In juni genoot ik van een kindloze vakantie, dus tijd genoeg om te lezen zou je denken! De verwachtingen op boekengebied waren hóóg gespannen: ik las echter maar twee titels, al zijn het beide wel aanraders… Lees maar mee!

Meer lezen op vakantie

Al tijden was ik aan het aftellen en in juni was het dan zover: mijn vakantie met vriendinnen! Ja, je leest het goed: ik ging zonder kinderen op vakantie. Geen “mamaaa, kijk eens wat ik kan“, opletten bij het zwembad en in de weer zijn met lekkende ijsjes en zonnebrand. Genoeg tijd om te lezen! Nou, dat viel even tegen want ik kwam er op vakantie pas achter hoe ik aan het hollen was geweest de afgelopen maanden. En als je dan even stilstaat, dan kak je compleet in. Dus naast het ontdekken van de prachtige stad Valencia, bracht ik in verhouding veel tijd snurkend op een strandbedje door. Je kunt nou eenmaal niet altijd pieken en dus schoot mijn voornemen om meer te lezen op vakantie er flink bij in. En dat is ook niet erg. In deze blog deel ik de twee titels met je die ik in de maand juni las, beide mooie titels!

Diney Casteloe Een nieuw leven recensie review beoordeling - Mama's Meisje blog

Een nieuw leven

In mijn boekenblog van mei had ik hetzelfde als nu: ik las een boek wat eigenlijk een vervolg was op een eerdere titel. Dat geldt ook voor ‘Een nieuw leven‘ van Diney Casteloe. Eerder las ik ‘De verloren kinderen’ van haar hand, wat ik een prachtig boek vond. Nu begon ik in dit boek en las ik later dat het eigenlijk het vervolg is op ‘Het meisje zonder naam’. Jammer dat ik daar pas achter kwam nadat ik het uit had, anders had ik het omgewisseld. ‘Een nieuw leven’ is evengoed te lezen zonder dat je het eerste boek gelezen hebt. Het verhaal gaat over Charlotte, die vroeger Lisa heette en in Duitsland woonde. Nu woont ze in Engeland, is gelukkig getrouwd en heeft twee kinderen. Daarnaast zijn er nog twee verhaallijnen: die van Harry, die de vroegere Lisa nog kent uit Duitsland, en die van Frank en Daphne. De verhaallijnen raken elkaar steeds meer en hoewel sommige dingen best voorspelbaar zijn, zijn andere gebeurtenissen in dit boek dat totaal niet. Het maakte dat ik het graag verder wilde lezen en het las ook makkelijk en ontspannen. Een heerlijk boek!

Engeland, 1949. Charlotte is gelukkig getrouwd en geniet van haar leven op het platteland, iets dat ze niet voor mogelijk had gehouden toen ze aan het begin van de oorlog als 13-jarig meisje met een Kindertransport Duitsland moest ontvluchten. Maar dan duikt een oude vriend uit het verleden op in haar nieuwe wereld.
Harry was haar beschermer toen ze niemand anders had en daar zal ze hem altijd dankbaar voor zijn, maar zijn aanwezigheid nu dreigt haar nieuwe leven te doen ontsporen. De oorlog is dan wel voorbij, maar het verleden laat je nooit met rust…

Karen Swan De Ierse erfenis recensie review beoordeling - Mama's Meisje blog

De Ierse erfenis

Nog niet eerder las ik een boek van Karen Swan, maar De Ierse erfenis stond tussen de Kobo Plus tips, dus here we go! Eigenlijk zat ik meteen lekker in dit boek, want je volgt de verhaallijnen van de drie zussen waardoor er naar mijn mening geen saai moment in dit boek zit. Gaandeweg worden de personages verder uitgediept, voor zover je dat kunt verwachten van een romantisch boek dat soms wel wat voorspelbaar is. En hoewel ik had verwacht dat het allemaal wat ‘zwaarder’ zou zijn na het lezen van de omschrijving, vond ik dit boek toch luchtiger en prima leeskost voor op vakantie. Het einde is toch nog verrassend. Aanrader en ik ga ook de andere titels van Karen Swan even opzoeken!

In De Ierse erfenis zorgen liefde, familie en diep weggestopte geheimen voor opschudding wanneer de drie zussen Ottie, Pip en Willow te horen krijgen dat de jongste van hen het familiekasteel erft. In de roman De Ierse erfenis van bestsellerauteur Karen Swan komen de zussen Ottie, Pip en Willow na de dood van hun vader samen in het familiekasteel. Daar horen ze tot ieders verrassing en ontsteltenis dat Willow, de jongste dochter, het kasteel erft. Waarom zij? Willow vertrok drie jaar eerder naar Dublin en is vervreemd geraakt van haar ouders en zussen. Als ze vervolgens aankondigt het kasteel te verkopen, lijkt dit dan ook de ultieme wraak. Haar beslissing drijft Ottie en Pip – die hun eigen plannen in duigen zien vallen – tot het uiterste: Pip riskeert alles om haar eigen toekomst veilig te stellen en Ottie neemt een beslissing die levens kan ruïneren. De zussen moeten hun verleden onder ogen zien als ze elkaar niet voorgoed willen verliezen… Liefde, familie en diep weggestopte geheimen zorgen in De Ierse erfenis van Karen Swan voor opschudding aan de toch al stormachtige Ierse kust, waar de ruige kliffen de perfecte achtergrond vormen voor dit meeslepende verhaal.

Ken jij de titels die ik las al? Heb je misschien meer leuke boekentips? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Affiliate: disclaimer