Ik kan m’n lol voorlopig nog wel even op, want in totaal zijn er 6 delen van deze boekenserie. Ik weet niet of ik ze allemaal achter elkaar ga lezen… Ik gok dat ik tussendoor ook wel wat andere titels de revue laat passeren in mijn Boekentips 2024 blogs. Maar dat lees je in maart!

In Het weesmeisje, het eerste deel in de Weesmeisje-serie van bestsellerauteur Anne Jacobs, speelt zich af in Augsburg, 1913. Het jonge weesmeisje Marie voegt zich als keukenmeid bij het personeel van het imposante landhuis van de familie Melzer, die in de textiel hun fortuin hebben verdiend. Tussen de hardwerkende bedienden probeert Marie haar plek te vinden. Katharina, de mooie, jongste dochter van de Melzers, bereidt zich op datzelfde moment voor op het balseizoen. Eindelijk zal ze aan de buitenwereld worden voorgesteld. Haar broer Paul, de erfgenaam van de familie, lijkt zich afzijdig te houden en geeft de voorkeur aan zijn studentenleven in München… totdat hij Marie ontmoet. Het weesmeisje van Anne Jacobs is een heerlijke reis naar een prachtige villa uit de vorige eeuw, waar tussen de keurig gedekte tafels en de chic geklede dames liefdes, intriges en geheimen broeien. Voor de lezers van Lucinda Riley en Corina Bomann.

Boekentips 2024: hoeveel boeken wil jij dit jaar lezen? Heb je misschien meer leuke boekentips? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Affiliate: disclaimer