Op zoek naar een boek over klokkijken, een eerste kennismaking met de klok? Ik ontving van Uitgeverij Deltas een exemplaar van “Hoe laat is het?” en mag er ook twee weggeven! Lees maar mee!

Altijd met tijd bezig

Zodra je als newly parents kraamvisite krijgt, komen al snel de goedbedoelde adviezen: “geniet er maar optimaal van hoor, want de tijd gaat zo snel!“. Toen ik dat voor het eerst hoorde, dacht ik er het mijne van maar inmiddels weet ik dat dit cliché helemaal waar is. De tijd: waar blijft ie? We zijn altijd met tijd bezig en als ik even voor mezelf spreek, is ’tijd’ een dagelijks terugkerend onderwerp. De wekker die ’s morgens gaat, de kinderen die op tijd naar school en opvang gebracht moeten worden, is het al tijd voor de lunch of (soms iets waar ik reikhalzend naar uitkijk) is het al bedtijd? Jaren, maanden, weken, dagen: dat zijn begrippen die amper te bevatten zijn voor onze kids. Laten we dus bij het begin beginnen: de 24 uren die in een dag zitten. En wat is er nu leerzamer dan een boek over klokkijken? Precies!

Boek over klokkijken leren - Mama's Meisje blog

Leren klokkijken

In “Hoe laat is het?” maken kinderen in de leeftijd van 3 tot 5 jaar op een speelse manier kennis met de klok! We worden meegenomen in de drukke dag van Lucas en Lina. Ze staan op om zeven uur, ontbijten een uurtje later en daarna is het tijd om naar school te gaan. Natuurlijk doen ze ook nog veel andere leuke dingen! Op de voorkant van dit boek zit een klok waarvan de wijzers verzet kunnen worden. In het boek staat bij ieder verhaaltje de tijd aangegeven. Dit is dus een hele leuke oefening, want je kindje kan dan zelf de wijzers op het juiste uur zetten voor Lucas en Lina. Ook krijgt je kind een idee van hoe een dag is ingedeeld, dit was voor onze dames een feest van herkenning. Niene begint nu interesse te krijgen voor cijfers en letters, mede mogelijk gemaakt door haar grote zus. Want Suus herkent de cijfers ook en dat maakt dit boekje extra leuk. Ieder op hun eigen niveau, maar leerzaam op een relaxte manier!

“Hoe laat is het?” (Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044758276), adviesprijs €9,95 is zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

Leerzaam boekje met wijzerplaat eerste kennismaking met de klok - Mama's Meisje blog

WIN: 2x een exemplaar van “Hoe laat is het?”

Niet alleen wij ontvingen een exemplaar van dit leerzame boek over klokkijken… Ook jij maakt kans op exemplaar van “Hoe laat is het?”. Ik mag er 2 weggeven! Wil je kans maken op deze geweldige prijs? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom jij graag kans maakt op dit leuke boek
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 20 maart 2021. De winnaars krijgen uiterlijk 23 maart bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Commerciële content: disclaimer