Een tijdschrift dat leerzaam is, maar vooral gevuld met een heleboel leuke spelletjes die aansluiten op de oefenstof op school? Dat is Bobo! Suus heeft nu bijna een jaar een abonnement op dit tijdschrift voor kleuters en ik vertel in deze blog meer over onze ervaring. Plus ik deel een fijne aanbieding met je! Lees je mee?

Tijdschrift voor kleuters

Ergens in de allereerste schoolweek op de basisschool kreeg Suus een aantal informatiebladen mee. Daartussen zat ook een exemplaar van hét tijdschrift voor kleuters: Bobo. Bij het zien van dit exemplaar moest ik meteen terugdenken aan mijn eigen basisschooltijd. Ik had door de schooljaren heen diverse abonnementen op tijdschriften passend bij de groep waar ik op dat moment in zat en ik vond dat altijd fantastisch. Urenlang vermaakte ik me daarmee en ik keek altijd reikhalzend uit naar het volgende nummer. Destijds werden die exemplaren nog uitgedeeld in de klas, tegenwoordig krijg je ‘m netjes op de deurmat. We sloten een abonnement af voor Suus en nu, bijna een jaar later, vertel ik je graag meer over onze ervaring met Bobo!

Bobo tijdschrift ervaring - Mama's Meisje blog

Sluit aan op de lesstof

Wist je dat de eerste uitgave van Bobo in 1968 verscheen? Dat betekent dat dit tijdschrift voor kleuters al 53 jaar bestaat, dus het kan niet anders dan succesvol zijn. Op zoek naar meer informatie voor deze blog las ik dat Bobo in samenwerking met leerkrachten wordt gemaakt. Daarmee sluit Bobo 100% aan op de lesstof op school en het niveau van kinderen in groep 1 en groep 2. Door middel van puzzels, voorleesverhalen, knutsel- en kleurplaten en doe-opdrachten leren kinderen spelenderwijs. Iedere 4 weken verschijnt er een nieuwe Bobo met een eigen thema. Zo blijft het vernieuwend en verrassend voor je kind!

Bobo tijdschrift ervaring

Sinds het Bobo tijdschrift voor het eerst in de brievenbus viel, vindt Suus ‘m geweldig. Allereerst al omdat er speciaal voor haar iets in de brievenbus zat: dat was haast magisch voor haar! Nu is het vaste prik: zodra de Bobo binnen is, pakt ze haar stiften erbij en gaat enthousiast aan de slag. In de loop van het schooljaar heb ik gemerkt dat Suus de opdrachtjes in dit tijdschrift voor kleuters steeds beter zelf kan oppakken. Had ze in het begin nog veel begeleiding nodig, gaat ze er nu lekker zelf voor zitten. De ‘oude’ nummers bewaren we in de kast, waardoor ze er regelmatig één bij pakt. Zo staan er voorleesverhalen in die ze nogmaals wil horen of er staan spelletjes in die ze eerder nog te lastig vond maar nu wel kan doen. Bij de opdrachten die in Bobo te vinden zijn, moet je denken aan het omcirkelen van woorden die met de letter van de maand beginnen, zoek de verschillen, een doolhof, volg de lijnen, lijnen trekken tussen figuren of letters die bij elkaar horen en het herkennen van getallen en vormen. Ook is achterin iedere uitgave een prijsvraag te vinden en op de achterzijde een strip. Door de afwisseling in opdrachten raakt Suus niet verveeld en merk ik dat de uitdaging steeds beter te behapstukken is voor haar. Daarom loopt haar abonnement straks in groep 2 gewoon door!

tijdschrift voor kinderen groep 1 groep 2 basisschool - Mama's Meisje blog

Online spelletjes en voorleesverhalen

Naast de papieren editie is Bobo ook online te vinden. Via de website vind je allemaal leerzame spelletjes en werkbladen, op YouTube staan leuke Bobo video’s en via Spotify kun je een playlist vol voorleesverhalen van Bobo beluisteren. Zie je zo’n abonnement op Bobo wel zitten voor je zoon of dochter? Dan heb ik een leuke tip, want er is nu een hele fijne aanbieding op een Bobo jaarabonnement waarbij je flinke korting krijgt op een jaarabonnement:

  • Het abonnement bestaat uit 13 nummers van Bobo inclusief een extra dik nummer
  • Daarnaast ontvang je een gratis Bobo strandlaken (afmeting: 70 cm x 140 cm). Levering van het strandlaken vindt binnen 3 weken plaats.
  • Je ontvangt Bobo iedere 4 weken in de bus en het abonnement loopt tot wederopzegging
  • Prijs: van €59 voor €42,50!

Een tijdschrift voor kleuters waarin spelenderwijs geleerd wordt: wij zijn er in ieder geval heel tevreden over!

Ken jij Bobo al? Is jouw kind ook lid (geweest)? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer