Yes! Ik heb het leesvirus weer te pakken! In april las ik 4 titels waarvan er 2 écht must-reads zijn. In deze blog vertel ik er graag meer over!

Boekentips 2023

Na twee gelezen boeken in maart, besloot ik in april mijn leven te beteren. Nou ja, in de eerste helft van de maand las ik precies niets, want de prioriteiten lagen even elders. Daarna pakte ik de draad weer op en las, of nou ja verslónd ik in twee weken tijd vier boeken! Ik maakte een uitstapje naar een ander genre en dat beviel prima. Van de vier titels vind ik de boeken van Lonneke van Engelen de absolute aanraders. Heb je ze nog niet gelezen? Zéker doen! Side note: ik lees altijd via Kobo Plus en sinds mijn Kobo Libra 2 review probeer ik mezelf te verplichten te lezen. Tot nu toe staat de teller in 2023 op 12 boeken! Deze boeken las ik in april:

Zuid-moeders breken niet recensie Boekentips 2023 - Mama's Meisje blog

Zuid-moeders breken niet

Na alle zware kost van de afgelopen maanden over de Tweede Wereldoorlog en romans van pak ‘m beet 1000 pagina’s, kies ik in april voor iets luchtiger leesvoer. Te beginnen met Zuid-moeders breken niet, een titel die ik al meermaals via social media voorbij heb zien komen en waar enthousiast over geschreven is. Dat enthousiasme kan ik volledig begrijpen, want wat leest dit boek heerlijk weg. Super herkenbaar, die onzekerheid van Poppy die én voor het eerst moeder wordt én moet integreren in de jungle die Amsterdam-Zuid heet. Vermakelijk, ik las het in een weekend uit!

Kersverse moeder Poppy moet zich staande houden in Amsterdam-Zuid, waar de moedermaffia heerst en alles perfect lijkt. Maar niets is minder waar… Als Poppy na haar wereldreis dolverliefd én zwanger bij chef-kok Alex in Amsterdam-Zuid komt wonen, blijken daar eigen regels te gelden. De wereld van schone schijn, botox, roddels en rijkdom staat ver af van haar vrije, spirituele opvoeding. Na de geboorte van hun zoontje Wolf is de roze kraamwolk ver te zoeken en verandert Zuid in een mijnenveld waar de moedermaffia heerst en altijd meekijkt. Ondertussen komt het liefdadigheidsevenement van het jaar waarbij Alex een belangrijke rol heeft steeds dichterbij. Zal Poppy zich staande houden?

Lonneke van Engelen Alleen een beetje verliefd misschien recensie - Mama's Meisje blog

Alleen een beetje verliefd misschien…

Nadat ik Zuid-moeders breken niet uit had, zag ik dat Alleen een beetje verliefd misschien… werd getipt als ‘vergelijkbare titel’. Die klikte ik aan en ik werd wederom meteen gepakt door dit fijne, leesbare verhaal. Het is net of je een anoniem ingestuurd verhaal in de Flair zit te lezen, alleen is het nu een heel boek vol. En het gaat om een écht verhaal, want in deze debuutroman van Lonneke van Engelen doet zij tot in detail haar verhaal uit de doeken. Ik was geïntrigeerd, wilde weten hoe dit afliep en kon het boek amper wegleggen. Gelukkig is er een deel 2!

Van moeder en echtgenote, naar minnares en leugenaar… Het kan snel gaan. Midden dertig, vijf jaar getrouwd, twee kids, goede baan, tweekapper en een stationwagen. Alles lekker voor elkaar. Dacht ze…

Lonneke van Engelen Het was maar een mailtje recensie - Mama's Meisje blog

Het was maar één mailtje

Waar het in Alleen een beetje verliefd misschien… bol staat van passie en verlangen, is de spanning in Het was maar één mailtje van een heel ander niveau. Het woord ‘vechtscheiding’ is voor zowel Lonneke als Raf wel van toepassing en dat brengt enorm veel stress met zich mee voor zowel henzelf als voor de kinderen. In vergelijking met het eerste deel is dit boek veel negatiever, waar ik op een gegeven moment wel een beetje doorheen moest. Maar de nieuwsgierigheid wint het: je wilt toch weten hoe het afloopt. En stiekem hoop ik wel op een derde vervolg: benieuwd of het einde van het boek zo veelbelovend is uitgepakt in real life!

Het vervolg op ‘Alleen een beetje verliefd misschien…’! Lonneke verhuist met de kinderen naar Raf. De start van een lang en gelukkig leven samen, dacht ze… In werkelijkheid begint de ellende nu pas echt… Lieve Leanne, Dat mes in mijn rug deed zeer. Wat heb ik hier een verdriet van gehad. Toch voel ik alleen maar dankbaarheid. Door jouw verraad ben ik nu gelukkig. Dank dat je zo ver bent gegaan. Liefs Lonneke

Het kan ook nooit normaal gelezen boeken tips - Mama's Meisje blog

Het kan ook nooit normaal

Een hele poos geleden was op RTL4 het programma Bureau Burgwallen te zien, dat werd gepresenteerd door Ewout Genemans. Super interessant om te zien hoe Ewout de agenten op de voet volgde tijdens hun werk in en om Amsterdam. Eén van die agenten is Lieke Hester en zij heeft een boek geschreven met daarin een heleboel ervaringsverhalen uit haar werk. De verhalen in Het kan ook nooit normaal zijn allemaal los van elkaar te lezen en stuk voor stuk interessant, spannend of ongelofelijk. Van het ene verhaal kreeg ik een brok in mijn keel, van een ander verhaal liepen de rillingen over mijn rug. Het boek leest makkelijk weg en geeft ook veel inzicht in politiewerk. Zeker een aanrader als dat je aanspreekt!

De bekendste politieagent van Nederland geeft een unieke kijk achter de schermen. Een zakkenroller aanhouden, een lichaam zoeken in een donkere woning, een slechtnieuwsgesprek voeren, iemand die suïcidaal is proberen te helpen, een reanimatie uitvoeren of een uit de hand gelopen ruzie sussen: Lieke doet het allemaal, en soms zelfs allemaal op dezelfde dag. Lieke Hester is hoofdagent bij politiebureau Burgwallen in Amsterdam. Ze blogt en vlogt als Liekeschrijft, haalt graag ijskoffie in Amsterdam-Noord en is gek op de reuring van de Wallen. In Het kan ook nooit normaal doet ze een boekje open over haar leven als agent. Haar inspirerende, beangstigende, spannende, grappige en altijd bijzondere verhalen zijn een ode aan haar werk, haar dappere collega’s en alle hulpverleners.

Ken jij de titels die ik las al? Heb je misschien meer leuke boekentips? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog