Heb jij de nieuwste Little Dutch kinderboeken al gespot? In deze blog vertel ik meer over De wereld om je heen, Kom je spelen? & Mijn eerste dierenboek. Spoiler alert: 100 punten voor de schattige illustraties en lieve kleurtjes!

Nieuwe Little Dutch boeken

Tijdens mijn eerste zwangerschap ontwikkelde ik een voorliefde voor pasteltintjes en al snel ontdekte ik het speelgoedmerk Little Dutch. Oh, wat een schattige items waren er van dit merk verkrijgbaar en nadat mijn oudste geboren was, duurde het niet lang voordat Little Dutch langzaam steeds meer terrein won in ons huis. Een treinbaan, de bekende regenboog, een stapeltoren en een knuffelpopje: de vormgeving en kleuren zijn niet alleen fave bij deze mama, ook de kindjes spelen er graag mee. Hoe leuk dat er nu Little Dutch kinderboeken uitgekomen zijn en wij die toegestuurd kregen? In deze blog vertel ik je meer over deze nieuwe Little Dutch boeken met hun schattige illustraties en de herkenbare lieve kleurtjes.

mijn kijkboek de wereld om je heen - Mama's Meisje blog

Mijn kijkboek: De wereld om je heen

Het eerste boek van de Little Dutch kinderboeken dat we openslaan is Mijn kijkboek: De wereld om je heen. Onze jongste dochter is dól op kijkboeken: de plaatjes aanwijzen en benoemen wat er staat. Daardoor leert ze supersnel nieuwe woordjes en daarom ben ik zo’n fan van deze boeken. Het kijkboek van Little Dutch stelt niet teleur: de illustraties zijn gewoon ontzettend lief en er staan plaatjes en bijbehorende woordjes in over allerlei herkenbare, dagelijkse situaties. Bijvoorbeeld in huis, in de speeltuin of in het verkeer met plaatjes en woordjes zoals de fiets, de glijbaan en de klok. Super leerzaam en doordat het gemaakt is van stevig karton, is dit een ideaal boekje voor dreumesen en peuters! Dit boek is verkrijgbaar bij de boekhandel en via bol.com.

kom je spelen - Mama's Meisje blog

Kom je spelen?

Het eerste dat opvalt aan Kom je spelen? is de vorm van dit voorleesboekje. Van de drie nieuwe Little Dutch kinderboeken is dit boek bedoeld om voor te lezen: er staat een kort verhaaltje in over samen spelen. Daarbij staan de herkenbare illustraties in Little Dutch stijl en zien we hoe er geknutseld wordt, buiten gespeeld wordt op de fiets en de step en hoe kindjes samen een zandkasteel bouwen. Het verhaaltje is vrij kort, maar dat sluit perfect aan op de aandachtspanne van jonge kinderen. En het leuke is dat als je zo’n boekje een paar keer voorgelezen hebt, je na deze herhaling je kindje kunt vragen om zélf voor te lezen. Hier is dat altijd een succes en het levert weer grappige momenten op. Dit boekje is wederom gemaakt van stevig karton (dus het kan tegen een stootje) en is verkrijgbaar bij de boekhandel en via bol.com.

Little Dutch boeken Mijn eerste dierenboek review beoordeling ervaring kinderboekentip - Mama's Meisje blog

Little Dutch: Mijn eerste dierenboek

Mijn persoonlijke favoriet van deze nieuwe Little Dutch kinderboeken is toch wel Mijn eerste dierenboek. De voorzijde is ontzettend schattig geïllustreerd en daarom wil ik dit boek op Linns kamer zetten als ze over een tijdje een grote meidenkamer krijgt. We maken dan ook een boekenhoekje en de kleuren matchen precies met wat ik voor ogen heb. Maar het gaat natuurlijk om de inhoud en die is al net zo schattig als de kaft. De dieren zijn lief geïllustreerd en worden in categorieën afgebeeld over twee pagina’s. Bijvoorbeeld dieren in de lucht, zoals een roodborstje of een koolmees, maar ook dieren uit de zee, zoals een dolfijn of een zeepaardje. Het grote formaat, de kleuren en illustraties en de pagina’s van karton: wederom een superleuke cadeautip voor jarige kindjes, maar ook als babyshower- of geboortecadeautje wat mij betreft perfect! Dit boek is verkrijgbaar bij de boekhandel en via bol.com.

Welke van deze nieuwe Little Dutch boeken is jouw favoriet? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Gekregen: disclaimer