Ken jij de 3-delige ‘Jippie!’ kinderboekenserie al? In deze blog vertel ik alles over deze grappige, leuke kinderboekenserie en mag ik ook een exemplaar van het eerste deel weggeven. Lees maar mee!

Leuke kinderboekenserie

Als jonge boekenwurm heb ik er als kind een heleboel populaire kinderboekenseries doorheen gewerkt: heerlijk om door te kunnen blijven lezen over je favoriete personages die spannende avonturen beleefde of in een meeslepende verhaallijn terechtkwam! Schrijfster Sanne Roozeboom schreef de leuke kinderboekenserie ‘Jippie!’ die bestaat uit drie delen. Illustraties komen van de hand van Annet Schaap en dat nam mij even mee terug in de tijd, want zij illustreerde ook de boeken van Jacques Vriens! Heel herkenbaar dus, leuk dat mijn dochter deze prachtige tekeningen nu ook leert kennen. Deze boeken zijn geschikt om voor te lezen vanaf groep 3 á 4 en om zelf te lezen vanaf groep 5. Dit zijn natuurlijk richtlijnen, afhankelijk van het leesniveau. Wij ontvingen de drie Jippie! boeken en in deze blog vertel ik er graag meer over! Net als ik vroeger, leest ook Suus graag en wilde ze, naast te worden voorgelezen uit de 3-delige ‘Jippie’ kinderboeken, óók zelf lezen. Dat kunnen wij alleen maar toejuichen! De boeken uit de ‘Jippie!’ kinderboekenserie zijn ook ontzettend plezierig om (voor) te lezen: ik vertel je waarom!

Leuke kinderboekenserie Jippie! Een humeurig sprookje review recensie beoordeling - Mama's Meisje blog

Deel 1: Jippie! Een humeurig sprookje

Prinses Super is ontzettend humeurig. En dat terwijl ze in Jippie woont, een land waar iedereen altijd vrolijk is. De inwoners van Jippie maken de hele dag grapjes, zingen liedjes en huppelen rond. Super wordt er alleen maar humeuriger van! Nu moet ze op zoek naar een jongen om later als ze groot is mee te trouwen. Maar de jongens in Jippie zijn veel te vrolijk. Ze gaat daarom op avontuur in buurland Grom, waar ieder een juist verschrikkelijk chagrijnig is. Lukt het Super om iemand te vinden die af en toe humeurig is en af en toe vrolijk?

Al op de eerste pagina van deel 1 van de ‘Jippie!’ kinderboekenserie ligt onze dochter in een deuk wanneer we lezen dat prinses Super wakker wordt met een rothumeur en zin heeft om iemand te schoppen, gewoon een kleine oplawaai te geven met haar koninklijke voet. De toon is gezet en maakte dat ze, na het voorleesmomentje, dit boek niet weg wilde leggen. Snap ik helemaal, want het verhaal is ontzettend grappig en het taalgebruik spreekt mega aan. Het leest lekker vlot en staat bomvol grapjes, dus een succes!

Jippie! Een humeurig sprookje (Sanne Rooseboom, Van Holkema & Warendorf, ISBN: 9789000348367), adviesprijs: €15,99 en zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

Jippie! En de ridders van Hak leestip voor kinderen - Mama's Meisje blog

Deel 2: Jippie! En de ridders van Hak

De ridders van Hak zijn dol op slopen. Ze duwen joelend muurtjes omver, hakken bomen om en maken van elk huis een hoopje stenen. Prinses Super en haar vriendje Max zijn de enigen die ze kunnen stoppen. In dit opgewekte sprookje, vertrekken de ridders namelijk naar buurland Grom, om daar de boel eens lekker te slopen. De boze koning van Grom vraagt hulp in Jippie, een land waar iedereen altijd blij is. Maar de koning en koningin van Jippie eten veel liever regenboogcupcakes dan dat ze zich zorgen maken over ridders. Lukt het Super en Max om een slim plan te bedenken? En hoe versla je onstuimige ridders als je een ochtendhumeur hebt?

Dat we snel doorgingen naar deel 2 is dus geen verrassing, haha. Deze keer doet de stoere prinses er alles aan om de slopende ridders van Hak tegen te houden en dat levert wederom grappige passages op. Merkte ook dat we gesprekjes kregen over emoties én dat we nieuwsgierig werden naar deel 3 van deze leuke kinderboekenserie!

Jippie! En de ridders van Hak (Sanne Rooseboom, Van Holkema & Warendorf, ISBN: 9789000353941), adviesprijs: €15,99 en zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

Recensie Jippie! En de onderwaterpiraten - Mama's Meisje blog

Deel 3: Jippie! En de onderwaterpiraten

Ooit was Felix de beste gitarist van het altijd vrolijke land Jippie, maar hij verdween. Nu, elf jaar later, gaan de humeurige prinses Super en haar beste vriend Max naar hem op zoek. Felix is namelijk de vader van Max, al hebben ze elkaar nog nooit ontmoet. De laatste keer dat iemand Felix zag, ging hij mee met de Onderwaterpiraten, die op een eiland ver weg in de Diepzee wonen. Samen met lakei Rolf maken Super en Max dezelfde reis die Felix ooit maakte, door Jippie en het humeurige buurland Grom, de Diepzee op. Zal het ze lukken om Felix te vinden?

Goed om even te benoemen dat de losse delen uit deze leuke kinderboekenserie ook goed te lezen zijn als je de vorige delen nog niet hebt gelezen. En zo komen we aan bij deel 3 met wederom een boel humor in het verhaal. Stiekem wel grappig hoe we sommige eigenschappen herkennen bij onszelf of bij anderen: in dit boek wordt alles heerlijk uitvergroot en dat maakt het ook zo grappig! Al zijn er ook heus wat serieuzere stukken te lezen. Ik denk zelfs dat deze boeken geschikt zijn voor kids die het lezen eigenlijk niet zo leuk vinden: je wilt gewoon weten hoe het afloopt. Aanrader dus, de Jippie! kinderboekenserie!

Jippie! En de onderwaterpiraten (Sanne Rooseboom, Van Holkema & Warendorf, ISBN: 9789000369416), adviesprijs: €15,99 en zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

WIN: Het eerste deel uit deze leuke kinderboekenserie!

Niet alleen Suus ontving de 3-delige Jippie! kinderboekenserie: we mogen ook het eerste deel van deze leuke kinderboekenserie weggeven! Wil je kans maken op een exemplaar van ‘Jippie! Een humeurig sprookje’? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten dat je meedoet
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 5 september 2023. De winnaar krijgt uiterlijk 8 september bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

#gekregen: disclaimer