Door een drukke maand kwam ik niet zoveel aan lezen toe als ik had gewild. Toch las ik twee mooie boeken waar ik je in deze blog graag meer over vertel!

Drukke maand

Waar ik vorige maand nog schreef over de zes gelezen boeken die ik afstreepte, valt het aantal boekentips in september weer tegen. De vakantie was voorbij, de kinderen startten weer op school en qua werk is de drukste periode van het jaar geworden. Als budget mamablogger en Instagrammer weet je dat zodra de feestdagen in beeld komen, je mailbox vól aanvragen zit. Dit jaar is dat gelukkig niet anders, maar dat betekent wel dat ik weinig tijd had om te lezen. Tel daarbij op dat we een volle agenda hadden op sociaal vlak en je snapt dat er maar weinig gelezen werd. Al las ik maar twee boeken, ze waren zéker de moeite waard!

De geheimen van Saffron Hall review beoordeling - Mama's Meisje blog

De geheimen van Saffron Hall

Review De geheimen van Saffron Hall: Spannend boek: je wilt weten hoe het afloopt. Totaal niet cliché of voorspelbaar, welkome afwisseling qua thema en leuk dat je als lezer switcht tussen het heden en het verleden.

Twee vrouwen, door vijf eeuwen gescheiden. Eén lang bewaard geheim. 1538: De jonge bruid Eleanor maakt indruk op haar kersverse man door saffraan te verbouwen, een zeer kostbare specerij. Wanneer hij onverwacht uit de gratie raakt bij de koning, wordt ook Eleanor meegesleurd in zijn ondergang. Ze moet vluchten, en dat terwijl ze op het punt staat een kind te krijgen. 2019: Amber woont tijdelijk bij haar opa op wat ooit het kasteel Saffron Hall was. Wanneer de oude toren na een storm instort, komt er een oud boek tevoorschijn, dat daar eeuwenlang verstopt heeft gezeten. Aan de hand van de dagboekfragmenten weet Amber beetje bij beetje een vergeten tragedie te onthullen, een verhaal dat pijnlijk dicht bij haar eigen leven komt… Een prachtig ontroerend verhaal over liefde en hoop in donkere tijden. Voor fans van Lucinda Riley en Santa Montefiore.

Corina Bomann Agneta's erfenis review beoordeling - Mama's Meisje blog

Agneta’s erfenis

Mijn eerste kennismaking met een boek geschreven door Corina Bomann was niet echt een succes: ik vond het verhaal aan elkaar plakken van cliché’s en las het met moeite uit. Hoe anders was dat tijdens het lezen van Agneta’s erfenis, een meeslepend verhaal met veel onverwachtse wendingen! Dit boek las voor mij een stuk prettiger waardoor ik het in een mum van tijd uit had. Geen voorspelbaar liefdesverhaal, maar een mooie roman en het goede nieuws is dat er nog twee delen volgen!

Het is 1913 en Agneta heeft afstand genomen van haar machtige familie om een vrij leven te leiden als student aan de kunstacademie in Stockholm – met de charmante Michael aan haar zijde. Dan ontvangt ze een telegram waardoor haar leven op zijn kop wordt gezet: ze wordt gesommeerd terug te keren naar landgoed de Leeuwenhof om daar de stoeterij van haar familie te gaan beheren. Daarmee worden haar een adellijke titel en een leven vol luxe op een presenteerblaadje aangeboden, maar was dat niet juist het leven waaraan ze wilde ontsnappen? Kiest Agneta ervoor de familietraditie in stand te houden en haar adellijke plichten op zich te nemen, of wint haar verlangen naar vrijheid en echte liefde?

Ken jij de titels die ik las al? Heb je misschien meer leuke boekentips? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Affiliate: disclaimer