Een kind in groep 3 betekent: leren lezen! Suus ontving hele leuke boeken voor beginnende lezers, waarover ik in deze blog meer vertel. En als klap op de vuurpijl mag ik ook 2 pakketten met deze leuke Leesfeest boeken weggeven! Doe je mee?

Groep 3: leren lezen

Sinds twee van mijn drie kinderen naar de basisschool gaan, lijken de ontwikkelingen elkaar in nóg harder tempo op te volgen dan ze al deden. Regelmatig sta ik verbaasd over hoe snel kinderen nieuwe kennis opdoen en dingen leren. Maar wat betreft het leren lezen ben ik bijna van mijn stoel gevallen van verbazing: Wat.Gaat.Dit.Snel! Het viel me voor het eerst op in de auto, toen we een tijdje geleden richting familie reden. Suus noemde ineens allerlei plaatsnamen op en Erik en ik keken elkaar echt héél verbaasd aan. En trots, dat ook, want nu ze de smaak van het lezen eenmaal te pakken heeft, gaat het supersnel. Ik kan niet anders zeggen dat ik daar – als groot kinderboekliefhebber én cheerleader van team ‘elke-avond-een-verhaaltje-voor-het-slapengaan’ – ontzettend blij mee ben. Advies van school: blijf ook thuis lekker lezen! Nou, dat komt helemaal mooi uit, want van Deltas ontving Suus een geweldig ‘Leesfeest’ pakket met daarin drie reuzeleuke boeken voor beginnende lezers. Ik vertel je er in deze blog graag meer over én mag twee van zulke pakketten weggeven!

Boeken voor beginnende lezers WIN Deltas 'Leesfeest' pakket! (2x) - Mama's Meisje blog

Boeken voor beginnende lezers

Nu mijn dochter is begonnen met lezen, gaat er ook voor mij als moeder weer een wereld open. Het begrip AVI ken ik echt nog wel, maar hoe het ook alweer precies zit? Op de achterzijde van de Leesfeest boeken staat keurig vermeld welk leesniveau er bedoeld wordt:

  • AVI Start: boeken voor beginnende lezers in groep 3 met ongeveer 2 maanden leeservaring.
  • AVI M3: boeken voor beginnende lezers in het midden van groep 3.
  • AVI E3: boeken voor kinderen aan het einde van groep 3.

Er zijn 12 AVI-niveaus die kinderen gedurende de basisschool mogen doorlopen. Op deze manier kun je uit de verschillende boeken in deze Leesfeest serie zelf beoordelen welke AVI op dat moment het beste aansluit bij jouw kind. Ik ben daarin uitgegaan van het niveau dat in het rapport van Suus vermeld stond, maar even checken bij de leraar van je kind is natuurlijk ook een optie.

Leesfeest AVI Start review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Leuke boekenserie voor startende lezertjes - Mama's Meisje blog

leren lezen boekjes - Mama's Meisje blog

Leesfeest

Ik ontving drie boeken voor beginnende lezers uit de Leesfeest serie en vertel hier per titel puntsgewijs iets over:

  • AVI Start Leesfeest: ‘Mooie verhalen voor beginnende lezers’ is ideaal om op een leuke manier de leesvaardigheid te ontwikkelen. In dit boek staan veel woordjes en korte zinnen om mee te oefenen en door de kleurrijke illustraties wordt het korte verhaaltje versterkt. Leesfeest AVI Start Mooie verhalen voor beginnende lezers, Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044764079, adviesprijs: €10,95 en zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.
  • AVI M3 – AVI 2 Leesfeest: ‘Leuke verhalen voor beginnende lezers’ bevat drie vrolijke verhalen om de leesvaardigheid verder te ontwikkelen. In dit boekje staan al echte verhaaltjes, bestaande uit korte zinnen. En de vrolijke illustraties ondersteunen de verhaaltjes. Leesfeest AVI M3/AVI 2 Leuke verhalen voor beginnende lezers, Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044764109, adviesprijs: €10,95 en zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.
  • AVI E3 – AVI 3 Leesfeest: ‘Leuke verhalen om zelf te lezen’ is perfect voor beginnende lezers met al enige leeservaring. Dit boek is ideaal om de leesvaardigheid mee te stimuleren: samen met de mooie illustraties is oefenen met lezen nog leuker! Leesfeest AVI E3/AVI 3 Leuke verhalen om zelf te lezen, Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044764116, adviesprijs: €10,95 en zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

WIN: Deltas ‘Leesfeest’ pakket (2x)

Niet alleen Suus ontving deze leuke boeken voor beginnende lezers: ook jij maakt kans op één van de twee pakketten met deze drie boeken van de Leesfeest serie! Wil je kans maken op deze geweldige prijs? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten dat je meedoet
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 25 april 2023. De winnaars krijgen uiterlijk 28 april bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer