Oeps! Het lezen schoot er afgelopen maand flink bij in. Maarrrr ik las 2 geweldige titels die ik graag met je deel!

Boekentips 2023

Was ik in februari nog zo lekker bezig en schreef ik maar liefst 4 titels bij op mijn lijstje met Boekentips 2023, ging het in maart iets minder makkelijk. Ik merkte dat de drukte me nogal bezighield: qua werk loopt de agenda weer vol, ik was flink ziek door een old skool griep en we vierden de vijfde verjaardag van Niene, die nogal wat voorbereidingen vergde. Helemaal niet erg, kan soms gebeuren maar ik neem mezelf wel voor om in april de draad van het lezen weer beter op te pakken. Voor nu dus een kort blogje, maar wel met twee geweldige titels die ik zeker zou aanraden. Deze boeken las ik in maart:

De Boekhandelaar van Dachau gelezen boeken review recensie beoordeling - Mama's Meisje blog

De Boekhandelaar van Dachau

Tussen de aanbevolen romans in Kobo Plus staat een titel die me meteen aanspreekt en die hoge reviews scoort. Aangezien ik ziek in bed lig, begin ik in De boekhandelaar van Dachau en ik word zó door dit verhaal gegrepen, dat ik het in een dag uitlees. Wat een prachtig verhaal over twee jonge geliefden in de Tweede Wereldoorlog enerzijds en een opgespoorde kleindochter 70 jaar later anderzijds. Aanrader om te lezen als je van dit genre houdt!

1. Matilda’s vriend Hans is in gevaar. Ze biedt hem haar zolder om te schuilen. Maandenlang zien ze elkaar enkel bij kaarslicht als zij hem eten komt brengen en kunnen ze niets anders dan fluisteren. Tot op een dag soldaten haar huis binnenstormen en ze Hans meenemen.
2. Grace komt erachter dat ze een boekwinkel in Dachau heeft geërfd van de grootmoeder van wie ze het bestaan niet wist. Grace duikt in het verleden van haar grootmoeder Matilda en stuit op dingen over zichzelf en haar familie die haar leven op z’n kop zetten.

Kristin Hannah De Wintertuin boekentips 2023 - Mama's Meisje blog

De Wintertuin

De eerdere boeken van Kristin Hannah die ik las, stelden absoluut niet teleur. Toen ‘De Wintertuin‘ tussen mijn voorgestelde boeken in Kobo Plus stond, twijfelde ik dus geen moment. Toch vond ik de eerste hoofdstukken moeilijk te doorgronden: waar gaat dit verhaal naartoe? Het duurde tot bijna halverwege het boek voordat ik er enigszins in zat en dan ook op zo’n niveau dat ik het niet meer aan de kant wilde leggen, maar wilde weten hoe het afloopt. In dit boek zitten de personages behoorlijk op hun eigen eilandje, is er amper sprake van een band of connectie met elkaar en dat stoorde me enigszins. Later in het verhaal veranderde dat, werd het aangrijpend en werd ik er helemaal in meegezogen. Ik gok dat er in de volgende Boekentips blog wel weer een titel van Kristin Hannah zit: wat een geweldige schrijfster is dit!

Anya heeft nooit willen vertellen wat er tijdens de oorlog is gebeurd. Maar haar geheim is het enige wat haar dochters weer bij elkaar kan brengen. Een hartverscheurende oorlogsroman van de auteur van De Nachtegaal (die las ik vorige maand). ‘Een ontroerende roman over vriendschap en familie, verlies en troost.’ Algemeen Dagblad. De zussen Meredith en Nina zijn erg verschillend van aard. De een bleef thuis om haar kinderen op te voeden en het familiebedrijf te runnen, de ander volgde haar droom om fotojournalist te worden en reisde de hele wereld over. Wanneer hun vader ziek wordt beseffen ze dat ze hun krachten moeten bundelen. Hun afkeurende moeder Anya is zelfs nu niet in staat troost te bieden. Op zijn sterfbed vraagt hun vader Meredith en Nina nog één keer te luisteren naar het Russische sprookje dat hun moeder altijd vertelde, maar waarvan ze nooit het einde hebben gehoord. Zo komt eindelijk Anya’s tragische verleden in het door oorlog verscheurde Leningrad aan het licht. En haar dochters luisteren, helemaal tot het einde…

Ken jij de titels die ik las al? Heb je misschien meer leuke boekentips? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog